Problema asta ma framanta de ceva timp si nu am reusit sa ma lamuresc pe forum-urile in engleza. Noroc ca mi-am reamintit ca exista Seopedia si am revenit dupa mai multi ani.
Detin un site cu ceva vechime si aproximativ 7500 pagini indexate. Vreau sa schimb complet continutul existent, practic chiar topicul sitului se schimba. Deci un full redo. Structura, content si topic nou.
Dorinta mea ar fi, fireste, ca Google sa deindexeze continutul existent si sa-l reindexeze pe cel nou, iar noua varianta a sitului sa fie in continuare performanta in SERP's, pe cat posibil fireste.
Ce ma sfatuiti sa fac? Optiunile la care m-am gandit ar fi:
1. Sa sterg pur si simplu vechiul site si sa-l pun pe cel nou. Acest lucru va genera insa 7500 de pagini cu status 404. Sunt insa convins ca lui Google nu-i va placea deloc acest numar de pagini care nu mai exista si va degrada scorul de calitate acordat sitului.
2. Sa redirectionez paginile existente catre root folosind un 301 redirect si sa astept sa se descarce din index.
Este o procedura pe care am mai folosit-o candva, dar asta a fost demult (acum 5 ani or so). Proces de deindexare a durat cam o luna, dupa care situl avea doar prima pagina indexata. Am asteptat inca o luna si ulterior am adaugat direct noul site. Tranzitia s-a desfasurat fara probleme si noul site a fost indexat repede si a dat rezultate imediat (si se mentine si in prezent). Nu stiu insa daca asa ceva ar mai functiona si in ziua de azi.
3. Sa folosesc URL removal tool (ceea ce banuiesc ca este o idee proasta din tot ce am citit)
4. Ce alte variante or mai fi?
Ca idee suplimentara, ma gandesc sa uploadez un sitemap in Google webmaster tools dupa ce noul site este live. Poate ajuta la ceva.
Voi aprecia orice sfaturi mi-ati putea da in acest sens, multumesc.
(si un bun regasit membrilor sitului)

Răspunde cu citat