Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 13 din 13

Subiect: Câteva întrebări despre cursul valutar.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Floki Vezi Post
    Nu poti oferi o informatie pe care nu o intelegi.
    Cursul BNR e util in anumite situatii si, cine are nevoie de el, il preia automat sau se uita direct pe site-ul BNR. De exemplu, o agentie de turism are sejururi in euro; pentru cine vrea sa plateasca in lei, converteste pretul in lei la cursul BNR+%; pentru astfel de situatii ofera BNR fisierul xml.
    Cursul de vanzare/cumparare la casele de schimb valutar/ ghiseele bancilor e alta mancare de peste. Care ar mai fi afacerea daca ar vinde/cumpara la cursul BNR?

Eu zic sa scoti cursul de schimb de pe site, nu ajuta pe nimeni cu nimic.
    Citat Postat în original de C. Andrei Vezi Post
    ....................................
    Răspuns la mişto. Nici nu mă mai obosesc să-ţi răspund.
    .................................
    Daca tu zici.... Dar sigur ai citit tot raspunsul?

C. Andrei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    19th January 2016
    Locaţie
    Bucureşti
    Posturi
    94
    Putere Rep
    17

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Daca tu zici.... Dar sigur ai citit tot raspunsul?
    Da, am citit, și mă refeream mai mult la ce a zis la sfârșit. Să scot cursul de pe site. Lucru cu care nu sunt de acord.

Sunt site-uri de știri care pun cursul valutar pe site-ul lor. Pentru orientare, atâta tot. De exemplu hotnews.ro

Apoi, am înțeles și treaba cu casele de schimb, dar n-am înțeles de ce spun comision 0 și totuși au adaosul lor.

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    888
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de C. Andrei Vezi Post
    Da, am citit, și mă refeream mai mult la ce a zis la sfârșit. Să scot cursul de pe site. Lucru cu care nu sunt de acord.

Sunt site-uri de știri care pun cursul valutar pe site-ul lor. Pentru orientare, atâta tot. De exemplu hotnews.ro

Apoi, am înțeles și treaba cu casele de schimb, dar n-am înțeles de ce spun comision 0 și totuși au adaosul lor.
    Pai acel comision 0 era doar o practica smechereasca de a mai face ceva profit. Casele de schimb nu primesc valute de la BNR, ci intr-un fel tranzactioneaza la randu-le cu clientii, deci trebuie sa aiba un spread din care sa se sustina. Daca nu ma insel, ca sa primesti autorizatie pentru o casa de schimb valutar trebuie sa arati ca ai 75000 de Euro cash. Daca nu ar fi sanse de castig, nu intra nimeni pe piata valutara ca hristos printre bolnavi, sa o arda filantrop, deci totul e pentru profit.

Cursul BNR da doar valoarea de referinta, in functie de care casele de schimb si bancile isi modifica preturile de cumparare sau de vanzare. Tu, practic, cand cumperi Euro de la o casa de schimb, accesezi un serviciu pe care trebuie sa il platesti oarecum, de unde si cursul de cumparare diferit fata de cel al BNR. Bineinteles, ceca mai mare greseala pe care ar putea cineva sa o faca ar fi sa faca exchange valutar la banci, care au un spread (diferenta dintre pretul de cumparare si cel de vanzare) cu mult mai mare fata de cel al caselor de schimb valutar.

E impropriu sa spui ca BNR, respectiv cursul pentru anumite paritati, este util "in anumite situatii", pentru ca acel curs afisat afecteaza o buna parte din cum se desfasoara economia la nivel national in respectiva zi.
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cateva intrebari despre directoarele de articole
    De Cristian D în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 10th September 2012, 23:34
  2. cursul-valutar.com sau cursulvalutar.net
    De StarNET în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 3rd November 2011, 15:56
  3. Cateva intrebari despre Adsense
    De RandomHero în forumul Adsense
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th January 2011, 23:35
  4. Cateva intrebari despre Servar load
    De Seinfeld în forumul Server side
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th October 2008, 17:57
  5. Cateva intrebari despre Neogen
    De fedoras în forumul Adsense