24th September 2013, 00:44
1 out of 1 members found this post helpful.
Pentru buna informare a membrilor, vin cu o revenire. Mi-am facut timp sa studiez mai bine problema, si din pacate pentru acel domeniu e alarma falsa, imi cer scuze pentru asta.
Dar in acelasi timp, discutia e valida si mi-a mai venit o idee:
- E alarma falsa pentru ca am interpretat gresit ceva intr-un tool pe care il folosesc, si de fapt numarul de domenii IBL pentru acel site de la naftalina e in jur de 150 (desi in trecut depasea 1000 cand am verificat ultima data, de aici si faptul ca am luat cifra drept reala).
- Si in acelasi timp este valabila discutia, imi foloseste, pentru ca am 2 alte domenii semi-active (au cateva pagini pe ele, acolo), care au in jur de 1500 domenii IBL. 1500 IBL nu e 3500, dar in acelasi timp nu e rau deloc. Deci oricum, sfaturile primite, sunt bune si multumesc pentru ele.
Cu ocazia asta insa, am observat ceva foarte interesant, si am pritocit o mica strategie. Si asta pentru ca am pus cap la cap felul in care sistemele care urmaresc backlinks fac raportarile (OSE, Ahrefs, SEMrush, cred ca inclusiv si WT face asta). Si iata ce am observat:
In primul rand, de notat ca am mai multe domenii mai vechi, pentru care am dorit descarcarea a mii de pagini vechi indexate in Google. Pentru asta, am pus 404 pe toate paginile respective (inainte faceam 301 la root, iar asta le face sa ramana in Google index cam... forever, mai ales daca au si link-uri externe). Deci:
- Cat paginile au avut 301 la root, au ramas in Google index, si in acelasi timp backlink-urile apareau ca valide in OSE, WT, etc.
- Dupa ce am pus 404, paginile au disparut din Google index dupa o vreme (ceea ce era de asteptat), dar in acelasi timp a disparut (relativ brusc) si un numar imens de backlink-uri din tool-urile de care vorbeam.
De aici o concluzie. Multe din acele links nu erau catre root ci catre pagini secundare,care acum nu mai exista. Link-urile insa exista in continuare, si n-ar fi rau sa mai storc ceva juice din aceasta lamaie, cand vine vremea. M-am gandit sa aplic o strategie simpla pentru asta:
1. Reintroduc 301 la root, si in felul asta recuperez o parte din vechiul juice (si vizitatori)
2. In acelasi timp, monitorizez redirecturile efectuate si capturez pagina respectiva si referer-ul, in db
3. Dupa ce se aduna suficiente date statistice, identific url-urile cheie, si reinstaurez pagina respectiva, o pagina oarecare cu continut unic, si am grija sa fie legata din/catre indexul sitului.
LE: Ce face strategia cu repunerea, daca e cineva care nu s-a prins: Recuperez juice-ul pierdut, pe care il retrimit catre root, si de acolo se redistribuie in intregul site. Si in acelasi timp am o pagina nou nouta, cu continut pus la punct si link extern, numai buna sa aduca ceva trafic. E ceva ce ar trebui facut cu siguranta, pentru fiecare situatie in care structura sitului a fost schimbata si exista link-uri externe "dead", care ar putea aduce trafic frumos. Unele din paginile lipsa pe domeniile mele le stiu deja, aveau si cateva zeci links inbound din domenii destul de diferite.
Ultima modificare făcută de emm; 24th September 2013 la 00:53.
24th September 2013, 00:50
1 out of 1 members found this post helpful.
Pune vechile baze de date pe siteuri. Dupa 3-4 saptamani te duci in wt si vei vedea acolo "cele mai linkuite pagini". Le filtrezi / sortezi doar pe cele care au linkuri iar pe restul le stergi. Cu cele cu linkuri te joci cum vrei mai apoi.