Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Cum dovedeşti clientului că îţi faci treaba?

Afișare hibrid

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit Cum dovedeşti clientului că îţi faci treaba?

Răspunsul superficial este: audit seo.
    Bine, bine, audit seo, raport de optimizare. Dar ce pui în el?

Pun problema fiindcă se întâmplă următoarea lucruri:

1. pui prea puţine în audit - Incluzi evoluţia site-ului pe anumite cuvinte cheie/ nr. de linkuri/ rankuri pe diverse portalului, creşterea traficului etc.
    Şi reacţia clientului e "păi bine, mă, într-o lună întreagă de optimizare tu mi-au adus site-ul din top500 pe poziţia 60? Sau de pe 80 mi-ai urcat site-ul la 30? Te-am plătit o lună pentru schimbările astea de cifre care nici măcar nu mi-au adus trafic în plus? Auzi, da' tu ce-ai făcut toată luna?? Arată-mi ce-ai muncit." Se întrerupe colaborarea.

2. pui prea multe în audit - e puţin idiot că am făcut asta, dar am făcut-o. M-am vândut o dată. După ce-am avut doi clienţi din categoria 1, am zis să încerc şi asta. Rezultatul a fost întreruperea colaborări. De ce: clientul are impresia că ştie toate lucrurile pe care le-am scris în audit, că sunt porcării banale, pe care le poate face şi singur.

În ambele situaţii izvorul problemei e acelaşi: oamenii pur şi simplu nu pot pricepe, că atunci când începi o optimizare, nu poţi garanta rezultate după 2-4 săptămâni. Când le spui "optimizarea e un proces de lungă durată" îţi zic "da, bine, blablabla..." iar după o lună, văzând că site-ul lor nu e înaintea lu' emag şi pcgarage la "calculatoare" îţi zic că ţi-ai bătut joc de ei şi că n-ai făcut nimic toată luna.

Revenind la întrebarea din titlu: cum demonstrezi clientului că îţi faci treaba? Şi cum îl faci să priceapă că e imposibil să-i aduci site-ul pe prima poziţie la cine ştie ce cuvânt... după o lună de optimizare?

Şi mai am o întrebare: optimizarea on page. Ce faci când dai peste clienţi care refuză să-ţi ofere acces la site? Ăia care zic "scrie-mi pe mail tot ce tre să modific şi fac eu".

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    44
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

Implicit

Oferirea de servicii doar SEO mi se pare destul de grea, in .ro. Oameni care nu inteleg fenomenul, nu apreciaza, cei care il inteleg cate putin sunt pretentiosi.Daca lucrezi cu clienti mai mici cu atat mai greu.

Mai bine ar merge sa te afiliezi unor site-uri pe care sa le ai in portofoliu nu doar ca si clienti ci ca parteneri. Aici doar pentru SEO e mai greu, ar trebui sa oferi consultanta in User Experience, Teste, Conversion Rate, etc.

In felul acesta cu 3-4 site-uri nici nu mai ai nevoie de altele prea mult, si vei alege clientii.

In alta ordine de idei, clientii vor rezultate. Eu am fost contactat de cineva sa il promovez in cautari organice desii nu asta e punctul meu forte. M-am uitat peste lucruri si le-am spus ca nu de asta au nevoie ca sa vanda. Clientii lor nu se gaseau acolo si pentru vanzari imediate nu asta trebuia inceput.

Vreau sa sa spun sa iti orientezi rapoartele pe eficienta. Daca nu ai acces la analytics la vanzari e mai greu si asa va ramane pentru tine. Eu daca nu am acces la statistici nu ma bag. Tot timpul tin steagul eficientei si conversiei sus. Ei trebuie sa vada bani, si cand le spui de 6 luni nu suna prea bine. Dar daca spui ca ai nevoie de cateva luni pentru asi face efectul auditul si pana atunci mai exista de imbunatatit alte aspecte, suna mai bine.

In Romania nu prea merge cu eu mi-am facut treaba nu imi pasa ca nu vinzi, vreau banii. Asta chiar daca ti-ai facut-o.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

partea cu "nu îmi pasă că nu vinzi" nu e chiar aşa. Poate m-am exprimat greşit însă nu-s o persoană din categoria aia. Îmi pasă ce vinzi, înţeleg că trebuie să vinzi. Numai învaţă să ai răbdare! Nu să vii să-mi spună că vrei colaborare de lungă durată, că înţelegi seo...că nu e ceva ce se face la minut. Şi după o lună, să mă întrebi că de ce nu e site-ul pe primul loc la cine ştie ce cuvânt.

