1. Esti carcotas. Hai sa fim seriosi, cati dintre noi chiar au o baza de date de e-mailuri pentru care am declarat catre utilizator scopul pt care le folosim, durata pt care stocam respectiva informatie, pt care utilizatorul si-a dat consent-ul in mod activ (si nu ma refer neaparat la un newsletter, ci chiar la o retargetare la nivel de pixel and stuff). Vorbeam la modul strict general, pentru majoritate. Acum, daca chiar ai o baza de date cu adrese de e-mail care sa fie 100% GDPR compliant, iti dai seama ca nu te opreste nimeni sa o folosesti.
2. Acolo m-am exprimat putin gresit. Ma refeream popupurile clasice care nu au la nivel de consent double opt-in.
Intradevar, nici UE nu stie cine este si cine nu e GDPR compliant. Iar compliance-ul in proportie de 100% este aproape imposibil de atins, mai ales din punct de vedere tehnic. Imi asum faptul ca ma documentez constant in legatura cu treaba asta si ca reformulez informatiile pe care le asimilez in asa fel incat sa fie pe intelesul tuturor. Da, va recomand sa cititi blogul in sens informativ, daca va intereseaza si pasioneaza subiectul.
Daca esti atent, doar cookie-urile necessary sunt puse automat cu bifa. Singurul cookie necessary este cel utilizat de cookie consent tool. Pentru _ga, _gat si _gid trebuie sa pui tu, in calitate de utilizator, bifa pe categoria Statistics, nu e by default. Deci din punctul acesta de vedere sunt ok. Referitor la IP, recunosc ca am omis treaba asta. Daca aveti o solutie in acest sens, please share it with me too!
De asta cu anonimizarea in log-urile de pe server recunosc ca nu stiam. Ma voi mai documenta pe marginea acestui subiect si voi reveni cu informatii daca gasesc ceva relevant.
Nu e vorba de oportunitatea de trafic, come on, si da Dane, tocmai pentru ca se presupune ca suntem intre prieteni mi-am rupt din timpul meu si am facut lista din primul post, ca sa aiba toata lumea acces aceste tool-uri in mod centralizat.
Cine vrea sa citeasca mai multe, bine, cine nu, nu. Nu e ca si cum am pus pistolul la cap cuiva si l-am obligat sa intre pe blog, si nici ca si cum ma imbogatesc eu din trafficul pe care mi-l aduce Seopedia, stai linistit. Voi posta resurse utile, exact cum am facut-o si aici. Cine vrea sa intre, bine. Cine nu, la fel de bine...
Nu m-am pozitionat drept super mega expert, mega competent in GDPR. Sunt doar un om care incearca sa invete cat mai multe pe marginea acestui subiect.

Răspunde cu citat