Daca poti sa spui,despre ce numar de linkuri este vorba ? Cate ai adunat si in cat timp ? Nu cred ca este vorba de 500 ,cred ca sunt mai putine,altfel e posibil ca nici schimbarea anchorului sa nu functioneze .
Daca poti sa spui,despre ce numar de linkuri este vorba ? Cate ai adunat si in cat timp ? Nu cred ca este vorba de 500 ,cred ca sunt mai putine,altfel e posibil ca nici schimbarea anchorului sa nu functioneze .
Eu nu am spus ca totul a tinut de ancora .Int-un post anterior ( referitor chiar la acest caz ) am zis ca Google nu si-a format inca o "parere" definitiva .
Am spus doar ca a contat .Asta s-a vazut din efecte ; stabilizare(previzibila)+imbunatatire a pozitiei in SERPs.
Nu am motive sa cred ca schimbarea ancorei nu a avut un efect benefic .
Cazul tau nu e contraargument ci doar un alt caz. Inseamna ca mai sunt si alti factori prin care Google evalueaza caracterul natural/excesiv al unor linkuri .
Ultima modificare făcută de Broscoi; 13th March 2009 la 00:43.
Am sa incerc sa mai pun peste 2-3 saptamani iarasi cum a evoluat site-ul.
Totusi am uitat sa mentionez ca am luat legatura cu toate site-urile ce aveau link in footer si le-am cerut sa schimbe ancora, ceea ce au facut toti in urmatoarele 2-3 zile dupa ce am hotarat sa incerc cu ancore diferite.
Numarul de link-uri de pe site-urile ce au pus link in footer e greu de estimat... Site-ul cu cele mai multe pagini indexate de google are 3480 de pagini indexate. Iar site-ul cu cele mai putine are aproximativ 18-20 de pagini indexate. Pana acum sunt in jur 14 site-uri de care stiu ca au link si inca vreo 3 de care stiu ca urmeaza sa puna in urmatoarele 2 luni.
Eu nu as fi vrut sa ne referim atat de mult in special la cazul meu, insa se pare ca nici prea generic nu putem vorbi deoarece atunci apar si contraexemple...
Asadar daca e sa vorbim mai in detaliu despre acest caz pot sa va spun ca primele 10 site-uri din nisa respectiva de pe Google au medie de 6 ani vechime, cel mai vechi fiind din 1999, pe cand site-ul meu are doar 6 luni, iar site-ul mai vechi care este redirectionat catre el este cu inca aproximativ 6 luni mai vechi (dar nu a fost pe aceeasi nisa, ci pe o nisa oarecum asemanatoare, dar fara nici un keyword comun).
LE:
Site-ul meu are in momentul de fata aprox 5.000 de link-uri catre el, pe cand site-ul cu cele mai multe link-uri din top 10 are 8.306.112, ambele conform yahoo link domain.
Nisa este destul de bine asezata in sensul ca in top 30 (din google) oscileaza cam aceleasi site-uri de un an incoace, iar locurile 1-6 sunt cam aceleasi de vreo 1-2 ani, cu exceptia site-ului meu.
Ultima modificare făcută de Mircea Budean; 14th March 2009 la 01:46.
Da... din pacate asta nu se poate
Daca ar fi fost site-ul meu personal nu as fi avut nici un fel de retinere.
LE:
Iar motivul al doilea ar fi ca pe locul 7-9 se mai afla un site al unui membru seopedia... si nu as vrea sa creez acum orice fel de discutii sau "concursuri" de genul cine e mai bun.
Ultima modificare făcută de Mircea Budean; 14th March 2009 la 02:06.
in ultima perioada google mi se pare din ce in ce mai ciudat
trimite link ul in privat...
Se pare ca decizia luata a fost una buna si la o luna de la punerea ei in aplicare site-ul a ramas stabil.
Nu stiu, daca o sa mai tin la curent in continuare cu evolutia, insa daca o sa mai pun vreun grafic va fi peste o luna, cand deja s-ar putea ca evolutia SERP sa fie influentata de ceea ce s-a mai intamplat in perioada trecuta pana atunci de la momentul schimbarii.
La doua luni si ceva... (11.05.2009)
![]()
Ultima modificare făcută de Mircea Budean; 11th May 2009 la 12:05.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)