Sunt mega revoltată. În 3 ani de optimizare n-am întâlnit decât doi clienţi serioşi. Doar doi. Iar să lucrez cu restul a fost un chin.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de doro Vezi Post
    partea cu "nu îmi pasă că nu vinzi" nu e chiar aşa. Poate m-am exprimat greşit însă nu-s o persoană din categoria aia. Îmi pasă ce vinzi, înţeleg că trebuie să vinzi. Numai învaţă să ai răbdare! Nu să vii să-mi spună că vrei colaborare de lungă durată, că înţelegi seo...că nu e ceva ce se face la minut. Şi după o lună, să mă întrebi că de ce nu e site-ul pe primul loc la cine ştie ce cuvânt.

Sunt mega revoltată. În 3 ani de optimizare n-am întâlnit decât doi clienţi serioşi. Doar doi. Iar să lucrez cu restul a fost un chin.
    Fara acces la analytics si continut on page nu are nici un rost sa iti bati capul. Le explici de la inceput conditiile: "domnule, site-ul nu poate fi urcat pe pozitia x mai devreme de x luni. Asa lucreaza motoarele de cautare. Acest proces nu poate fi grabit."

Daca ii convine bine, daca nu, nu. Decat "clienti" din acestia, mai bine lipsa si te ocupi in liniste de site-urile tale.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

superbus este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd October 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    49
    Posturi
    810
    Putere Rep
    0

Implicit

poate ca ar trebui sa te reprofilezi...
    mie unul nu imi place sa fac ceva care ma enerveaza cu nervii, ceva pe care sa il fac doar pentru a castiga un ban...fara a avea nici o satisfactie..ca munca mea este apreciata la adevarata valoare.

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    52
    Posturi
    484
    Putere Rep
    37

Implicit

partea cu "nu îmi pasă că nu vinzi" nu e chiar aşa. Poate m-am exprimat greşit însă nu-s o persoană din categoria aia. Îmi pasă ce vinzi, înţeleg că trebuie să vinzi. Numai învaţă să ai răbdare!
    Ma alatur si eu discutiei, de data asta, de pe pozitia clientului:
    cred ca aici e "buba". Sa zicem ca, in timp, clientii vor invata cum trebuie abordata colaborarea cu un profesionist SEO - putina educatie, diseminare & stuff.
    Insa, pt. un proprietar de afacere banii cheltuiti pe SEO sunt o cheltuiala ca oricare alta in cadrul activitatii de biz : investesc X, castig Y - unde Y, daca nu poate fi calculat cu exactitate, cel putin poate fi cuantificat cu o marja de eroare, in functie de fiecare domeniu de afaceri. Nu acelasi lucru se poate spune si in cazul de fata.
    Sa ne imaginam doar urmatoarea discutie:

Q: OK, nu-mi poti garanta pe ce pagina Google ma vei pozitiona, nici cat timp va dura. Poti cel putin sa-mi spui ce castig suplimentar imi va aduce cheltuiala pe tehnicile tale de SEO ??
    A: ...(tacere)

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

doro, pur si simplu incerci sa ii eviti. Daca nu ii eviti, ai dureri de cap, facturi neplatite, discutii penibile.

Incearca sa iei doar pe cei care stiu ce vor. Sint si dinastia in .ro trebuie doar sa ii triezi bine.

Apoi, legat de accese: clar auditul tau e deficitar fara acces, dar daca nu il da...el e responsabil de rezultate, nu tu. Tu ai analizat "pe dinafara" si i-ai prezentat o situatie.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

mulţumesc tuturor pentru răspunsuri. citindu-le, mi-am dat seama că sunt câteva lucruri care îmi lipsesc.
    @superbus nu cred că e cazul să mă reprofilez. îmi face plăcere să optimizez. tocmai asta e: fac un plan de optimizare pe câteva luni, pun "suflet" la site ca şi cum ar fi al meu, am totul în cap, cât de bine va merge optimizare şi cât de bine va sta site-ul peste x luni. Şi fix când e entuziasmul mai mare mă trezesc că Igreculescu întrerupe colaborarea.

martynesku este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    23rd September 2007
    Vârstă
    44
    Posturi
    220
    Putere Rep
    35

Implicit

Ma confrunt cu aceleasi probleme ca si tine Doro, chiar in momentul acesta incerc sa conving clientul ca nu-i vreau raul si ca e ok sa faca un link exchange cu un site de pr 7 cand el are pr 3, dar nu intotdeauna ma fac inteles.

Trebuie sa stabilesti niste limite la inceput, este clar. "My way or the highway" dar politicos si o atitudine demna.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de martynesku Vezi Post
    .........incerc sa conving clientul ca nu-i vreau raul si ca e ok sa faca un link exchange cu un site de pr 7 cand el are pr 3, dar nu intotdeauna ma fac inteles.....
    Posibil sa stie ceva clientul.... poate nu il intereseaza PR-ul, ci alte lucruri... zic si eu, nu dau cu parul.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Care-i treaba de nu merge ? :|
    De Cristi G în forumul Server side
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 6th September 2009, 07:56
  2. Se poate face treaba cu 1000$ ?
    De Prometeu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 19th December 2008, 22:26
  3. Nou Tip De Reclama Pusa La Treaba
    De FireEyes în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9