este gresit din pct. de vedere seo sa am redirect 301 catre root in loc sa las o pagina de 404 ...
este gresit din pct. de vedere seo sa am redirect 301 catre root in loc sa las o pagina de 404 ...
Am folosit si eu metoda asta si nu o (mai) recomand.
Long story short mi-au fost penalizate 2 din 3 siteuri pe care faceam chestia asta. Dupa ce am "gafat-o" am stat si am gandit-o si era logic sa se intample asta. Sa trimiti zeci, sute de pagini care nu au nicio legatura cu ce se afla pe index nu e chiar ok (eu am avut 3 siteuri pe aceiasi nisa pe care le-am unit pe unul singur)
Am folosit si eu metoda, multi ani, si nu o mai recomand. Nu am avut penalizari severe, dar afecteaza rezultatele.
Paginile cu 301 raman in continuare in index, uneori timp de cativa ani, Google continua sa caute sa le indexeze de fiecare data. Pot ramane mult timp, ... ca un fel de "orphan pages" in index. Si da, afecteaza pozitia in SERPS. Eu am constatat o dilutie a calitatii generale a sitului in raspunsul la cautari, cat si evident a optimizarii/nisarii, daca paginile vechi aveau content diferit. Inlocuirea cu 404 produce efecte pozitive in maxim 1-2 luni.
Cel mai bine, custom 404, eventual cu un link proeminent in pagina, care sa atraga un click rapid, spre exemplu: "Pagina nu mai exista, dar informatiile ar putea fi eventual gasite aici" cu link. Asta in cazul in care vrei (si banuiesc ca vrei) sa captezi si vizitatorii care inca mai sosesc pe acele pagini.
@emm mersi de raspuns ... am facut redirect la home doar la unele pagini interne , care nu mai sunt si am link catre ele
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)