Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Produse ebay

danielb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    96
    Putere Rep
    25

Implicit Produse ebay

Salutare, am si eu cateva nelamuriri cu privire la legislatia fiscala, am tot cautat info pe net dar nimic concret.

1. Daca voi cumpara produse de pe ebay,dhgate,alibaba, pe persoana fizica le pot comercializa legal cand imi voi infiinta un srl ? Aceeasi intrebare daca am deja srl-ul.

2. Legea te obliga sa declari la vama ca vei comercializa produsele primite ?

Ms.

astterx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    21st May 2013
    Locaţie
    craiova
    Posturi
    128
    Putere Rep
    26

Implicit

le poti vinde daca le cumperi pe srl. daca le cumperi pe persoana fizica cum sa le vinzi pe srl daca nu le ai in gestiune?

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Ca sa faci import ai nevoie de cod EORI, care se obtine de la Vama. Ca si persoana fizica poti vinde catre firma un produs, dar acesta va fi inregistrat pe firma ca mijloc fix, sau ca obiect de inventar. Si din cate stiu nu poate fi comercializat mai departe decat dupa ce este casat.
    Asta cu declaratul tine de mai multe chestii. De fapt, de 2: ce valoare are produsul/produsele si cat de odihnita e persoana peste care dai la vama (banuiesc ca este vorba de Posta Romana-chiar recomand vama postei romane). Daca nu depasesti suma de 100-120 USD, nu trebuie sa platesti nimic si scapi destul de repede de la ei. Daca sari de suma asta, atunci ti se va pune intrebarea 'Ce faci cu acele produse...pentru tine, sau pentru vanzare?'. Daca reusesti sa convingi persoana ca ai luat produsele pentru tine, mama, tata, etc, ca doara vine Craciunul, atunci scapi fara sa platesti, chiar si la valori de 400 USD.
    Daca nu reusesti va trebui sa platesti o taxa suplimentara. tva in vama parca este, dar nu mai tin minte sigur.

Probabil cel mai bine ar fi sa te consulti si cu un contabil si cu cineva de la vama.

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    25

1 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Ca sa poti vinde un produs pe firma, trebuie sa ai factura de achizitie sau sa produci tu acel produs.

Ar mai fi varianta sa facturezi serviciu. De exemplu sa cumperi componente, piese, consumabile pe pers fizica si sa facturezi servicii/reparatii etc. E perfect legal (atat timp cat si clientul nu comenteza la ce scrie pe factura). Am vazut si la firme mari ce treceau pe factura "Reparatie pc". Ce piese, componente/scule foloseau si de unde, nu se stie.
    Conteaza si ce vrei sa importi. Daca te apuci sa importi ciorapi de iarna, e mai greu sa treci pe factura un serviciu.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    84

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de danielb Vezi Post
    Salutare, am si eu cateva nelamuriri cu privire la legislatia fiscala, am tot cautat info pe net dar nimic concret.

1. Daca voi cumpara produse de pe ebay,dhgate,alibaba, pe persoana fizica le pot comercializa legal cand imi voi infiinta un srl ? Aceeasi intrebare daca am deja srl-ul.

2. Legea te obliga sa declari la vama ca vei comercializa produsele primite ?

Ms.
    1. Nu.
    1a. Teoretic vama iti accepta 1-2 produse ca si pers fizica, daca aducide vanzare 10, fie le treci prin firma platind taxe fie ti le confisca si te amendeaza.
    1b. Daca vrei sa le vinzi, le importi pe SRL, inseamna vama, adica taxe vamale si tva la valoarea produselor + transport. Ai nevoie de EORI.

2. Da.Daca sunt monstre, se declara ca atare, daca sunt ptr vanzare sau folosinta, deci import definitiv, etc. Declarantul vamal te indruma.

Citat Postat în original de RedJohn Vezi Post
    De exemplu sa cumperi componente, piese, consumabile pe pers fizica si sa facturezi servicii/reparatii etc. E perfect legal
    Cum poti sa declari asemenea prostie? Mai abtineti-va sa va dati cu parerea cand habar nu aveti. Ca o fac unii nu inseamna ca este legal, in primul rand, in al doilea rand, daca nu ti scazi cheltuielile ( legal/financiar ), taxele le platesti la ce facturezi si asta ustura.

danielb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    96
    Putere Rep
    25

Implicit

Multumesc pentru informatii, speram sa fie o cale legala sa pot trece in gestiune produsele cumparate pe persoana fizica, de pe ebay. (Accesorii de iluminat auto)

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    30th November 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    52
    Posturi
    1.344
    Putere Rep
    45

Implicit

Cel care le vinde, trebuie sa fie tot SRL.
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ebay spart
    De Marius Cristian în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 23rd May 2014, 14:19
  2. Amazon & eBay
    De Cartis Dragos în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 25th August 2013, 00:23
  3. Cupon eBay 10$
    De marian18 în forumul Oferte gratuite
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 7th May 2013, 23:22
  4. Backlinks de pe ebay
    De Hapiuc Robert în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 29th June 2011, 11:49
  5. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 29th June 2008, 22:07

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •