"Din acest motiv SERP-urile contin jucatorii nationali, care de multe ori nu au prezenta in locatia de unde s-a efectuat cautarea." Depinde de nisa. Daca oferi 2-3 nise de analizat, putem discuta concret.
Nisa: web design, de care am mai discutat, ofera locul 1 la nivel national, pe orice cautare locala, si diferente mari (2-10) de la oras la oras, unde intre loc 2-10, aduce mai multe companii locale, in functie de nr lor. Ma refer la cautarea web design " fara oras", cu locatia setata pe un oras oarecare. Doar din setari, nu ip, si alte nebunii.
In cazul asta nu conteaza, review locale (te referi la useri dintr-o localitate?), backlinkuri din site-uri locale, ci din ce observ eu coteaza "titlu" si descrierea, sau uneori chiar adresa de contact.
Rezultatele din harta pe mine ma incurca pe foarte multe nise. De ex, cauti "cazare cluj" si-ti da 7 locatii din cluj. Total irelevant, pentru ca eu nu caut O locatie, ci un site care sa-mi ofere mai multe locatii si detalii, astfel incat sa pot alege. In cazul asta rezultatele sunt inutile si chiar stresante pt user. Din primele 11 rezultate, 3 sunt platite, 1 organic (loc 1) si 7 in harta. wow
O alta problema a rezultatelor din maps, o reprezinta nr de clikuri. Eu am stat in maps 1 an, cu site-ul, cu un nr de clikuri mult mai mic decat site sub maps (loc 4 organic), pe aceasi nisa. Pe langa asta, datorita faptului ca eu eram loc 2 pe "organic", trageam dupa mine harta. Am iesit din maps, nr de likuri au crescut si implicit harta a coborat 1 loc. La o rezolutie < 900, harta pleaca de la loc 4, implicit nu apare in ecran!
Acele reviews din maps, sunt inutile, multe fake si scrise de concurenta in cele mai multe cazuri, si nu ajuta pentru ca nu le citeste nimeni.
Nu cred ca o analiza pe seo local din romania se raporteaza la aceasi analiza pentru state. Cele 3 metode de analiza nu se aplica la noi. Dar hai sa facem o analiza pe 1-2 nise concrete. Adauga cateva exemple si putem chiar face un test.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.