4th January 2011, 19:57
1 out of 1 members found this post helpful.
Exista unele pareri ca, datorita pretului scazut pentru primul an e posibil acestea sa nu fie vazute chiar asa de bine de catre Google. Am fost si eu prudent si nu am dezvoltat proiecte principale pe domenii .info.
Insa la unul din ele, nepromovat SEO prin metodele obisnuite, am observat ca totul a decurs in modul firescului, domeniul devenind o autoritate in zona respectiva.
Pot rezulta si inconveniente legate de cele 4 caractere din extensie; bazele de date si/sau formularele unor scripturi (unul chiar foarte cunoscut) nepermitand decat 3 caractere si de aici pot fi unele probleme (emailuri neprimite, inregistrarea urlului incomplet).
In rest, in anumite situatii, pentru utilizatorii din Romania domeniul .info poate fi mai usor de retinut decat celelalte extensii internationale, dar ramanand cu mult in urma extensiei .ro.
Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 4th January 2011 la 20:00.
4th January 2011, 21:51
Pe .com ele sint "suspicioase", pe .ro merg bine.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
4th January 2011, 22:24
Eu sunt de parere ca odata ce se adauga continut original, constant, iar Google vede ca webmasterii nu folosesc nicio strateie murdara, vede domeniile .info ca pe orice alt domeniu.
Ma ocup si cu testare manuala/automata.
PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu
profil medical.
4th January 2011, 22:30
Un alt dezavantaj ar fi pretul cu care ai putea vinde un proiect dezvoltat pe un domeniu .info decat unul pe un domeniu .com sau .ro.
Sunt sigur ca pretul ar fi cu 10%-20% mai mic.
4th January 2011, 22:59
2 out of 2 members found this post helpful.
Din punct de vedere SEO nu exista niciun dezavantaj fata de celelalte extensii generice . Despre tratamentul Google fata de info s-a mai raspuns si in acest thread .
Dezavantajele unei acestei extensii fata de com si net constau in :
1) notorietate , sunt mai putin cunoscute
2) popularitate , sunt mai putin iubite si utilizate decat webmasteri . Numarul siteurilor pe com si pe net este mult mai mare decat cel pe info
3) prestigiu ( posibiltatile de a crea un brand ) mai scazut decat com si net ; credibilitatea mai scazuta este cauzata de :
a) rata de seo spam de care au fost acuzate o parte din domeniile pe info
b) suspiciunile de tratament defavorabil asupra acestei extensii de catre Google
c) pretul scazut care a creat pentru unii useri imaginea unei extensii slabe dupa principiul ce e ieftin e si prost
As mai mentiona faptul ca vechimea extensiei info este mai mica decat com . Lungimea de 4 litere este doar un dezavantaj minor .
Cu toate acestea info a crescut in timp si ca notorietate si popularitate si prestigiu iar acum este o extensie foarte buna daca este folosita adecvat , pentru siteuri informative , pentru geodomenii ( ca in exemplu stiri.info ziare.info Bucuresti.info Predeal.info etc )