Pagina 5 din 10 PrimulPrimul ... 34567 ... UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 96

Subiect: Cat de penala poate fi presa tabloida din Ro?

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    27

Implicit

@ Dan, ca tot ai dat exemplu cu Basescu.
    Traian Băsescu a câștigat definitiv, luni, la Curtea de Apel București procesul în care l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu pentru "minciună și trucarea unor filmări", după mediatizarea unor imagini în care președintele părea că lovește un copil la un miting electoral din 2004.

Președintele Traian Băsescu i-a dat în judecată pe Dinu Patriciu și firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerând despăgubiri de un leu pentru "minciună și trucarea unor filmări", acțiunea fiind înregistrată la instanța Judecătoriei Sectorului 1 la începutul lunii decembrie 2009. Procesul a început în 21 aprilie 2010, iar Judecătoria Sectorului 1 a admis acțiunea președintelui Traian Băsescu în 19 octombrie 2011.
    ...
    Instanța Tribunalului București a respins atunci apelul făcut de Dinu Patriciu în cazul deciziei din 19 octombrie 2011 a Judecătoriei Sectorului 1, care a admis acțiunea așa cum a fost formulată de șeful statului și l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum și la publicarea deciziei în două publicații cu tiraj național, în două numere consecutive.

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Ok, ai dreptate. E defaimatoare. Si de mine au scris ziarele defaimator. am plans 3 zile. Cati bani sa le cer?
    Pai daca Basescu a cerut 1 leu, tu cat vrei sa ceri ?

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Ok, ai dreptate. E defaimatoare. Si de mine au scris ziarele defaimator. am plans 3 zile. Cati bani sa le cer?
    In Romania, tara tuturor posibilitatilor (mai putin a celor normale), unde presedintele e injurat in direct la ore de maxima audienta, e drept ca ti se pare putin probabil sa castigi un proces de daune pentru lezarea imaginii.
    Daca este vorba sa mut discutia de la nivel teoretic la nivel practic, e posibil ca tu sa ai dreptate, recunosc.
    Nu am trecut prin astfel de experiente si consider ca tu esti mai in masura sa ai o opinie corecta...
    Totusi, pledez pentru normalitate si cred ca neincrederea in sistem te-a impiedicat sa-ti ceri drepturile.
    Poate, din naivitate, fata nu va sti ceea ce stii tu si va castiga un astfel de proces.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@cradu
    Basescu a cerut un leu (suma simbolica). Lovitura de imagine este mai mare decat eventualele daune morale de 50-100k de euro. In exemplul din acest post nu discutam despre persoane publice, care au o notorietate ridicata, astfel ca asemenea "gesturi" simbolice nu isi au relevanta.

Seph este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Posturi
    381
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu cred ca astfel de topicuri mizerabile trebuie postate pe seopedia. Bine ca ai dat si linkuri.

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Seph Vezi Post
    Nu cred ca astfel de topicuri mizerabile trebuie postate pe seopedia. Bine ca ai dat si linkuri.
    Nu este vorba despre cat de mizerabil este topicul sau nu ci despre faptul ca este mult prea mult ceea ce s-a intamplat. Maine poate unul dintre noi sau persoane apropiate poate sa treaca prin aceiasi experienta.

Nu toti analizeaza cu atentie:

ca de ex:

Mihaela Popescu · Chimie
    CURVE
    Reply · · 3 hours ago

Mihaela Vyoleta Dascalu · Econoblog
    Sint fete fara bun simt
    Reply · · 3 hours ago

Ana-Maria Toparceanu · Top Commenter
    stai asa k nu inteleg...slip nu are dar..BINE K ARE SUTIENUL PE EA.. ) F TARE..E PUDICA IN PARTEA D SUS A CORPULUI.

Sport Ro · Grup scolar de cooperatie Alba Iulia
    tarfa muista penala japita.
    Reply · · 8 hours ago

etc.

Cam cum crezi ca se simte fata? Poate ca e o fata super sau nu. Nu asta este ideea. Poate ca este mai slaba de inger si o afecteaza chiar daca nu pare. Nu poti sa sti.

Plus de asta suntem pe online si este foarte interesant daca se pot lua masuri impotriva acestor abuzuri. Tocmai de aceea am pus si intrebarea: "Credeti ca ar avea sanse sa castige daca ar da jegul asta de www. wowbiz.ro + faceboul ala in judecata?"

Cred ca niciunuia dintre noi nu i-ar fi placut daca ar fi fost in locul fetei sau in locul parintilor ei si totodata ar trebui sa luam atitudine in special pe online. Online-ul fie ca ne place sau nu este o parte dintre noi(ma refer la cei care se ocupa intens si traiesc din asta). Astfel de cazuri cred ca ar trebui prezentate internautilor pe bloguri, site-uri de stiri etc. in stilul asta - http://www .stiridecluj.ro/social/clujeanca-de-21-de-ani-batjocorita-intr-un-tabloid-cu-o-fotografie-in-care-nu-poarta-slip-cat-de-reala-e-poza-foto pentru a trezi cat de cat opinia publica si prezentate site-uri, locuri in care pot cere sprijin.

