1st November 2010, 22:40
1 out of 1 members found this post helpful.
Branding in google
Se tot spune, si eu cred cu tarie in asta, ca este important sa acaparezi primele 10 rezultate din google pe cautarile brandului tau.
Cred ca este deja o metoda de branding cunoscuta, tin minte ca si unul din speakerii de la gpec 2010 a reamintit-o, dar cati dintre noi o folosesc?
Eu ridic, dupa index care tre sa aiba primul rezultat, auxiliarele principale - blog, forum. Dupa aia ridic facebookul si twitterul si ma culc la al 5 lea rezultat...
Voi luati in considerare metoda asta de branding? Daca da, ce ridicati acolo?
2nd November 2010, 08:57
Google deja acopera faza asta pe .com cu rezultate pe toata pagina. Vad ca si pe .ro merge cat de cat.
Dau exemplul asta ptr ca Google intr-o anumita idee greseste facand asta, apple in engleza nu e neaparat un brand, ci la origine e un fruct. Iar el nu ofera informatii despre "mar" decat ca brand. Ciudat e ca pentru plural tot brandul e primul rezultat.
Dar da, e ok sa acoperi primele 10 rezultate de pe brand cu pagini proprii si ele pot fi generate fara a face spam. Conturile de SM, forumuri, grupuri de discutii etc pot fi create si folosite in mod real, ele acoperint lejer 10 rezultate in Google dupa brand.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
4th November 2010, 01:14
Intrebarea e... de ce? de ce sa acaparezi primele 10 rezultate din google pentru numele brandului tau? Mi se pare time wasting. Din momentul in care ai primele 3-4 rezultate si iti mai apar si sitelinks, e treaba terminata. Mai urci un blog, twitter, facebook page si atat. Acapararea primelor 10 rezultate mi se pare doar o chestie de frica de bad reviews. Ioi, sa nu scrie x ca brand-ul nostru e de 2 lei si sa apara pe prima pagina, mai bine facem noi cumva si luam prima pagina.