Un anchor keyword pus pe pagina duce la forma de link url= pagina.com/index.html#anchor
- exista pericolul sa fie indexat ca si duplicate page in comparatie cu pagina sursa?
url= pagina.com/index.html
url= pagina.com/index.html#anchor
Un anchor keyword pus pe pagina duce la forma de link url= pagina.com/index.html#anchor
- exista pericolul sa fie indexat ca si duplicate page in comparatie cu pagina sursa?
url= pagina.com/index.html
url= pagina.com/index.html#anchor
Dupa cate stiu, duplicarea tine doar de continut.
:mellow:
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
am pus intr-un mod gresit intrebarea....Postat în original de Krumel @ Feb 3 2006, 07:17 AM) [post=9641
![]()
deci ca sa fie mai clar, inpage anchor-ul este linkul care duce la o fraza sau alta in cadrul aceleiasi pagini. Ceea ce am constatat insa, este ca linkurile cand folosesti pageanchor-ul se schimba dupa modelul prezentat mai sus.
Nedumerirea mea este ca google le vede sau nu ca adrese diferite?!
pagina.com/index.html
si
pagina.com/index.html#anchor
sunt sau nu doua adrese diferite???
Pt ca asa cum zice Krumel "duplicarea tine doar de continut" - pe mine m-ar ucide ideea ca google sa imi indexeze si paginile sub forma de adresa cu inpage anchor link... adica adress + #anchor - ceea ce ar insemna doua pagini]
Dupa cate stiu, duplicarea tine doar de continut.
:mellow:
[/QUOTE]
am pus intr-un mod gresit intrebarea....![]()
deci ca sa fie mai clar, inpage anchor-ul este linkul care duce la o fraza sau alta in cadrul aceleiasi pagini. Ceea ce am constatat insa, este ca linkurile cand folosesti pageanchor-ul se schimba dupa modelul prezentat mai sus.
Nedumerirea mea este ca google le vede sau nu ca adrese diferite?!
pagina.com/index.html
si
sunt sau nu doua adrese diferite???
Pt ca asa cum zice Krumel "duplicarea tine doar de continut" - pe mine m-ar ucide ideea ca google sa imi indexeze si paginile sub forma de adresa cu inpage anchor link... adica adress + #anchor - ceea ce ar insemna doua pagini cu continut 100% la fel!
Sint doua link-uri diferite. El asa le vede.Postat în original de hamisat @ Feb 3 2006, 10:28 AM) [post=9646
Si evident ca pagina.com/index.html include ca si continut (forma corecta de folosire a si-ului pentru a evita o cacofonie) pe pagina.com/index.html#anchor .
Nu cred ca vede pagina.com/index.html#anchor ca o pagina desine statatoare cu continut unic.
Nici nu cred ca o indexeaza in forma asta.
Sincer nu am idee]
pagina.com/index.html
si
[/QUOTE]
Sint doua link-uri diferite. El asa le vede.
Si evident ca pagina.com/index.html include ca si continut (forma corecta de folosire a si-ului pentru a evita o cacofonie) pe pagina.com/index.html#anchor .
Nu cred ca vede pagina.com/index.html#anchor ca o pagina desine statatoare cu continut unic.
Nici nu cred ca o indexeaza in forma asta.
Sincer nu am idee..dar discutia e interesanta.
Mda, eu cel putin nu am intalnit ca rezultat in google o pagina cu # ...
moviereads.com - flip pages, not content
La fel nici eu. Cred ca Google urmareste link-urile care se termina cu #anchor dar nu le considera pagini separate. Din punct de vedere logic asa este corect.
Cu stima,
Razvan Pop
Links on the Semantic Web
De pe blog-ul lui Tim Berners-Lee.On the web of [x]HTML documents, the links are critical. Links are references to 'anchors' in other documents, and they use URIs which are formed by taking the URI of the document and adding a # sign and the local name of the anchor. This way, local anchors get a global name.
On the Semantic Web, links are also critical. Here, the local name, and the URI formed using the hash, refer to arbitrary things. When a semantic web document gives information about something, and uses a URI formed from the name of a different document, like foo.rdf#bar, then that's an invitation to look up the document, if you want more information about. I'd like people to use them more, and I think we need to develop algorithms which for deciding when to follow Semantic Web links as a function of what we are looking for.
Tata lor, ptr cei care nu stiu cine e Tim Berners-Lee
Cand Google gaseste un link (prin parsare HTML, headere HTTP, ...) prima data o sa taie partea de dupa #.
Pentru el (sau orice crawler normal) oricare dintre variantele link.htm#ceva, link.htm#altceva, link.htm sunt echivalente cu link.htm.
Atat timp cat nu este pagina separata, nu vad cum ar putea fi vorba de.duplicate page
Cand dai click pe "url= pagina.com/index.html#anchor" doar te duce la locatia lui "#anchor" din pagina "pagina.com/index.html"
Eu am folosit asa ceva si am simtit schimbare (in bine) in rezultate; nu stiu daca e regula sau au fost alte cauze care mi-au scapat mie. Poate stie cineva mai multe despre asta...
Aici sunt de acord cu tine, folosesc si recomand folosirea anchor-urilor. Cat despre motivul pentru care ajuta, stim cu totii ca lui Google ii plac link-urile in-site deci probabil ii plac si cele in-page (doar ca mai putin,]Postat în original de too_night @ Mar 1 2006, 10:22 AM) [post=11265
Eu am folosit asa ceva si am simtit schimbare (in bine) in rezultate; nu stiu daca e regula sau au fost alte cauze care mi-au scapat mie. Poate stie cineva mai multe despre asta...
[/QUOTE]
Aici sunt de acord cu tine, folosesc si recomand folosirea anchor-urilor. Cat despre motivul pentru care ajuta, stim cu totii ca lui Google ii plac link-urile in-site deci probabil ii plac si cele in-page (doar ca mai putin, are si el preferinte :p ).
Blogul meu despre optimizare | Director web pentru webmasteri - daca ai un director web care transmite PageRank inscrie-l!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)