La fel se intampla si cu pacalelile prin sms-uri cu "trimite-mi bani ca fiul dvs. a facut accident", "ati castigat 5000 lei", etc. Nu toti oamenii sunt informatii. Unii dintre ei sunt batrani si smecherii profita de asta.

Putina implicare nu cred ca strica.

Cat despre link-uri le-am postat ca sa fie cat mai usor de accesata informatia. Daca deranjeaza pot fi scoase foarte usor de un moderator.
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de cRadu Vezi Post
    @ Dan, ca tot ai dat exemplu cu Basescu.
    Traian Băsescu a câștigat definitiv, luni, la Curtea de Apel București procesul în care l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu pentru "minciună și trucarea unor filmări", după mediatizarea unor imagini în care președintele părea că lovește un copil la un miting electoral din 2004.

Pai daca Basescu a cerut 1 leu, tu cat vrei sa ceri ?
    Daca tot amintesti de caz, poti sa-mi traduci si mie cine ce a castigat?

Instanța arăta în motivarea deciziei că Dinu Patriciu a vătămat dreptul președintelui la onoare și reputație prin afirmațiile potrivit cărora acesta ar fi lovit un copil. Judecătorul preciza că deși Traian Băsescu a câștigat alegerile prezidențiale din 2009, s-a produs o vătămare a dreptului reclamantului la onoare și reputație, având în vedere intensitatea, frecvența, persistența în timp și conținutul dezbaterilor cauzate de declarația lui Dinu Patriciu.

Totodată, instanța arăta în motivare că Traian Băsescu a săvârșit un act de violență fizică asupra minorului aflat în public la mitingul electoral din 2004, susținând că declarația șefului statului făcută la o emisiune are valoarea unei mărturisiri extrajudiciare verbale. Instanța preciza că, "sub aspectul forței probante", declarația președintelui Traian Băsescu are valoarea unei "mărturisiri extrajudiciare verbale", care, în conformitate cu dispozițiile articolelor 1204 și 1205 Cod Civil, poate fi folosită ca probă împotriva celui care o face, "în pricinile în care este permisă administrarea probei cu martori".

"În temeiul probelor arătate mai sus și ținând cont că prin verbul «a împinge» se înțelege și «a îmbrânci» (conform DEX, ediția 1998), instanța reține că reclamantul (Traian Băsescu - n.r.) a săvârșit un act de violență fizică asupra minorului aflat în public, la mitingul electoral din 2004", nota judecătorul în motivarea deciziei.

Instanța mai arăta că "nu este învestită cu o acțiune având ca obiect tragerea la răspundere a reclamantului pentru această faptă săvârșită în septembrie 2004".
    Merci
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Basescu, 0,5 lei.

Instanța Tribunalului București ... l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum și la publicarea deciziei în două publicații cu tiraj național, în două numere consecutive.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    In exemplul din acest post nu discutam despre persoane publice, care au o notorietate ridicata, astfel ca asemenea "gesturi" simbolice nu isi au relevanta.
    Era un exemplu de judecata pentru "minciună și trucarea unor filmări",
    Nu cred ca legea e diferita pentru persoane publice.
    ...
    Ca instanta poate sa considere ca sunt justificate daune morale de 0,5 lei ... 1 euro sau 80.000 euro cum a fost in cazul cu filmarea in care se presupunea ca este Geoana cu Ana B, este alta discutie.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Sandu Stefan Vezi Post
    1. Cam cum crezi ca se simte fata? Poate ca e o fata super sau nu. Nu asta este ideea. Poate ca este mai slaba de inger si o afecteaza chiar daca nu pare. Nu poti sa sti.

2. Plus de asta suntem pe online si este foarte interesant daca se pot lua masuri impotriva acestor abuzuri. Tocmai de aceea am pus si intrebarea: "Credeti ca ar avea sanse sa castige daca ar da jegul asta de www. wowbiz.ro + faceboul ala in judecata?"

3. Cred ca niciunuia dintre noi nu i-ar fi placut daca ar fi fost in locul fetei sau in locul parintilor ei si totodata ar trebui sa luam atitudine in special pe online. Online-ul fie ca ne place sau nu este o parte dintre noi(ma refer la cei care se ocupa intens si traiesc din asta).

4. Astfel de cazuri cred ca ar trebui prezentate internautilor pe bloguri, site-uri de stiri etc. in stilul asta - http://www .stiridecluj.ro/social/clujeanca-de-21-de-ani-batjocorita-intr-un-tabloid-cu-o-fotografie-in-care-nu-poarta-slip-cat-de-reala-e-poza-foto pentru a trezi cat de cat opinia publica si prezentate site-uri, locuri in care pot cere sprijin.

5. La fel se intampla si cu pacalelile prin sms-uri cu "trimite-mi bani ca fiul dvs. a facut accident", "ati castigat 5000 lei", etc. Nu toti oamenii sunt informatii. Unii dintre ei sunt batrani si smecherii profita de asta.
    .
    Ce spun mai jos sunt pareri personale.

1. Din cate imi dau seama, nu se simte special deloc. Nu o vad slaba de inger. Cat timp isi pune poze de pitzi public, nu o deranjeaza sa fie vazuta, nu e nici timida. Se poate sti.

2. S-ar putea lua masuri daca ar fi abuzuri. In cazul de fata, nu consider ca e un abuz. Si nu, nu ar avea sanse de castig. In primul rand pentru ca nu are ce sa castige, daunele nefiind cuantificabile (in cazul de fata). In lumea reala (nu aia imaginara in care daca ni se pare ca avem dreptate inseamna ca si avem) exista dreptul la replica. Daca dreptul la replica e refuzat, atunci da, se poate castiga un proces care sa-i oblige pe wowbiz sa-si corecteze greseala. Am senzatia c anu e nevoie nici de proces, se rezolva mai simplu cu ceva plangeri.

3. Nici ca ploua afara nu ne place unora, dar viata nu e facuta sa ne placa. Daca nu iti place sa fii vazut de o tara intreaga dezbracat faci singurul lucru logic care se poate face: nu-ti pui poze dezbracat pe net. Nu mi-ar fi placut sa fiu in locul fetei? Who cares? Am fost in locul fetei si mi-am dat seama ca rezultatele nu sunt asa de dezastruoase cum par din exterior. Cui ii pasa maine ca Matilda din Galati are o poza in wowbiz?

4. Stiri de cluj a facut singura greseala (din punctul meu de vedere) din toata ecuatia asta. A facut legatura intre o poza anonima, fara identitate, cu un profil de Facebook si o persoana reala. Au luat banda neagra de pe chipul fetei si au aratat lumii cine e. Ei ar trebui trasi la raspundere cumva.

5. Pacalelile prin SMS se numesc altfel - inselaciuni. Nu au nici o legatura cu cazul de fata.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Totusi, pledez pentru normalitate si cred ca neincrederea in sistem te-a impiedicat sa-ti ceri drepturile.
    Poate, din naivitate, fata nu va sti ceea ce stii tu si va castiga un astfel de proces.
    Mishu, hai sa-ti explic.
    Tot pentru normalitate pledez si eu cand spun ca fata nu are de ce sa fie lezata. Pentru ca ea nu a stat la mare in fundu gol.
    Si daca ar fi stat, care era problema? Nu mai suntem in 1600, poate sa stea cum vrea, cand vrea, unde vrea.

Din naivitate VREA sa faca ceva.
    Din pacate, asa cum am mai spus, nu poti cuantifica in bani faptul ca a fost suparata juma de zi.
    Si este normal sa fie asa, pentru ca daca ar fi altfel, eu te-as da in judecata pentru ca te-ai contrazis cu mine si am stat suparat 2 zile si era sa ma si sinucid ca nu e cineva de acord cu mine "pe net". Ar fi loc de tot felul de abuzuri si de absurditati.

Este normal sa ceri despagubiri cand chiar pierzi ceva. Daca iti pierzi locul de munca, daca te dau parintii afara din casa si trebuie sa-ti platesti chirie si tot felul de alte cazuri. Dar toti stim ca maine Romania a uitat de Marcela din Husi care a aparut pe o pagina irelevanta de pe un site cu 500 de unici pe zi. Pagina pe care nici nu se specifica ca e vorba de Marcela.

Cred (nu sunt sigur, doar cred) ca poate cere publicatiei sa retraga stirea si sa publice o dezmintire. Din pacate, nici macar asta nu cred ca vor face, pentru ca nu au facut referire la o persoana, iar poza este "anonimizata" cu dunga aceea neagra.

Pagina 5 din 10 PrimulPrimul ... 34567 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Lista comunicate de presa
    De palex1988 în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 4th July 2016, 17:50
  2. Condamnare penala in ro pt site torrente
    De Eradu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 5th November 2010, 12:31
  3. Comunicat de presa
    De Marius Mailat în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 22nd July 2007, 15:20
  4. Comunicate de presa
    De Diana în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 24th April 2007, 00:12
  5. Tip de comunicat de presa
    De Cristian Mezei în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 28th June 2006, 19:02

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.