Pagina 7 din 10 PrimulPrimul ... 56789 ... UltimulUltimul
Rezultate 61 la 70 din 96

Subiect: Cat de penala poate fi presa tabloida din Ro?

Stefania Trandafir este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    18th June 2012
    Posturi
    550
    Putere Rep
    36

Implicit

@neo - copyright-ul este un drept inventat de statul roman, nu are cum ca o instanta sa se pronunte favorabil.
    Daca eu muncesc si fac niste poze si le pun pe facebook si vine un ziar si le foloseste fara sa-mi ceara acordul, si aflu de chestia asta, le-am luat banii. Cu atat mai mult daca imi prelucreaza pozele in photoshop. ==>>vezi legea dreptului de autor cu drepturi conexe (pasaje despre fotografii)

neo
    neo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th August 2007
    Posturi
    296
    Putere Rep
    39

Implicit

@ Stefania Trandafir - eu nu "vorbesc din auzite"; Curtea de Apel Targu Mureș s-a pronunțat în acest sens.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    @Dan

daca e cum zici.. de ce a fost nevoie de un paragraf expres pt ip content?
    faptul ca orine poate accesa si folosi "that information" este traducerea in clar ca public inseamna ca nu poti opri pe nimeni sa vada si sa spuna mai departe ce a vazut; "that information" nu e "ip content";
    Mhm, deci practic dai drept de utilizare Facebookului, cu mentiunea ca depinde de privacy settings (you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use any IP content that you post on or in connection with Facebook). Daca o faci publica, asa cum scrie mai jos in text, iti dai acordul de folosinta intregii lumi. Si da, tu ramai proprietarul pozei. Ceilalti doar o folosesc.
    Practic, Facebook are voie sa dea in judecata pe cine vrea pentru poze, tu n-ai motiv sa dai in judecata pe nimeni pentru furt de poze.

E chiar asa de greu de priceput ca daca pui poza publica pe net, ea e publica?
    E greu de priceput ca daca vrei sa nu fii vulnerabil iti pui albumele private, pentru prieteni, sau pur si simplu nu pui poze pe FB deloc?

Si aci nu e cazul expus de Stefania. Daca pozele sunt in alt mediu, se aplica regulile mediului respectiv. Tu ai smnat cu Facebook un contract. In contract scrie ca pozele puse de tine pe FB cu semnul "public" devin publice. Daca ai semnat, nu te plange.

Ca sa simplificam exemplul: Eu semnez cu Tom un contract care zice ca daca io ii bag lui bani in buunar, banii sunt ai lui. Ii bag 5 lei in buzunar, apoi fac urat ca banii erau de fapt ai mei. Logic?

Asa ca ramane moralitatea.

1. Va mai dau un exemplu imoral, strigator la cer etc:
    O mamica, mandra de copilul ei, pune o poza pe FB cu copilul ei, dezbracat, la piscina. Gest inofensiv, e doar un copil. Un dement, un pedofil, o foloseste (fara sa o ia de pa Facebook) facand treburi murdare in timp ce se uita a poza.

Pedofilul cu ce greseste? Mamica cu ce greseste? Facebookul cu ce greseste? Cine ar trebui sa plateasca si pentru ce?
    Pentru ca, nu-i asa, s-a intamplat ceva imoral, gresit din multe puncte de vedere.

2. Sa ridice mana sus ala care are in prezent, pe site-uri, strict poze cumparate sau asupra carora are drepturi (facute de el sau de pretenii lui). Fara abateri. Cu restul nu dezbat ca sunt in aceeasi oala cu wowbizul.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    2. Sa ridice mana sus ala care are in prezent, pe site-uri, strict poze cumparate sau asupra carora are drepturi (facute de el sau de pretenii lui). Fara abateri. Cu restul nu dezbat ca sunt in aceeasi oala cu wowbizul.

EU, nu.

De ce nu acceptati solutia simpla propusa de mine?
    Cat de penala poate fi presa tabloida din Ro?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    EU, nu.

De ce nu acceptati solutia simpla propusa de mine?
    Cat de penala poate fi presa tabloida din Ro?
    Pentru ca nu site-urile respective au trucat poza.
    Poa sa-si ceara scuze ca n-au verificat informatia eventual.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Am dubii ca daca era sora ta mai puneai linkuri cu pozele si link spre facebookul fetei.

Mai rau decat articolul original din wowbiz afecteaza faptul ca e preluata si data pe toate siturile, cu poza si cu nume real.

Hai s-o punem pe toate siturile si forumurile sa facem wowbiz de ras.

Toate bune.

