14th October 2012, 12:17
4 out of 4 members found this post helpful.
Exemplele date de tine sunt sigur ca au fost si vor fi considerate branduri, un EMD este alcatuit din minim doua cuvinte care formeaza o expresie cautata in google.
Cartuse-imprimante.net este un EMD autentic si dupa cum observ, Google l-a penalizat la ultimul update de nu mai apare in primele pozitii.
inks.ro mi se pare mult mai usor de retinut decat cartuse-imprimante.net, dar totusi cred ca poti sa mai cauti si alte variante deoarece "k" acela din nume poate crea probleme atunci cand doresti raspandirea brandului mouth-to-mouth. Bineinteles, se pot da exemple si de branduri precum "Koyos", dar eu sunt adeptul numelor care pot fi retinute usor si care pot fi pronuntate usor.
Zic ca n-ar strica sa ceri o idee aici: Ofer gratis ponturi domenii poate vine cineva cu o idee buna.
Succes!
14th October 2012, 12:48
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Dragos Bunea
Exemplele date de tine sunt sigur ca au fost si vor fi considerate branduri, un EMD este alcatuit din minim doua cuvinte care formeaza o expresie cautata in google.
Cartuse-imprimante.net este un EMD autentic si dupa cum observ, Google l-a penalizat la ultimul update de nu mai apare in primele pozitii.
inks.ro mi se pare mult mai usor de retinut decat cartuse-imprimante.net, dar totusi cred ca poti sa mai cauti si alte variante deoarece "k" acela din nume poate crea probleme atunci cand doresti raspandirea brandului mouth-to-mouth. Bineinteles, se pot da exemple si de branduri precum "Koyos", dar eu sunt adeptul numelor care pot fi retinute usor si care pot fi pronuntate usor.
Zic ca n-ar strica sa ceri o idee aici:
Ofer gratis ponturi domenii poate vine cineva cu o idee buna.
Succes!
Corect! Domeniile de 1 cuvant nu pot fi considerate emd. Cat despre nume, depinde de imaginatia fiecaruia. Unii le pot considera usor de retinut, altii nu, dar Romania oricum nu are brand-uri online (emag e singurul brand, dupa parerea mea), asa ca e loc pentru toata lumea.
Intreaba pe oricine, cel mai bun "magazin online" de haine, electrocasnice, ...... pentru casa, site de "reduceri", site de "stiri", site de "anunturi"...... si o sa vezi ca nu exista INCA branduri. Brandul se construieste offline, si dupa online. Online e mai usor, dar piata este extrem de slaba, asa ca offline are 80% din branding.
INKS.ro nu poate devenii un brand datorita nisei. Nu este o nisa de brand. Parerea mea! Dar e mult mai ok, decat emd-ul.
Nu poti face brand pe nise unde vizitatorii comanda 1-2 ori la 5 ani sau in viata, gen aer conditionat, termopane, anvelope, .......... si mai toate serviciiile online. Brand-ul il poate construi producatorul, e intereseul lui, dar nu magazinul, daca produsele sunt de genul celor pe care le comanzi 1 data in viata. Pe nisa ta, poti spune ca sunt comenzi mai dese, dar nu cred ca brandul face diferenta. Afara nisa ta e inclusa in magazinele mari, sau in categoria magazinelor "office". Poate poti largii gama de produse, si atunci te poti "duce" dupa brand.
Eu de ex, am o firma care se ocupa de imprimante, si majoritatea celor pe care ii cunosc, si au volum mare de print, au o firma care le inchiriaza imprimantele, si implicit se ocupa de tot. Nu merge cu brand.
Ultima modificare făcută de Tom; 14th October 2012 la 12:54.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
14th October 2012, 14:15
2 out of 2 members found this post helpful.
tom: omul face referire la brandul din ochii lui google, nu la cetatenii romaniei
14th October 2012, 16:04
2 out of 2 members found this post helpful.
Razvan, numele inks.ro e perfect pentru businessul asta. Mie mi-a placut din prima pontul dat de Serban Cristian.
E usor de tinut minte, destul de usor de scris corect de 99% din targetul tau cred.
Chiar vroiam sa adaug si eu in posturile legate de EMD-uri ca domeniile dintr-un cuvant, fie el si din dictionar nu pot fi considerate EMD-uri in contextul in care sunt targetate de updateurile Google, pentru ca practic orice cuvant e exact match pentru ceea ce semnifica, nu?
Pantofi.com nu e un EMD targetat de Google, in schimb PantofiCuTocSiPlatforma.com probabil ca nu va mai fi pe prima pagina la cautarea pe expresia din nume.
Mergi cu incredere pe inks.ro, va fi usor considerat brand in .ro de catre google daca investesti in el. Iar pentru clienti, nu te gandi la brand, ci la memorabilitate (atentie la logo), apoi la uzabilitate, servicii, increderea pe care o transmiti etc.
Succes!
15th October 2012, 00:01
1 out of 1 members found this post helpful.
Alea nu sunt deloc EMD-uri, dintr-un motiv foarte simplu.
Nimeni nu se chinuie sau nu s-a chinui sa rankeze pentru numele sau, pentru ca nu era cautat in Romania inainte sa apara brandurile astea.
E ca si cum as face un site in engleza "preturi.us", care ar avea un titlu "Compare the best prices - Preturi". El va deveni brand, pentru ca e evident ca nu incerc sa abuzez de domeniu pentru a ranka pentru cuvantul ala.