#lovelife - un fisier HTML, se valideaza in 10 secunde, exista optiune la W3C Validator, la fel si cu CSS-ul. Chestia cu cititul de index.html, .htm, .php, depinde de tine, vrei sau nu sa citeasca.
#Bogdan - ce spui tu acolo, sunt servicii care pot fi aplicate de profesionisti, in materialul meu ma refeream la persoanele care sunt la inceput. De ex. presupun ca am instalat o Joomla si un template, oricare. Stiti bine ca nu toate sunt valide, fac o masca HTML, valida. Site-ul va aparea la control vizitatori sau etc. valid. In spate pot bine merci sa-mi caut sau sa invat de unde vin problemele.
Daca am o masca HTML, continutul la pagina de start va deveni static, daca la sfarsitul URL-ului, pun index.php, voi putea modifica orice la pagina de start fara sa se schimbe si ce exista in index.html. Sunt foarte multe persoane care nu stiu sa scoata din Joomla sau WordPress "<meta name="generator" content="XXXXX" />, pana cauta pe net, sau pana se obisnuiesc cu respectivul CMS, pot foarte bine sa modifice in index.html (doar un exemplu).
Un alt avantaj ar fi atunci cand se lucreaza la site, nu trebuie neaparat sa pui "Se fac modificari in site", cum vad in multe site-uri, folosesti aceasta masca si macar ai o pagina de start activa.
Este foarte normal, fiecare vine cu parerea lui. Aceasta masca HTML, poate fi utilizata la multe probleme care apar in site.

Răspunde cu citat