Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 28

Subiect: Oscilatii generate de "linkbuilding" excesiv

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit

Augustin ai inatales perfect la ce ma refer. Pentru ceilalti vreau sa mai psun odata ca e vorba de link-uri sitewide (in footer sau in general in pozitii putin apreciate de Google).

Dar daca vreti sa vorbim mai concret de cazul meu pot sa spun ca site-urile care dau link-uri sunt dintr-o gama variata de nise si sunt limitate ca si numar. In general site-urile au intre 20 si 5000 de pagini. Acestea se grabesc sa puna link (repet iarasi sitewide), iar apoi sa zicem ca odata la 1-2 luni mai este cate un nou site care adera si pune si el link la fel.

Problema intervine la aprox. o luna dupa ce primele site-uri au pus toate link. Aici site-ul principal incepe sa oscileze... dar cel mai bine hai sa pun graficul de SERPs

LE:
    O sa incerc sa recapitulez pe scurt detaliile:
    IBL-urile sunt sitewide numai catre home page si 99% din cazuri sunt in footer
    O alta posibila problema ar mai fi faptul ca toate IBL-urile au aceeasi ancora (aici ma tem sa nu intru in filtru cel nou de google bomb), iar oscilatiile cele mai puternice sunt pentru keywordul din ancora IBL-urilor. Totusi cred ca nu ma incadrez la google bomb, deoarece site-ul meu are cuvantul respectiv in texte.

Astept in continuare orice idee... orice va poate trece prin cap ca as putea incerca
    P.S. Eu stiu ca normal nu ar trebui sa se intample asa ceva, insa dupa cum puteti sa observati pe graficul de SERPs asta este realitatea...
    Ultima modificare făcută de Mircea Budean; 26th February 2009 la 11:01.

Augustin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th July 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    110
    Putere Rep
    37

Implicit

De cat timp este site-ul tau?
    Daca este un site nou atunci explicatia poate fi pusa legat de acest aspect.
    Am o vaga banuiala ca sursa caderilor tale nu sunt IBLurile ci cu totul alte aspecte.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit

Site-ul are 6 luni - nu e tocmai vechi. Insa are redirectionat catre el un site mult mai vechi.

Deja am luat niste masuri:
    Am facut o casuta de unde cei care doresc sa puna link pot sa copieze codul. Am lasat DO folow si am facut sa se schimbe acora de fiecare data cand se copiaza codul. Astfel o sa am de acum incolo acore diferite.
    Am sa las asa sa vad cum evolueaza.

Astept in continuare orice alte idei.
    Multumesc tuturor de raspunsuri pana acum

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de Mircea Budean Vezi Post
    Am lasat DO folow si am facut sa se schimbe acora de fiecare data cand se copiaza codul. Astfel o sa am de acum incolo acore diferite.
    Solutia este foarte buna.
    Deci 6 luni nu e mult, chiar daca face redirect un domeniu mai vechi.
    Eu tot timpul experimentez de fel sa zicem, 1,2,3 luni la lansare acea crestere in serp, dupa o scadere, ca dupa inca 3 luni sa revina sa zicem la pozitia de drept.
    Deci eu cred ca prin a 8-a , a 9-a luna o sa se stabilizeze lucrurile si nu va trebui sa iti mai faci griji privind acest aspect.
    Mult succes cu site-ul!

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Daca linkurile sunt naturale , viteza cu care vin nu este o sursa de penalizare pentru site .Problema e ca ceea ce consideram noi linkuri naturale ( a se citi meritate ) s-ar putea sa nu fie exact ceea ce considera si Google . El face aprecierea dupa criterii .
    Probabil pozitia constant in footer a linkurilor nu are darul de convige Google asupra caracterului natural al linkurilor .Subliniez ca nu pozitia in footer e un indiciu de natural/artifical , ci plasarea linkurilor in acelasi loc pe pagina/paginile siteului .Faptul ca linkurile din footer sunt considerate slabe e o alta problema .
    Linkuri contextuale de la siteuri cu aceeasi tema te-ar ajuta fara indoiala cu mult mai mult . Poate ca Google ia in calcul si motivatia/temeiul linkurilor catre un alt site .Ofera siteul "recomandat" prin link informatii relevante pentru vizitatorii paginii ( in care e plasat linkul )? Standardul de care vorbesti nu raspunde afirmativ la aceasta intrebare .
    La acestea se mai adauga si viteza mare a linkurilor care nu este un indiciu exclusiv de evaluare a caracterului artificial al linkurilor , dar este totusi un semnal pentru Google ca ceva e fortat .
    Tineretea siteului nu este un atu.
    Aceste oscilatii apar atunci cand Google nu si-a facut o "parere " definitiva . Atunci cand viteza e mica , linkurile mai apar si in alta parte decat in footer , de la siteuri cu trust sau cu aceeasi tema ,siteul e sus in SERPs , cand situatia se schimba cade .
    Ma stept ca siteul sa capete , in timp , pozitie relativ constanta in SERPs.
    Ai facut foarte bine pastrand do folow . Cred ca ai ales o solutie buna .Succes cu siteul !

