Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
daca faceti cumva sa-mi dati bani de o inghetata la fiecare 10 puncte de reputatie, ma bag si eu la topicuri din astea, promit! pana atunci... nu prind poanta :-S
LE: am luat si eu 2 negative azi ca am zis pe forum ca mi-a furat unul contentul... cu greu am reusit sa trec peste, dar uite ca acum pot vorbi lejer despre asta, vin de la psiholog ce e drept.
Ma joc si scriu despre jocuri, in special jocuri noi.
Lumea tot nu reuseste sa inteleaga ca reputatia e o chestie de perceptie. Nu e musai sa aiba legatura cu dreptatea/moralitatea/corectitudinea. Da, ar fi ideal sa fie asa, insa fiecare poate judeca dupa propriile sisteme de valori si ce e pentru tine un post de bun simt poate sa fie pentru el un post deranjant, ceea ce se poate transforma in acordarea unei reputatii negative. Cand o iei, move on... deja e de-a dreptul sacaitor sa tot apara astfel de plangeri. Mai ca imi vine sa propun sa nu se mai discute deloc despre reputatie si sa reglementam asta prin regulament, insa ar fi absurd, sincer.
Reputatia conteaza doar in momentul in care vinzi servicii pe forum. Cum seopedia este un forum care intr-un an va deveni o platforma de servicii in proportie de 30-40%, atunci reputatia CONTEAZA. Intamplarea face ca in ultimele 2 saptamani, sa apara cel putin 10 servicii noi de vanzare, de la useri noi, care mai uneori nu sunt bagati in seama, tocmai din cauza ca nu au reputatie.
CONTEAZA foarte mult reputatia, daca eu adaug un topic: "inscriere in directoare la 3 euro", "vand site XXXXX.YY", "ofer servicii de XXX, ddd, fff"....... Deci faptul ca vreti sa inchideti subiectele, consider o greseala majora din partea voastra.
Sunt user nou, sau pur si simplu abia invat ce inseamna seo, ce trebuie sa fac, cum sa fac, ..... si realizez, ca de multe ori e mai rentabil sa cumpar anumite servicii. Atunci caut acele servicii si la ce ma uit? LA REPUTATIE!!!
Daca serviciul costa 5 euro, sa zicem ca nu conteaza, dar de la 10 euro in sus, ma risc sa pierd banii.
Pe langa servicii, un fenomen la fel de nou si important, sunt "teparii" , destul de multi in ultimele luni. Creste comunitatea, creste si nr de tepe. Ce fac daca vreau sa cumpar ceva, si nu vreau sa fiu pacalit ? Ma uit la REPUTATIE!!!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Tom,
- Daca esti user nou si fara experienta, daca iei reputatii negative constant, cum te astepti sa vinzi ceva? De ce as vrea sa cumpar de la tine??
- Daca ai experienta si o dovedesti ajutand lumea pe forum, dand raspunsuri utile, atunci e clar ca si serviciul pe care il vinzi este serios.
Asta asa, legat strict de reputatie.
Ne-legat de reputatie, sa iti mai spun ceva:
Eu am vazut un anunt de la tine acum ceva vreme. Eram inclinat sa iti raspund. Am ignorat complet reputatia (pentru ca o consider irelevanta), dar m-am uitat in spate pe forum la raspunsurile pe care le dai. Nu mi-au placut, asa ca nu te-am contactat. Iti spun cat se poate de sincer ca reputatia ta nu a contat in decizia mea.
Si bonus, pentru cei care nu se uita pe regulament:
Descrierea sistemului de reputatie
Daca intelegeti sistemul, o sa vedeti si de ce sunt asa de irelevante reputatiile negative de la "anonimi".
Trust, but verify.
Eu cred ca faci o confuzie majora, fiind subiectiv. Eu ma refer strict la "vizitatori" si useri noi. Nu la cei vechi, care sunt activi pe forum. Promovarea online si implicit SEO sunt termeni noi in romania. Eu de ex am o agentie de web design de 5 ani, si de seo ne-am apucat acum 1 an. Usor, usor din ce in ce mai multi vizitatori si useri, vor intelege nevoia unor servicii seo,fie ele si platite prin benzinarii.
Unde ajung? Pe siteurile de profil, sau pe forumurile de profil. Ajung cautand servicii, dispusi sa plateasca o suma pentru ele. Gasesc un topic pe goole, pentru ceea ce caut si vad oferta (nu conteaza ce fel de oferta) adugata de userul "xxx". Conteaza reputatia userului, ca decizie finala de cumparare sau nu!!!!
Cat despre mine, nu e baiNu am nevoie de reputatie, nu vand servicii si nici nu mai cumpar de cateva luni, dupa ce am fost "tepuit" de cateva mii de euro de catva useri cu "reputatie".
Dar in schimb cumpar servicii de pe foarte multe forumuri, pe care nu am timp sa le citesc, sa vad ce scrie userul (nici un client nu citeste forumuri), ci pur si simplu verific review-urile serviciului respectiv + REPUTATIA!
Imi fac user, caut ce am nevoie, platesc si astept report. Simplu! Eu sunt client nu prestator de servicii.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Bun, daca tu confuzi ratingul itrader cu sistemul de reputatii (care intamplator e legat de vechimea de pe forum, de numarul de posturi, nicidecum de seriozitatea in afaceri) nici nu ma mir ca ai luat tepe de mii de euro. Te contrazici singur.
In fine, trecand si peste asta - daca X vrea sa vanda un servicu/produs nu crezi ca ar trebui sa stie sa il si promoveze? Asa il promoveaza? Luand reputatii negative? Daca vii pe forum cu intentia sa vinzi (ceea ce nu e recomandat btw) trebuie sa INTELEGI in primul rand cum sa iti faci o reputatie buna, apoi sa REUSESTI sa ti-o faci. Ce e ma asa de greu? Vreti sa imi fac un user nou si sa va demonstrez ca daca imi pun in cap depasesc si reputatia administratorilor?
Trust, but verify.
@Tom, Dan are dreptate, daca nu vrei sa iei tepe, nu te uiti la reputatie, te uiti la ce a zis in alte posturi si iti dai seama ce seo stie, atunci cand iti vinde servicii. Reputatia este sociala, nu comerciala, se primeste in general atunci cand un alt user este de acord cu tine sau l-ai ajutat cu o informatie, nu cand ti-a vandut ceva si nu te-a tepuit
Cat despre vanzari de siteuri, cand e vorba de mii de euro, te intalnesti cu omul, nu ii faci un transfer de cateva mii de euro pe nimic, asa.
Ma joc si scriu despre jocuri, in special jocuri noi.
Nu stiu de ce aveti voi impresia ca lumea are timp sa citeasca forumuri. Vreau sa cumpar un domeniu, ce fac? Citesc un forum, sau fac o oferta? Vreau sa cumpar cateva linkuri, ideal la pachet, ce fac? Stau sa citesc un forum? Nu am timp!!!!
Ar trebui sa va puneti si in locul clientului, dar sa nu fiti subiectivi! Eu sunt client, nu ofer servicii, asa ca pe mine ma intereseaza nu sa citesc, ci serviciile de pe acest forum!
Eu m-am ars, si nu e o problema, se recupereaza paguba, dar idea e sa invete toti, si nu au timp sa citeasca topicurile. Dan zice ca nu e market place, dar sunt cel putin 100 de topicuri de servicii seo, fie ele si de domenii, si apar zilnic 2-3 topicuri de servicii.
Imi convine pretul, cumpar! Si acum toti zic, e teapa ta! Dar nu e asa, e si problema forumului, pentru ca e de ex, din pacate, nu mai cumpar nimic de pe seopedia de 3 luni, cu toate ca as fi dorit. Cumpar de pe alte forumuri si direct de la site-uri. Unii sunt membrii si aici, dar discutiile se fac doar pe mail.
O sa vedem intr-un an daca am avut dreptate sau nu.
Am un pariu cu Dan pe o cutie mare de corona (24 de sticle) ca raportul de topicuri cu servicii o sa fie de peste 51%.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)