Da, am citit, și mă refeream mai mult la ce a zis la sfârșit. Să scot cursul de pe site. Lucru cu care nu sunt de acord.
Sunt site-uri de știri care pun cursul valutar pe site-ul lor. Pentru orientare, atâta tot. De exemplu hotnews.ro
Apoi, am înțeles și treaba cu casele de schimb, dar n-am înțeles de ce spun comision 0 și totuși au adaosul lor.
Pai acel comision 0 era doar o practica smechereasca de a mai face ceva profit. Casele de schimb nu primesc valute de la BNR, ci intr-un fel tranzactioneaza la randu-le cu clientii, deci trebuie sa aiba un spread din care sa se sustina. Daca nu ma insel, ca sa primesti autorizatie pentru o casa de schimb valutar trebuie sa arati ca ai 75000 de Euro cash. Daca nu ar fi sanse de castig, nu intra nimeni pe piata valutara ca hristos printre bolnavi, sa o arda filantrop, deci totul e pentru profit.
Cursul BNR da doar valoarea de referinta, in functie de care casele de schimb si bancile isi modifica preturile de cumparare sau de vanzare. Tu, practic, cand cumperi Euro de la o casa de schimb, accesezi un serviciu pe care trebuie sa il platesti oarecum, de unde si cursul de cumparare diferit fata de cel al BNR. Bineinteles, ceca mai mare greseala pe care ar putea cineva sa o faca ar fi sa faca exchange valutar la banci, care au un spread (diferenta dintre pretul de cumparare si cel de vanzare) cu mult mai mare fata de cel al caselor de schimb valutar.
E impropriu sa spui ca BNR, respectiv cursul pentru anumite paritati, este util "in anumite situatii", pentru ca acel curs afisat afecteaza o buna parte din cum se desfasoara economia la nivel national in respectiva zi.
Ma ocup si cu testare manuala/automata.
PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)