15th January 2015, 11:55
3 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
Emil Chelariu
ma intereseaza sa aflu niste preturi de plecare pentru publicarea de articole sponsorizate (cu dofollow) pe site-uri gen antena3, gandul.info , romaniatv, realitatea.net , libertatea.ro, ziare.com . Toate aceste site-uri au publicat o stire despre un eveniment care are legatura cu firma pt care fac
seo , dar din pacate nu au precizat nici numele firmei si nici unul dintre site-uri nu au pus link. Ma gandeam ca ar fi o buna oportunitate acum sa contactez aceste site-uri si sa incerc sa obtin linkuri in articolele deja publicate. Peentru o mai buna negociere m-ar ajuta mult sa stiu ceva tarife standard pentru linkuri pentru a fi sigur ca nu vor exagera la preturi. Daca cumva ati cumparat linkuri de pe site-uri de genul si vreti sa sharuiti pretul, va multumrsc anticipat.
In medie ajungi la 300 euro advertorial cu link, daca accepta link. Sunt preturi de la 100 euro la 2000 euro (hotnews), doar ca nimeni nu intelege rostul lor, ei tarifeaza trafic si expunere, nu advertorial de seo, asa ca sansele pentru preturi mici nu prea exista. E foarte greu sa negociezi cu un account manager de la ei, pentru seo. Pur si simplu nu inteleg ideea de advertorial pt seo, ei vand publicitate.
Ziare.com daca ai pachet mare din grup, ajungi la un 40 euro, dar nu are valoare prea mare, libertatea minim 250 euro, antena 3 minim 300 euro (dar iti scot link dupa o perioada), gandul.info si romaniatv nu stiu.
Ideea de link in articol publicat nu exista pentru ei, ei vor doar bani. Cei de la mediafax au niste preturi enorme, iar dupa un timp auzi ca sunt in insolventa, ca nu platesc taxe, etc. Te uiti pe tabelul de preturi, vezi ca vor 1000 euro pe advertorial postat pe un site basic (retea cu 10 site-uri pe acelasi ip) si te intrebi: oare plateste cineva sumele astea? Daca ar intelege ce se intampla, ar incasa si ei 50k lunar din advertoriale?
Cu bugetul pentru ziare iti cumperi super link-uri
Riscul major la ziare, este ca iti scot articolul, totul tine de "noroc".
Ultima modificare făcută de Tom; 15th January 2015 la 12:40.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
15th January 2015, 18:09
3 out of 3 members found this post helpful.
Cele mai bune oferte le gasesti aici Comunicate de presa - Facilitati aditionale . CUm a zis TOM. Nu are rost sa cumperi un advertorial pe un site in care dupa articol incepe sa-ti insire. Stiri de la mama, stiri de la tata. Ar fi bine doar atat. De regula sunt cateva zeci de linkuri externe, plus stiri asemanatoare. Totusi Realitatea, Sfatulparintilor sau RTV si multi altii au dat dovada de corectitudine in partea mea. In orice articol preluat a fost specificata sursa. Sa nu fie alta problema la tine de nu te-au mentionat. Am cateva articole si la Antena3 dar nu raspund ei la orice mesaj, sau poate au contatul de la TV si nu te baga nimeni in seama. Cel mai exagerat pret au cei de la mediafax 8 milioane pentru nu stiu cate comunicate sau hotnews. Site-urile de la Ringier au preturi in jur de 50 de euro, dar iti posteaza cu (P) in fata si sa nu te infigi sa dai din prima cat cer. Negociaza cat poti. Mult noroc!