Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 35

Subiect: Fonduri Europene pentru site-uri?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Aveti idee cate documente trebuie sa completati penutr fiecare eruro cheltuit din fondurile UE, din ce am discutat cu cineva care a lucrat la astfel de proiecte, daca suma luata este mai mica de 30000Euro, nu se merita bataia de cap, orice cheltuiala trebuie bine documentata, ai sanse mari ca sa iti respinga cheltuiala si o platesti din buzunarul tau apoi, apoi tu oricum trebuie sa ai o suma pentru investitie, ca banii ii primesti in general dupa ce ai platit deja factura la cateva luni
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

dontedro este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th April 2008
    Locaţie
    Cuca Macaii
    Posturi
    337
    Putere Rep
    0

Implicit

Si eu zic ca ce faci cu banii tai e sfant...

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

@lovelife, si mai adaugam faptul ca la sesiunile pentru proiecte IT si anume 3.1.1/3.1.2 primele 100 de locuri sunt..."rezervate". La fiecare sesiune. Asa ca probabilitatea sa prinzi e foarte mica. Si poti sa mai ai surprize cu eligibilitatea cheltuielilor. Cumperi 100 de ceva, si afli ca nu sunt deductibile.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

tuthankamon este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th July 2007
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

Implicit

3.1.2 nu a fost lansata. poate ai vrut sa te referi la 3.3.2.... in rest speculezi

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

331 si 332, scuze. M-am grabit si am gresit cifra de la mijloc, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fi asa agitat.

Nu speculez si am deschis personal o aplicatie pe 3.3.2 plasata pentru un prieten (i-am incarcat-o din BE pentru ca netul merge fantastic la serviciu). Ceea ce tu nu stii si eu stiu, este faptul ca masura se deschidea normal la 9.00 AM. Ea a fost deschisa real la 9.35 AM (i wonder why). In primele 35 de minute siteul afisa mesajul sesiunea este inchisa. Se va deschide la ora 9.00. La ora 9.35 imediat am avut 2 aplicatii din 2 conturi (una goala, sa vad ce nr. de inregistrare primesc) si una plina apoi (dureaza cam 20 min sa atasezi toate fisierele separate - avea omul niste diagrame pe acolo, multe PDFuri la rezolutie mare, si asa mai departe). La prima aplicatie am avut un numar de 100 si un pic, la a doua in jur de 170. Deci stiu foarte bine ce vorbesc.

Si FYI nu prinde pe niciuna, pentru ca doar primele 80 de proiecte se pare ca vor fi finantare. S-a mai suparat si omul degeaba pe motiv ca am aplicat eu greu. Eu am zis sa il ajut dar n-a fost sa fie. Intreaba orice consultant de specialitate mai bun sa vezi ce iti zice. Un consultant bun te va intreba: vrei sa fi sigur ca prinzi, sau nu?

Cam asta a fost experienta. Din auzite (abia acum speculez) pe pare ca de regula doar 10% din pozitii sunt pe bune la majoritatea proiectelor. Si in barem iei o gramada de puncte daca "ai mai beneficiat de fonduri europene si ai experienta in managementul lor".
    Ultima modificare făcută de Emil; 26th January 2012 la 01:23.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

@Emil a mai venit la mine cineva de la o firma de consultanta saptamana trecuta cu o oferta sa imi faca proiect pentru fonduri Phare tot pentru zona de internet, dar cand am spus ca ii platesc comision dublu fata de cat a acerut dar doar cant atunci se aproba, a plecat.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Lovelife, ai dreptate, si cred ca asta dovedeste inca o data cat de increzatori sunt unii consultanti in sansele de reusita.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Am testat si eu zilele acestea doua firme si la fel, le-am propus procent la reusita. Mi-au motivat ca nu asta e procedura, ca ei imi garanteaza ca vor reusi (nici macar nu m-au intrebat de situatia financiara, juridica etc a firmei). Le-am spus ca daca imi dau in scris ca ei garanteaza reusita, colaboram. Pauza totala
    Inteleg sa platesti o taxa de analiza dosar si sa selecteze proiectele care au sanse reale de reusita. Dar normal ar fi sa-si asume si ei un risc, altfel dupa ce le platesti suma, interesul lor pentru reusita proiectului este un pic mai mare decat zero (prin asumarea riscului inteleg ca mare parte din suma sa fie achitata la aprobarea proiectului).
    Astfel ca, ori se merge la noroc, ori e nevoie de o persoana care sa-si dea tot interesul sa ajute la intocmirea unei documentatii "beton". Daca mai adaugam si ce a spus Emil (si nu m-ar mira sa fie adevarat) atunci concluziile le trageti fiecare.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

@imagini, daca reusesti sa gasesti un consultant care sa iti garanteze inseamna ca e nebun. Pentru ca daca ar putea garanta si-ar lua fonduri pentru el insusi
    Majoritatea fac o gramada de bani oferind iluzia de reusita antreprenorilor.

Claudiu Farcas este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    404
    Putere Rep
    38

Implicit

Salut, exista si se poate.

Cunosc un magazin online de lenjerie care a aplicat si s-a dezvoltat in urma unui asemenea proiect, a fost in primul "slot" din 2009 parca, atunci cand a primit si Carturesti finantare.

In lunile trecute au mai fost doua sesiuni de depuneri de proiecte care au putut fi vizate pentru implementarea mai ales a unor sisteme de comert electronic.

Am stat un pic in spatele unui asemenea proiect, insa mi-am dat seama ca dureaza atat de mult incat intre 1 si 2 ani nu am nimic de lucru decat sa astept si eventual sa verificam ce fac programatorii, desi din documentatie fiecare lucru deja e explicat cu lux de amanunte, asa ca mi-am dat demisia de la respectiva firma.
    Procedura e extrem de greoaie, fiecare lucru trebuie explicat, fiecare modul de comert electronic (newsletter, pana si butonul de adaugare in cos de ce e acolo si ce face) tocmai din ideea ca cei care analizeaza dosarele poate nu au o asa mare putere de intelegere a fenomenului online. Sunt tone de open-sourceuri care deja au acele lucruri implementate, insa le poti folosi ca reper, ma refer la documentatia acestora.

Criteriul principal nu e costul lucrurilor (software, echipamente) pe care vrei sa le achizitionezi ci mai degraba felul in care explici de ce ai nevoie pentru a fi eligibil pentru finantare din cate am inteles.

Este extrem de utila o finantare mai ales pentru firmele care deja exista(ma rog, oricum trebuie sa ai profit din exploatare in anul precedent depunerii) si vor sa treaca ca migrare din offline in online, au o putere financiara in spate iar finantarea vine ca un "bonus" iar afacerea lor nu depinde de reusita sau nu a fondurilor.

@imagini
    multe firme reusesc pentru ca au cunostinte din interior insa nu pot sa iti dea garantia reusitei pentru ca ar insemna automat sa recunoasca un posibil caz de "influente". Firmele de consultanta isi fac treaba dar in actualul stadiu cred ca au prea mare putere. In orice caz, e bine sa le iei langa tine, dpmdv.
    Ultima modificare făcută de Claudiu Farcas; 28th February 2012 la 15:14. Motiv: adaugare info

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 19th November 2010, 19:34
  2. Fonduri europene :)
    De Diana în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 24th June 2007, 15:47
  3. Fonduri europene pentru spam !
    De Seo_clean în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 9th June 2007, 16:00
  4. site mai mult pentru .co.uk decat pentru .ro
    De zaOne în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 17th October 2006, 08:59

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •