Salutare tuturor,
Am si eu o nelamurire, poate imi puteti da niste sfaturi. Mi-ar fi de mare folos.
Sa presupunem ca am un site/comunitate on-line cu functiuni precum events, gallery, competition, portfolio, si incerc sa il ridic in top, folosind keyworduri cu competitie redusa si unele cuvinte lungi.
Nisa fiind 3d, keywordurile ar trebui sa implice cuvantul "3d". Problema este ca acest keyword genereaza milioane de cautari lunare. Deci al aduce in top este practic imposibil. Acest lucru m-a determinat sa folosesc keyworduri generice, formate din 2/3 cuvinte (ex. 3d building sau 3d modeling, 3d images, etc), care la randul lor genereaza fiecare peste 30.000 de cautari globale lunare.
Datorita functiunilor multiple ale site-ului precum gallery, comeptition, portfolio, etc. sunt confuz daca ar trebui sa utilizez keyworduri specifice functiunilor site-ului, precum latest 3d events, fresh 3d events sau upcoming 3d events. Insa problema e ca fiecare din acestea genereaza peste 30.000 de cautari globale lunare.
Ar trebui sa ma axez pe keyworduri generice sau keyworduri specifice functiunilor site-ului??
Sa presupunem ca m-am decis sa folosesc keywordurile generice,dar datorita unei competitii mari am fost nevoit sa aprofundez keywordurile, obtinand keyworduri precum: fresh 3d buildings, top 3d buildings 2011, etc. si astfel construind o lista de cca. 30 de cuvinte continand 3d building ca si cuvant principal. Daca procedez la fel pentru restul cuvintelor 3d modeling, 3d images si restul pe care mi le-am notat, ajung sa am o lista de keyworduri de peste 10.000, datorita faptului ca fiecare dintre ele genereaza alte keyworuri.
PS: sunt constient ca nici un utilizator nu a dat peste facebook cautand pe google "social network website", dar totusi tind sa cred ca ar fi indicat sa folosesc ceva keyworduri.
Si acum intrebarile mele legate de aceasta problema:
1. Este aceasta abordare corecta? deoarece generand 10.000 de keyworduri este mult peste masura si am impresia ca nu am facut ceva bine. Efectiv ma invart in cerc fara nici un rezultat...
2. Cum imi pot da seama ce keyworduri sa aleg pentru a ajunge in top in motoarele de cautare? Si de ce acele cuvinte?
3. Cate keyworduri ar trebui sa folosesc ? Si poate-mi dati o idee unde sa le introduc in pagina, tinand cont de faptul ca site-ul nu este unul de stiri care sa contina multe articole.
4. Ar trebui sa ma axez pe keyworduri formate din 2 cuvinte avand cautari lunare intre 10.000 si 30.000 sau pe keyworduri formate din mai mult de 2 cuvinte cu cautari lunare cuprinse intre 100 - 5.000.
In final cu ajutorul ajutorului vostrusi printr-un miracol voi reusii sa creez lista de keyworduri
![]()
Va multumesc anticipat.