Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
Top 20 concurenta se mentine? Adica la ei ai remarcat schimbari?
Sunt si la ei schimbari, primele 2 pozitii sunt ocupate tot de 2 site-uri ale mele, vreau sa specific ca regulile de mai sus nu sunt neaparat valabile.
Eu banuiesc ca domeniul exact match este o problema, deoarece daca este un cuvant generalist, cand primesti link pe numele domeniului este posibil ca google sa considere ca este link pe keywoord si apoi altgoritmul sa penalizeze, in afara de un singur site unde am exagerat eu cu link-urile site-wide restul site-urilor penalizate sunt exactmatch, si fara cantitati mari de link-uri spre ele.
Domeniul de care vorbesc este unul cumparat cu bani multi si pentru care nu am reusit sa imi recuper investitia
In momentul actual nu am vazut pe nimeni care sa se recupereze dupa pinguin, (sunt cateva povesti pe com, dar din ce am observat site-urile respective au avut alte motive de penalizare si nu pinguinul)

ON Topic
Ce aplic eu pentru a evita pinguinul, nu pentru a iesi din pinguin
- link-uri cu ancore f variate
- link-uri cu ancore generale (click, aici, click aici, acesta)
- link-uri cu ancora numele domeniului (la domeniu exact match nu stiu ce sa fac)
- link-uri fara ancora (ex www,site,ro/ categorie/ articol.html )
- deep links
- link-uri contextuale
- link-uri nofollow
- link-uri de pe site-uri related
- intaresc cu link-uri pagina de unde am link de pe un site cu autoritate

Nu garantez ca sunt metode cu rezultate, dar eu asta fac, deoarece nu am o alta solutie, si repet nu stiu daca aceasta metoda va poate ajuta sa recuperati un site lovit de pinguin