Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
So... ca tot a fost valentine's day exemplul meu se bazeaza pe o chestie random: ursuleti de plus. Sa zicem ca vine firma "x" si vrea optimizare pentru "ursuleti de plus", "ursuleti de jucarie", "jucarii de plus", "pret ursulet de plus" - 4 cuvinte usoare pentru care se poate obtine un top10 lejer fara prea multe dureri de cap si investitii aditionale - rezultate putine si concurenta destul de slaba.

Preturile mele pentru cuvintele astea ar fi asa:
- top10 fiecare cuvant - 400 euro din care 200 euro avans, 50 euro pentru top10 atins la fiecare cuvant cheie - durata: 1-2 luni
-top3 fiecare keyword - 700 euro din care 300 euro avans si cate 100 euro pentru fiecare cuvant cheie ajuns in top3 - durata: 2-4 luni

Anyway, voi ce preturi ati avea pentru aceleasi chestii?
Nu stiu cat de bine ai ales exemplul asta, dar daca vrei strict pe cuvintele astea si pe preturile cerute de tine, ca detinator de magazin online ti-as spune un mare NU.

Nu cred ca ai ales bine exemplul fiind ceva de sezon (7 feb - 8 martie ). La preturile cerute de tine un adwords de 10-15$ centi pe click ar merita mai mult. Nu se stie daca anul viitor va mai fi vreounul din kw pe prima pagina.
Cat despre top 3, nu se merita in nici un fel investitia.

Insa daca as negocia cu un client i-as cere 50-100 e in plus daca as ajunge in top 3. Nu stii exact pe ce pozitie vei ajunge atunci cand ai ca target 1 pagina. Iar daca tot ajungi pe 3 de ce sa nu iei niste banuti in plus. Daca nu discuti lucrul asta initial, clientul nu este obligat sa iti mai dea ceva in plus.

Nosfer cat timp "garantezi" stabilitatea? De exemplu ai ajuns pe 5 asa cum isi dorea clientul. Ramai acolo 5 zile. Cand iti face plata? Dupa cat timp de stabilitate se considera ca ti-ai facut treaba?

In cazul in care site-ul este scos din index sau este penalizat pe alte cuvinte cheie poate mai importante decat cele la care lucrezi esti dispus sa faci un refund sau chiar sa mai aduci de acasa daca i-ai scos site-ul din Google index?