de sters1
de sters2
Sa dam exemplu (la intamplare) un site de animale: animale.ro/caini/boli-ale-cainilor. Eu cand caut pe google ceva, caut categorii sa spun asa, adica: despre caini, articole despre caini si asa mai departe. Si da, caut si "boli ale cainilor", dar majoritatea (asa gandesc eu, e strict parerea mea proprie si personala) cauta prima varianta (despre caini).
Eu prefer , sitehaine.ro/haine-dama
Dau exemple pe doua siteuri de-ale mele:
Exemplul nr 1
site de stiri:
posturi: /%category%/%postname%/
category slug: stiri
url-urile sunt:
posturi: domeniu.xyz/economie/denumire-post/
categorii: domeniu.xyz/stiri/economie/ (domeniu.xyz/stiri/politica/ samd)
Exemplul nr 2
site de jocuri:
posturi: /%category%/%postname%/
category slug: free-games
url-urile sunt:
posturi: domeniu.xyz/puzzle/denumire-post-joc/
categorii: domeniu.xyz/free-games/puzzle/ (domeniu.xyz/free-games/adventure/ si altele)
Argumentare:
Nu consider ca am un dictai plusul din treaba asta (ca SEO), sa ma propulseze Google pe mine tocmai pt treaba asta. Dar a) pe Google am afect vizual pt cautator, boldand cuvintele cautate (macar atat, minim) si b) pe mine ma intereseaza sa stiu pe ce pagina intru (ma aflu) intr-un site prin doua metode, in functie de ce imi ofera: structura link sau breadcrumbs (e bine sa se potriveasca breadcrumbs cu linkurile, macar ca idee, ca un om ordonat).
"Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz
Sunt mai multe de discutat pe tema asta.
As folosi site.ro/category/hainedama doar daca as vrea sa urc in cautari si acea categorie. Ex: filme.ro/filme-actiune/cine-a-barbierit-statuia. Sunt si cateva exemple pe net (daca veti cauta dupa "filme actiune").
Din cate stiu, cu cat e mai departe titlul articolului de "root" cu atat isi pierde valoare. Deci nu recomand ceva de genul: site.ro/blog/categorie/13/articol
Mi-am zis parerea (doar ce m-am trezit), nu da-ti cu parul![]()
Vand Advertoriale (pr 5)
Gandeste-te altfel. Cineva cauta pe google haine dama si apare in cautari (sa zicem pe locul 2) url tau site.ro/category/hainedama pentru ca asa va fi indexat. Este usor de citit? Nu este mai expresiv (atat pt utilizator cat si pt Google) site.ro/haine-dama? Este curat, are si cuvintele cheie care te intereseaza si este si usor de citit.
Dar daca ai avea URL de genul acesta pentru un produs : site.ro/category/hainedama/rochiideocazieieftine. URL care iti va aparea in SERP's dupa cautarea rochii ocazie ieftine. Iti vei lua clickuri pe el?
Nu trebuie sa le citesc cand intru in site pentru ca in site am linkuri de navigare prin categorii. Citesc URL-ul in SERP's
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
Si eu merg pe varianta site.tld/numele-categoriei/ (in exemplul de fata - site.tld/haine-dama/rochie-model.html). Trebuie sa fie si SEO friendly dar si user friendly. Iar dupa parerea mea, site.RO/category/haine-dama nu merge, e un amanunt foarte mic dar totusi important, zic, ce cauta un cuvant in engleza (si-anume category) pe un tld romanesc? Sunt lucruri marunte dar importante.
Te sustin si eu la aceasta idee.
In plus daca pune cineva linkul pe un site e mult mai usor sa iti dai seama despre continut citind structura linkului.
Un bun exemplu este http://forum.seopedia.ro/discutii-generale-privind-optimizarea-si-motoarele-de-cautare/20784-optimizare-categorii-wordpress-2.html. E foarte usor de citit linkul.
Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)