Augustin ai inatales perfect la ce ma refer. Pentru ceilalti vreau sa mai psun odata ca e vorba de link-uri sitewide (in footer sau in general in pozitii putin apreciate de Google).
Dar daca vreti sa vorbim mai concret de cazul meu pot sa spun ca site-urile care dau link-uri sunt dintr-o gama variata de nise si sunt limitate ca si numar. In general site-urile au intre 20 si 5000 de pagini. Acestea se grabesc sa puna link (repet iarasi sitewide), iar apoi sa zicem ca odata la 1-2 luni mai este cate un nou site care adera si pune si el link la fel.
Problema intervine la aprox. o luna dupa ce primele site-uri au pus toate link. Aici site-ul principal incepe sa oscileze... dar cel mai bine hai sa pun graficul de SERPs
LE:
O sa incerc sa recapitulez pe scurt detaliile:
IBL-urile sunt sitewide numai catre home page si 99% din cazuri sunt in footer
O alta posibila problema ar mai fi faptul ca toate IBL-urile au aceeasi ancora (aici ma tem sa nu intru in filtru cel nou de google bomb), iar oscilatiile cele mai puternice sunt pentru keywordul din ancora IBL-urilor. Totusi cred ca nu ma incadrez la google bomb, deoarece site-ul meu are cuvantul respectiv in texte.
Astept in continuare orice idee... orice va poate trece prin cap ca as putea incerca
P.S. Eu stiu ca normal nu ar trebui sa se intample asa ceva, insa dupa cum puteti sa observati pe graficul de SERPs asta este realitatea...

Răspunde cu citat