Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: URI cu diez #

Afișare hibrid

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit URI cu diez #

Google are google.ro/#q=, Gizmodo gizmodo.com/#!5786253/ si mai sunt si altele.
    Care sunt beneficiile (SEO si programare), din ce motive au optat pentru acest lucru?
    Vad ca din ce in ce mai multe site-uri au inceput sa foloseasca aceasta varianta.

Edit: daca vreti sa modificati titlul, am crezut ca o sa ia simbolul # daca pun codul codul html. Si din URI in URL , mersi.
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 28th March 2011 la 13:29.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

Implicit

Pentru a putea pastra si linkuri statice desi tehnologia folosita la afisarea informatiei e AJAX.
    Dpdv SEO eu cred ca nu ajuta pentru ca pagina e afisata cu AJAX (javascript) iar crawlerul parca nu citeste js.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu e un avantaj dpdv SEO, ci al functionalitatii. Folosind linkurile asa, nu ti se reincarca tot siteul cand navighezi pe o alta pagina, ci doar cateva elemente din el. Astfel se incarca mai rapid si se face economie de resurse.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

Exista un foarte mare avantaj SEO daca folosesti cu cap #.
    Un exemplu clar:
    Daca ai un site de poze si ai o categorie gen /poze-mare si fiecare poza e afisata dupa un link de forma /poze-mare#poza1 si vizitatori incep sa puna linkul asta pe diverse situri, primesti tot link juice-ul pe /poze-mare.

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit

Sincer chiar exista un avantaj SEO (cel putin pentru google), si anume este vorba de ancora unui link, Daca un link este prezent de mai multe ori intr-o pagina, google retine prima ancora intalnita in pagina pentru link-ul respectiv. Niste baieti destepti au facut teste si au descoperit ca acelasi link cu # in coada are ancora de asemenea citita de google, deci pentru linkurile care se repeta si vrem sa adaugam alte ancore in aceeasi pagina puteti folosi link-ul cu # si random de la pozitia 2 in jos.

Nu stiu daca tehnica mai este inca valida, poate are cineva timp sa faca niste teste SEO.

GExGE este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    373
    Putere Rep
    39

Implicit

Si totusi Gizmodo are pagini de forma gizmodo.com/#!5070824/ indexate in google.

Probabil continutul este servit in functie de user agent. Daca este browser .. se serveste prin requesturi ajax, iar daca este bot se va servi standard.

O chestie interesanta: Daca intri la gizmodo.com/5070824 vei fi redirectionat la Gizmodo, the Gadget Guide
    moviereads.com - flip pages, not content

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Neah... schimba si pentru google. Am testat eu, schimband useragentul.

In plus, uite: gizmodo.com/5070824 - C e indexat cu link-ul cu diez.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Banuiesc ca Google e destul de destept incat sa faca diferenta intre niste pagini diferite cu # si paginile care folosesc #-ul pentru a face navigarea mai usoara pe aceeasi pagina.

Mie personal mi se pare o idee foarte buna folosirea AJAX-ului in acest scop si cred ca vom vedea din ce in ce mai multe siteuri asa. Totul e mai rapid si mai simplu.

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Banuiesc ca Google e destul de destept incat sa faca diferenta intre niste pagini diferite cu # si paginile care folosesc #-ul pentru a face navigarea mai usoara pe aceeasi pagina.

Mie personal mi se pare o idee foarte buna folosirea AJAX-ului in acest scop si cred ca vom vedea din ce in ce mai multe siteuri asa. Totul e mai rapid si mai simplu.
    Google nu citeste si nu interpreteaza javascript. Este o tehnica veche de "balck seo" de a shimba href-ul si ancorea url-urilor prin java script.
    # urile nu ajung pe server side (adica nu se pot folosi la apeluri AJAX), Nu trebuie confundat AJAX-ul adica apelurile asyncrone la server folosind XMLHttp (adica clasicul ActiveXObject("Microsoft.XMLHttp") sau variatii de imnplementare ale acestora pe alte browsere) cu tehnicile javascript folosite de diverse framework-uri si plugin-uri pentru a schimba diverse atribute ale elementelor din DOM. # este o varianta de implementare a plugin-ului detab-uri, la fel de bine se puteau folosi atribute custom pe elementele DOM.

In alta ordine de idei, google detecteaza apelurile ajax (am vazut in loguri apleluri de la google la web service-uri folosite doar cu AJAX din client). La un moment dat chiar am gasit un articol de cum sa faci refresh local la ad-urile ADSENSE atunci cand schimbi continutul paginii prin AJAX.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

1 out of 1 members found this post helpful.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •