Incearca ori sa te axezi pe o singura nisa (de exemplu politica bleah!) ori un site de stiri de bine, pozitive (asta mi-ar placea mie personal).
Incearca ori sa te axezi pe o singura nisa (de exemplu politica bleah!) ori un site de stiri de bine, pozitive (asta mi-ar placea mie personal).
Oki 1nesco@ multumesc pt raspuns probabil ca ti-a luat un pic sa imi scrii. Dar sunt cateva lucruri pe care nu le inteleg si anume:
1. ce sunt coduri de gwt?
2. bing....din cate stiu eu nu prea merita sa te focusezi pe bing???
3. ce inseamna rulare Xenu?
1. gwt = google webmaster tools
2. nu prea merita dar ar putea face diferenta, nu strica.
3. xenu e un program ce-ti gaseste broken links - Find broken links on your site with Xenu's Link Sleuth (TM)
.
1 - gwt = Google Webmasters Tools - prin implementarea codului de la ei si analiza pe ce afiseaza ei, se pot desprinde concluzii pe care echipa tehnica sa le analizeze si sa considere daca vor face modificari in site sau nu.
2 - statistica trafic.ro arata ca 94-95% din cautarile din Romania sunt facute pe Google. Restul de 5% cu celelalte motoare, adica e irelevant procentul lor.
scuze, tocmai ce scriam si eu, cand am dat publicare am vazut ca a mai scirs cineva.
"Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz
gwt = google webmaster tools =))) chiar nu stiam ca asa se zice ...hmm trebuie sa citesc mai mult pe aici sa imi adaptez limbajul![]()
1. autentificarea in google webmaster tools
2. e vorba de autentificare similara. si bing iti da rapoarte despre site, inclusiv erori,care nu sunt obligatoriu identice cu cele raportate de google.
3. Xenu, gratuit: Find broken links on your site with Xenu's Link Sleuth (TM) Analiza externa a linkurilor generate de platforma. E un must have si trebuie rulat mai ales dupa modificari de structura.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
De 4 ani urmaresc siteurile de stiri din Romania. Ca un amator, nu dintr-o echipa, dar am observat urmatoarele. Am avut si o tentativa de colaborare pe SEO cu un site romanesc de stiri la care am renuntat datorita lipsei lor de interes.
In Romania se merge foarte mult pe looooong tale la titluri, eu i-as zice "carnat tale", in conditiile in care se pun paragrafe ca titlu.
BBC - are 4,5,6 cuvinte in titlu
CNN - la fel
ABC - de obicei are mai multe cuvinte
AGERPRES - titluri medii sau lungi
Mediafax - medii spre lungi
Realitatea - foarte lungi
Ziare.com - medii
Concluzia e ca pe .com se merge pe titluri scurte, iar pe .ro se merge pe titluri lungi spre foarte lungi. La stiri ma refer, nu la comert sau altceva. Strict pe stiri. De ce? Oare nu si-au dat seama ca ce e pe com vine si pe ro la un moment dat? Chiar nu au inteles treaba asta ori o folosesc pt ca ... le merge, asa cum fiecare testeaza propria metoda.
O sa mentionez schimbarile pe care le-am sesizat de-a lungul anilor la siteurile romanesti de stiri, pe scurt.
- AGERPRES - acum un an si jumatate (parca) a sarit la PR7 de la PR3-4. Inca nu reuseste sa apara printre primele rezultate pe stirile lor. Inca se invart in timp si spatiu, in timp ce siteuri care preiau de la ei stau excelent in cautari (Cotidianul)
- Mediafax - au facut o mutare acum cativa ani cand au mutat totul pe online. Ei sunt cei stau cel mai bine pe niste cautari generaliste (nu le mentionez si nici nu intru in detalii)
- Realitatea - acum vreo 3 ani a avut PR8 dupa o campanie in care ofereau materiale video in codul carora includeau si linkuri catre ei. Se spunea de widget; Realitatea a facut asta prin distribuire de materiale video cu link. Desigur ca sunt doua aspecte la widget: a) link si b) stiri noi pt trafic.
- Ziare.com - in 2 ani (2010-2012 au crescut cu 1 milion de unici pe zi. Acum vreo 2 ani introducea linkuirea interna, acea tehnica pe care o vedem foarte agresiv pe Wikipedia. La ei mai e si treaba ca scriu articole generaliste, de perspectiva. Deci articole de perspectivca pe langa cele de moment.
Hotnews nu am studiat. Stiu doar ca au avut acea investitie mare si ca faceau o greseala candva, din punctul meu de vedere. Stiu ca aveau unele articole/pagini in care prezentau mai multe stiri sub acelasi titlu. Eu cred ca greseau, in loc sa scrie separat pt fiecare. E parerea mea. Repet ca nu stiu despre ei, nu i-am avut sub privire.
Si inca 2 observatii pe final:
- am vazut ca siteurile de stiri care rescriu titlul in primul paragraf au o vizibilitate si conversie mai bune decat cei care scriu in stil de revista, artistic. E clar ca trebuie sa scrie altfel pt web.
- bine ar fi ca articolele sa treaca pe la departamentele de 1) corectura si de 2) SEO inainte de publicare. Daca vor sa aiba un site serios si daca ii intereseaza ce iese, pe termen lung, nu doar ca pe o investitie de moment prin care sa isi amageasca constiintele.
Ceea ce am scris mai sus sunt exprimate din experienta si analize proprii pe siteurile de stiri si se adauga celorlate sfaturi date de colegii de pe forum.
"Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz
referitor la "Stiu ca aveau unele articole/pagini in care prezentau mai multe stiri sub acelasi titlu."
- asta este o treaba buna daca, incropesti cateva randuri unice sub un titlu nou !!! dupa, pt. a asigura continut paginii vii cu titlurile care definesc relevanta celui nou creat !
Astfel obtii articole unice !!
iuddavali @ Wow trb sa spun ca m-ai lasat fara cuvinte! Iti multumesc foarte mult pentru raspunsul amplu si sa sti ca s-ar putea sa te mai stresez in legatura cu asta...![]()
- hrmedia - corect cu acel "daca". ai punctat bine si folositor.
- ramonel - cu placere. suntem aici ca sa ne ajutam, asa cum o demonstreaza inca o data raspunsurile colegilor din acest subiect.
-------
O modificare:
- Ziare.com - in 2 ani (2010-2012 au crescut cu 1 milion de unici pe zi. -> - Ziare.com - in 2 ani (2010-2012) au crescut cu 1 milion de unici PE LUNA.
Ultima modificare făcută de iuddavali; 9th February 2012 la 14:51.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)