Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Diferente SEO la afisarea pt desktop/tableta/mobil

Afișare hibrid

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit Diferente SEO la afisarea pt desktop/tableta/mobil

O dilema pe care o am eu este diferenta intre designul desktop/tableta/mobil
    Pe tableta si mobil vor fi afisate mult mai putine elemente in pagina, structura se schimba radical, de exemplu daca vrei sa obtii un UX mai bun, pe mobil fata de desktop ramane acelasi doar continutul de baza: meta, meniu sumar, titlu, imagine articol, continut, butoane call to action, si alte mici elemente, codul html difera radical

In mod sigur cele 3 variante au scoruri diferite d.p.d.v. SEO , intrebarea este cand analizeaza google din punct de vedere SEO care din versiuni sunt luate in calcul pentru ranking?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

aliens este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    215
    Putere Rep
    40

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

John Mueller a confirmat in mai multe hangout-uri ca varianta desktop a continutului/paginii este cea luata in considerare pentru indexing/ranking, deoarece ei se asteapta ca anumite elemente sa lipseasca sau sa fie ascunse in varianta pe mobil.

Sursa: http://youtu.be/rV52wi67YcA?t=22m43s

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    O dilema pe care o am eu este diferenta intre designul desktop/tableta/mobil
    Pe tableta si mobil vor fi afisate mult mai putine elemente in pagina, structura se schimba radical, de exemplu daca vrei sa obtii un UX mai bun, pe mobil fata de desktop ramane acelasi doar continutul de baza: meta, meniu sumar, titlu, imagine articol, continut, butoane call to action, si alte mici elemente, codul html difera radical

In mod sigur cele 3 variante au scoruri diferite d.p.d.v. SEO , intrebarea este cand analizeaza google din punct de vedere SEO care din versiuni sunt luate in calcul pentru ranking?
    Cred ca depinde mult si de tema, insa vorbind la modul general, cred ca ai dreptate. La mine de exemplu (nu la forumul din semnatura), este afisata toata tema, cu tot cu widget-uri si tot tacamul, numai ca scroolezi mult, daca vrei sa vezi si restul, in afara de articol (restul apare sub articol...prima data widgetul principal, apoi cel secundar). Astfel, cred ca in cazul meu, codul html nu difera foarte mult, mai putin modul de afisare!

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Pami Vezi Post
    Cred ca depinde mult si de tema, insa vorbind la modul general, cred ca ai dreptate. La mine de exemplu (nu la forumul din semnatura), este afisata toata tema, cu tot cu widget-uri si tot tacamul, numai ca scroolezi mult, daca vrei sa vezi si restul, in afara de articol (restul apare sub articol...prima data widgetul principal, apoi cel secundar). Astfel, cred ca in cazul meu, codul html nu difera foarte mult, mai putin modul de afisare!
    Dar o afisare a tuturor elementelor creste marimea paginii, timpul de incarcare pe mobil daca userul foloseste date mobile si afecteaza UX, asa ca eu prefer sa reduc continutul pentru mobil nu sa afisez un carnat lung in jos
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Dar o afisare a tuturor elementelor creste marimea paginii, timpul de incarcare pe mobil daca userul foloseste date mobile si afecteaza UX, asa ca eu prefer sa reduc continutul pentru mobil nu sa afisez un carnat lung in jos
    Da, corect, numai ca la mine asa e tema, iar ca sa ma apuc sa modific scriptul, nici nu ma pricep si nici nu mi se pare ca se incarca asa de greu, incat sa merite efortul!

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Desktop conteaza dpdv seo in proportie de 99%.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

scoopo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    40
    Posturi
    409
    Putere Rep
    32

Implicit

Si daca duci varianta desktop pe varianta de mobil in proportie de 95%? Oricum incet incet lumea migreaza mult spre varianta de mobil,si google nu va dormi.Pina la urma o sa faca penalty major la site-urile fara varianta de mobil...Eu nu am momentan lucrez la ea si inca nu am primit nici uin sut in partea dorsala.
    scriu gramatical prost :D:D:D:D

magneticseo este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th March 2015
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit

Avand in vedere ca ecranul mobilul (oricat de mare ar fi smarphone-ul) este mult mai mic decat desktopul, daca ma pun in locul unui utilizator si intru de pe mobil pe un site, pe mine ma mai intereseaza asa mult partea de design ci pun mai mult pret pe ceea ce caut (ce as vrea sa cumpar). Atunci cand intram de pe mobil pe un site si acesta este 99% varianta desktop, inevitabil va trebui sa dam zoom-uri peste zoom-uri.

Cred ca cel mai bine ar fi ca pentru mobil sa existe un mic banner cu produsele aflate la promotie si lista cu categoriile produselor, iar produsele sa aiba o afisare tip lista. Voi ce parere aveti?

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de magneticseo Vezi Post
    Avand in vedere ca ecranul mobilul (oricat de mare ar fi smarphone-ul) este mult mai mic decat desktopul, daca ma pun in locul unui utilizator si intru de pe mobil pe un site, pe mine ma mai intereseaza asa mult partea de design ci pun mai mult pret pe ceea ce caut (ce as vrea sa cumpar). Atunci cand intram de pe mobil pe un site si acesta este 99% varianta desktop, inevitabil va trebui sa dam zoom-uri peste zoom-uri.

Cred ca cel mai bine ar fi ca pentru mobil sa existe un mic banner cu produsele aflate la promotie si lista cu categoriile produselor, iar produsele sa aiba o afisare tip lista. Voi ce parere aveti?
    Si daca vrei sa citesti stiri cum ar trebui sa arate? Nu toti cumpara! In plus cand vrei sa cumperi, intri de pe PC, nu de pe starpitura aia de telefon, asta daca chiar vrei sa vezi ce cumperi!

Scopul unui site responsive, este tocmai acesta, sa nu dai zoom si sa nu faci scroll decat pe verticala, nu si pe orizontala, indiferent daca e in varianta mobila sau desktop!

magneticseo este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th March 2015
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit

Daca vrei sa citesti stiri? O lista cu cele mai recente postari, sortate pe categorii.

Corect, dar atunci cand faci scroll de pe telefon, site-ul ar trebui sa fie cat mai simplu, sa contina doar elementele importante a.i. utilizatorul sa poata gasi rapid ceea ce cauta, nu sa tot dea scroll la infinit.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 3rd December 2014, 22:44
  2. Recomandare tableta
    De Marcous în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 20th June 2014, 17:32
  3. Recomandare tableta
    De impelo în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 8th July 2013, 18:42
  4. Ce tableta sa-mi aleg?