de principiu de acord cu voi. insa dpdv business sa calculam:
- 400 euro adwords = 4000 - 10 000 vizitatori adusi (si stii CLAR cat e aceasta cifra pentru ca o poti limita).
- 400 euro seo pe 2 cuvinte care au 3000 de cautari pe luna fiecare * 50% rata de click (sa zicem ca esti primul) = 3000 de vizitatori POATE adusi. daca inmultim cu 20% (sau cat era rata pt locul 2) = 1200 de vizitatori adusi.
in alta ordine de idei mai nou exista si factorul seriozitate (vis-a-vis de seo spam) - daca omul ala a platit sa apara acolo atunci inseamna ca il interesez eu ca si client. daca a aparut in primele 2 locuri e posibil sa dau peste un seo spam sau un mfa sau mai stiu eu ce fara relevanta.
si calculul asta este si mai bun daca discutam de vanzare - gen magazin online unde s-ar putea ca rata de conversie in cumparatori sa fie mai mare in virtutea celor spuse mai sus.
daca discutam de international cu cunvinte cu 100 000 cautari pe luna atunci 400 se justifica. insa s-ar putea ca 400 sa se faca 10 000 si rationamentul ramane in picioare.
asta vroiam eu sa spun. impresia generala este ca seo merita. seo merita daca e facut ieftin , cu cap si de durata (ceea ce f rar gasesti).
si n-as vrea sa intram in polemici pe tema asta insa ma gandeam ca v-ar ajuta mult mai mult si feedbackul unui consumator/client de adwords si seo.

Răspunde cu citat