P.S. Deja seopedia e pe 13 la "gagea lorena", poate il sterge totusi cineva pana nu ajunge #1
    Retired

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

E greu de priceput ca daca vrei sa nu fii vulnerabil iti pui albumele private, pentru prieteni, sau pur si simplu nu pui poze pe FB deloc?
    e asa greu de inteles ca daca pui pe fb o poza "publica".. public e doar accesul la ea, nu si proprietatea asupra ei?
    e greu de priceput ca indiferent daca imi las usa deschisa sau o incui cu 100 de lacate.. tot furt se numeste daca intri si pleci cu lucrurile mele?

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Mishu, hai sa-ti explic.
    Tot pentru normalitate pledez si eu cand spun ca fata nu are de ce sa fie lezata. Pentru ca ea nu a stat la mare in fundu gol.
    Si daca ar fi stat, care era problema? Nu mai suntem in 1600, poate sa stea cum vrea, cand vrea, unde vrea.
    Vei fi mirat sa afli ca nu toata lumea gandeste ca tine in aceasta privinta?

Din naivitate VREA sa faca ceva.
    Din pacate, asa cum am mai spus, nu poti cuantifica in bani faptul ca a fost suparata juma de zi.
    Si este normal sa fie asa, pentru ca daca ar fi altfel, eu te-as da in judecata pentru ca te-ai contrazis cu mine si am stat suparat 2 zile si era sa ma si sinucid ca nu e cineva de acord cu mine "pe net". Ar fi loc de tot felul de abuzuri si de absurditati.
    Contazicadu-te eu nu ti-am incalcat drepturile si n-am incalcat nicio lege a codului civil.
    Totusi, te rog sa ma scuzi, daca stiam c-o sa stai suparat doua zile, nu te contraziceam.
    Si sa nu te puna al cu coarne sa te si sinucizi ...

Lasand gluma, treaba a plecat de la site-ul ala mai mic si cred ca scopul lor a fost atins.
    Vedeti? Asta inseamna sa stii sa faci promovare si SEO! Cati vizitatori si cate link-uri or fi castigat astazi ? Adica ieri ...

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

Implicit

Am citit toate posturile din acest topic anterioare cu muulta rabdare la cata contradictie de idei(argumentate) a fost
    Citat Postat în original de Stefania Trandafir Vezi Post
    Legea romanesca nu este aceiasi cu cea de pe Facebook, asta e clar...chiar daca facebook zice clar si asta:“You own all of the content and information you post on Facebook, and you can control how it is shared through your privacy and application settings.
    In momentul in care eu trimit o poza (a unui prieten care este impartita doar cu prietenii sai) unei terte persoane, iar persoana careia i-o trimit nu o poate vedea ne-avand nici o legatura de prietenie cu persoana din poza, cu un simplu click dreapta si view image, pot face eu poza sa publica daca ii dau o postare la mine pe wall cu atributul de public, desi el nu a vrut asta, iar citatele voastre din terms de la facebook mi se par umpic depasite din cauza asta.

Offtopic: Cum de nu i-a venit nimanui inspiratia sa aduca in discutie(ca argument pro sau contra) subiectul cu Boc dezbracat in vestiar dat la Un Show Pacatos pe A1? (Nu stiu ce s-a intamplat in cazul acela, din ce tin minte o amenda CNA foarte mare si intrerupta emisia 10 minute, ceea ce ar fi un argument contra a ce sustine Dan, desi poate fi si pro avand in vedere ca Boc=prim ministru, pagubele morale au fost cuantificate cumva probabil, iar imaginile nu proveneau direct din mediul public(facebook) ci dintr-un vestiar al unei sali de sport, dar si in cazul acesta nu cred ca A1 a publicat prima data imaginile.

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    39

Implicit

Cred ca se poate incadra la calomnie care incepand din acest an este din nou fapta penala. Probabil se vor impaca pentru o suma de bani.

@ Dan - cu un avoact bun poti scoate mult. Fata a fost afectata emotional si ajuns la medic. Ar fi ceva nou?

Pagina 7 din 10 PrimulPrimul ... 56789 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Lista comunicate de presa
    De palex1988 în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 4th July 2016, 17:50
  2. Condamnare penala in ro pt site torrente
    De Eradu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 5th November 2010, 12:31
  3. Comunicat de presa
    De Marius Mailat în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 22nd July 2007, 15:20
  4. Comunicate de presa
    De Diana în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 24th April 2007, 00:12
  5. Tip de comunicat de presa
    De Cristian Mezei în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 28th June 2006, 19:02

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.