Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Multi-Store pe Opencart

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

Post Multi-Store pe Opencart

Salutare colegi,
    Am urmatoarea problema/intrebare:
    Un client s-a hotarat sa isi creeze inca un magazin, pe Opencart, gestionat pe aceeasi interfata de admin, adica MultiStore. Vrea sa adauge doar o parte din produsele pe care le are in primul magazin, va modifica url-uri, dar vor avea aceeasi descriere, aceleasi poze, etc...
    Eu tot incerc sa il conving ca nu este o idee buna si daca tot si-a cumparat domeniul sa faca o gazduire separata, cu un admin separat, si tot ce mai trebuie. Din cate stiu exista riscul ca Nea G sa le vada ca si pagini duplicat si atunci risca penalizare. Ma gandesc si ca seo ar fi mai usor de facut daca ar fi separate...
    Asta ar fi problema.
    Si acum intrebarea (sau intrebarile): Care varianta ar fi mai buna si de ce? Sunteti care aveti deja multistore si merge bine? Cum v-ati descurcat cu promovarea?
    sa curga raspunsurile...

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    24

Implicit

Daca foloseste Extensions - Export/Import Tool e usor de eliminat duplicate.
    Acolo poti introduce tot ce inseamna informatie de produs (titlu, descriere, metas, kw, link etc). Cel mai important dupa mine este titlul si linkul seo xxx.ro/link-produs. Cateva inversari de cuvinte, schimbari de termini si n-ar trebui sa fie problema
    Iar pentru pozele merg redenumite bulk facand un script in excel (gasesti pe youtube).

In principiu la un magazin e greu de evitat duplicate. Sunt multe magazine care au la produse aceeasi descriere/specificatii tehnice si nu ii mai penalizeaza nimeni.
    MultiStore-ul va ingreuna un pic platforma, dar pana nu vede caposul, nu se va convinge

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de enzoloco Vezi Post
    Salutare colegi,
    Am urmatoarea problema/intrebare:
    Un client s-a hotarat sa isi creeze inca un magazin, pe Opencart, gestionat pe aceeasi interfata de admin, adica MultiStore. Vrea sa adauge doar o parte din produsele pe care le are in primul magazin, va modifica url-uri, dar vor avea aceeasi descriere, aceleasi poze, etc...
    Eu tot incerc sa il conving ca nu este o idee buna si daca tot si-a cumparat domeniul sa faca o gazduire separata, cu un admin separat, si tot ce mai trebuie. Din cate stiu exista riscul ca Nea G sa le vada ca si pagini duplicat si atunci risca penalizare. Ma gandesc si ca seo ar fi mai usor de facut daca ar fi separate...
    Asta ar fi problema.
    Si acum intrebarea (sau intrebarile): Care varianta ar fi mai buna si de ce? Sunteti care aveti deja multistore si merge bine? Cum v-ati descurcat cu promovarea?
    sa curga raspunsurile...
    Nu vorbesc despre opencart ca nu-l folosesc, dar am facut mai multi clienti multistore, inclusiv multi-store-multi-language, iar avantajele sunt enorme dpdv afacere.

Deci daca problema la tine e fix seo, omiti esenta = afacerea. Pentru el este extrem de important cum administreaza magazinele, iar multi-store este solutia optima.

Daca nu vrea sa mai editeze nimic, atunci ii explici ca "macar" descrierea sa fie unica, pentru ca daca se regaseste de 2 ori este ok, daca este de 100 ori, atunci are o problema. Pozele identice nu conteaza asa mult, descrierea da. Link-ul? Aia e problema?

Penalizare nu risca, pur si simplu nu rankeaza. Dpdv seo cel mai bine este sa fie content unic si mult, iar aici poti face anumite modificari din site/cod, sa diluezi duplicate.

Totusi, daca nu isi bate capul cu contentul si a ales open-cart, am dubii ca se pricepe si implicit nu o sa investeasca in seo, asa ca oricum nu rankeaza. Tu lasa-l pe multi-store, este mult mai util pentru el (stoc comun, adauga doar 1 data produsul, shipping-awb, etc) si spunei ca e ok content diferit, daca nu intelege, aia e.
    Ultima modificare făcută de Tom; 24th September 2015 la 21:08.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

Implicit

Este o nisa destul de aglomerata, dar situl este cu vechime si a ajuns destul de cunoscut in cei 2-3 ani de cand este online. A luat Opencart pentru ca era cea mai buna varianta free. Daca 'sapi' destul gasesti cam orice modul/extensie ti-ar trebui. Si daca te limitezi la 1000-1500 de produse (cum e cazul de fata) merge destul de decent situl.
    Problema, da, era strict pe parte de seo, pentru ca asta ma gandeam ca o sa fie mai greu de controlat. Daca e sa fie continut unic pe fiecare produs atunci ar trebui sa bage la dublu toate produsele. Probabil ca o sa-i incetineasca putin viteza sitului, dar nesemnificativ. In fine o sa-i spun sfaturile voastre si mai departe problema lui.

Multumesc RedJohn si Tom pentru raspunsuri.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Eu cred ca iti bati capul cu detalii si omiti esenta. Clientul nu are bani (a luat opencart ca e gratis si are module gratis), nu face seo, asa ca ramane cu on-page. La on-page nu vrea content unic, pentru ca? Costa!

Eu zic sa faci cum vrea el, dar sa-i explici ca ce faci tu nu e seo, seo e treaba lui. Asa nu raspunzi tu cand el o sa se vaite ca nu merge afacerea in care a investit o gramada (adica nimic).

Cand e nisa aglomerata pe produse, fara content unic nu vede trafic. Teoretic content unic e mai ieftin decat links, deci macar atat sa aiba.

Site-ul sigur merge, viteza tine mai mult de server. Daca era magento, era altceva, acolo vorbeam direct de vds sau dedicat, dar nu e cazul aici, clientul nu investeste.

Nu stiu ce job ai tu, dar daca jobul tau este sa faci site-ul, limiteaza-te la asta.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Nu stiu ce job ai tu, dar daca jobul tau este sa faci site-ul, limiteaza-te la asta.
    nu fac situl. il ajut doar cu scriere de articole si publicare cand am timp. in timp, daca pun 'burta pe carte' serios o sa ii propun si sa ma ocup eu de content si seo de la a la z
    . momentan inca sunt invatacel

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. OpenCart
    De ZimZum în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 7th July 2015, 12:17
  2. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 17th July 2014, 13:42
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th July 2014, 11:56
  4. Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 21st September 2008, 22:33
  5. www.office1.ro/store