26th December 2011, 08:49
1 out of 1 members found this post helpful.
Aveti idee cate documente trebuie sa completati penutr fiecare eruro cheltuit din fondurile UE, din ce am discutat cu cineva care a lucrat la astfel de proiecte, daca suma luata este mai mica de 30000Euro, nu se merita bataia de cap, orice cheltuiala trebuie bine documentata, ai sanse mari ca sa iti respinga cheltuiala si o platesti din buzunarul tau apoi, apoi tu oricum trebuie sa ai o suma pentru investitie, ca banii ii primesti in general dupa ce ai platit deja factura la cateva luni
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
2nd January 2012, 12:37
Si eu zic ca ce faci cu banii tai e sfant...
26th January 2012, 08:21
@Emil a mai venit la mine cineva de la o firma de consultanta saptamana trecuta cu o oferta sa imi faca proiect pentru fonduri Phare tot pentru zona de internet, dar cand am spus ca ii platesc comision dublu fata de cat a acerut dar doar cant atunci se aproba, a plecat.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
26th January 2012, 11:23
Lovelife, ai dreptate, si cred ca asta dovedeste inca o data cat de increzatori sunt unii consultanti in sansele de reusita.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
28th February 2012, 15:11
Salut, exista si se poate.
Cunosc un magazin online de lenjerie care a aplicat si s-a dezvoltat in urma unui asemenea proiect, a fost in primul "slot" din 2009 parca, atunci cand a primit si Carturesti finantare.
In lunile trecute au mai fost doua sesiuni de depuneri de proiecte care au putut fi vizate pentru implementarea mai ales a unor sisteme de comert electronic.
Am stat un pic in spatele unui asemenea proiect, insa mi-am dat seama ca dureaza atat de mult incat intre 1 si 2 ani nu am nimic de lucru decat sa astept si eventual sa verificam ce fac programatorii, desi din documentatie fiecare lucru deja e explicat cu lux de amanunte, asa ca mi-am dat demisia de la respectiva firma.
Procedura e extrem de greoaie, fiecare lucru trebuie explicat, fiecare modul de comert electronic (newsletter, pana si butonul de adaugare in cos de ce e acolo si ce face) tocmai din ideea ca cei care analizeaza dosarele poate nu au o asa mare putere de intelegere a fenomenului online. Sunt tone de open-sourceuri care deja au acele lucruri implementate, insa le poti folosi ca reper, ma refer la documentatia acestora.
Criteriul principal nu e costul lucrurilor (software, echipamente) pe care vrei sa le achizitionezi ci mai degraba felul in care explici de ce ai nevoie pentru a fi eligibil pentru finantare din cate am inteles.
Este extrem de utila o finantare mai ales pentru firmele care deja exista(ma rog, oricum trebuie sa ai profit din exploatare in anul precedent depunerii) si vor sa treaca ca migrare din offline in online, au o putere financiara in spate iar finantarea vine ca un "bonus" iar afacerea lor nu depinde de reusita sau nu a fondurilor.
@imagini
multe firme reusesc pentru ca au cunostinte din interior insa nu pot sa iti dea garantia reusitei pentru ca ar insemna automat sa recunoasca un posibil caz de "influente". Firmele de consultanta isi fac treaba dar in actualul stadiu cred ca au prea mare putere. In orice caz, e bine sa le iei langa tine, dpmdv.
Ultima modificare făcută de Claudiu Farcas; 28th February 2012 la 15:14.
Motiv: adaugare info