Tu poti fi contrazis?
"În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfățișării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri"
Ce nu e clar?
Ea a postat o fotografie pe Facebook. In respectivul articol a aparut o reproducere defaimatoare!
Mai clar nu se poate!
despagubiri pentru faptul ca a uitat gramatica limbii romane![]()
In Romania, tara tuturor posibilitatilor (mai putin a celor normale), unde presedintele e injurat in direct la ore de maxima audienta, e drept ca ti se pare putin probabil sa castigi un proces de daune pentru lezarea imaginii.
Daca este vorba sa mut discutia de la nivel teoretic la nivel practic, e posibil ca tu sa ai dreptate, recunosc.
Nu am trecut prin astfel de experiente si consider ca tu esti mai in masura sa ai o opinie corecta...
Totusi, pledez pentru normalitate si cred ca neincrederea in sistem te-a impiedicat sa-ti ceri drepturile.
Poate, din naivitate, fata nu va sti ceea ce stii tu si va castiga un astfel de proces.
Mishu, hai sa-ti explic.
Tot pentru normalitate pledez si eu cand spun ca fata nu are de ce sa fie lezata. Pentru ca ea nu a stat la mare in fundu gol.
Si daca ar fi stat, care era problema? Nu mai suntem in 1600, poate sa stea cum vrea, cand vrea, unde vrea.
Din naivitate VREA sa faca ceva.
Din pacate, asa cum am mai spus, nu poti cuantifica in bani faptul ca a fost suparata juma de zi.
Si este normal sa fie asa, pentru ca daca ar fi altfel, eu te-as da in judecata pentru ca te-ai contrazis cu mine si am stat suparat 2 zile si era sa ma si sinucid ca nu e cineva de acord cu mine "pe net". Ar fi loc de tot felul de abuzuri si de absurditati.
Este normal sa ceri despagubiri cand chiar pierzi ceva. Daca iti pierzi locul de munca, daca te dau parintii afara din casa si trebuie sa-ti platesti chirie si tot felul de alte cazuri. Dar toti stim ca maine Romania a uitat de Marcela din Husi care a aparut pe o pagina irelevanta de pe un site cu 500 de unici pe zi. Pagina pe care nici nu se specifica ca e vorba de Marcela.
Cred (nu sunt sigur, doar cred) ca poate cere publicatiei sa retraga stirea si sa publice o dezmintire. Din pacate, nici macar asta nu cred ca vor face, pentru ca nu au facut referire la o persoana, iar poza este "anonimizata" cu dunga aceea neagra.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)