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit

Salut,

Am revenit pentru a pune un nou print screen cu ce s-a mai intamplat... Stiu ca sunt multi care citesc si uneori au aceeasi problema si dupa ce citesc tot topicul nu isi dau seama daca problema s-a rezolvat sau a continuat...

Asadar cel putin pentru moment se pare ca solutia aleasa a functionat si site-ul a inceput sa se stabilizeze

Multumesc inca odata celor care au incercat sa ajute.
    Cele bune.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Ai facut foarte bine Mircea ca ne-ai tinut la curent cu evolutia siteului .
    Se pare ca ancorele diferite au functionat .

Sebastian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th June 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    47
    Posturi
    150
    Putere Rep
    35

Implicit

Acum cateva luni am facut si eu un experiment de acest gen si inca il urmaresc. Am scris despre el: numar mare IBL. Ideea e ca majoritatea IBL sunt sitewide pe siturile respective. Toate sunt cu aceeasi ancora si toate catre homepage. Nu a fost nimic pana acum sa arate penalizari sau altceva, iar acum sunt cam 30000 de IBL aratate in webmastertools.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de OkiAGr Vezi Post
    Acum cateva luni am facut si eu un experiment de acest gen si inca il urmaresc. Am scris despre el: numar mare IBL. Ideea e ca majoritatea IBL sunt sitewide pe siturile respective. Toate sunt cu aceeasi ancora si toate catre homepage. Nu a fost nimic pana acum sa arate penalizari sau altceva, iar acum sunt cam 30000 de IBL aratate in webmastertools.
    Poate ca , in cazul tau , acele "IBL din diferite articole de pe alte situri sau forumuri", desi putine , au contat .Probabil , pozitia diferita a linkurilor si/sau ancora diferita sa fi fost benefica .Nu intotdeauna mult inseamna mai bine dupa cum nu intotdeauna putin inseamna mai rau .
    Mircea a sesizat ca " oscilatiile cele mai puternice sunt pentru keywordul din ancora IBL " , a schimbat ancora ( de fiecare data ) si se pare ca a actionat corect .
    Asa cum viteza cu care vin IBL e un indiciu de fortat , dar nu e un criteriu exclusiv de apreciere a caracterului natural al linkurilor ,tot asa ,aceeasi ancora e un indiciu de excesiv , dar nu e un criteriu exclusiv.Daca stam si judecam e un indiciu corect .Daca 10000 de IBL fac legatura cu alte siteuri , in mod natural , toate au aceeasi ancora ? Raspunsul e mai degraba nu .
    De aceea cand inscriem in directoare e bine sa nu inscriem multe deodata si deasemeni sa modificam si ancora ( pe cat posaibil ) .

Augustin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th July 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    110
    Putere Rep
    37

Implicit

Broscoi: sincer nu cred ca totul a tinut de ancora diferita. Am cazul meu ca si contra-argument. Cred totusi ca a fost o "asezare" la locul lui dupa o perioada de "proba".

Mircea te rugam, tine-ne la curent cu ce se mai intampla, daca nu se mai intampla nimic notabil, atunci scrie cate un update la interval de timp.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  2. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 15:28
  3. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01
  4. "suge" Sau "fura" Trafic ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 28th December 2005, 13:58
  5. Pagini generate dinamic care par "statice"
    De duduloi în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 16th July 2004, 17:48

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •