14th November 2015, 22:35
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
danielb
Salutare, am si eu cateva nelamuriri cu privire la legislatia fiscala, am tot cautat info pe net dar nimic concret.
1. Daca voi cumpara produse de pe ebay,dhgate,alibaba, pe persoana fizica le pot comercializa legal cand imi voi infiinta un srl ? Aceeasi intrebare daca am deja srl-ul.
2. Legea te obliga sa declari la vama ca vei comercializa produsele primite ?
Ms.
1. Nu.
1a. Teoretic vama iti accepta 1-2 produse ca si pers fizica, daca aducide vanzare 10, fie le treci prin firma platind taxe fie ti le confisca si te amendeaza.
1b. Daca vrei sa le vinzi, le importi pe SRL, inseamna vama, adica taxe vamale si tva la valoarea produselor + transport. Ai nevoie de EORI.
2. Da.Daca sunt monstre, se declara ca atare, daca sunt ptr vanzare sau folosinta, deci import definitiv, etc. Declarantul vamal te indruma.

Postat în original de
RedJohn
De exemplu sa cumperi componente, piese, consumabile pe pers fizica si sa facturezi servicii/reparatii etc. E perfect legal
Cum poti sa declari asemenea prostie? Mai abtineti-va sa va dati cu parerea cand habar nu aveti. Ca o fac unii nu inseamna ca este legal, in primul rand, in al doilea rand, daca nu ti scazi cheltuielile ( legal/financiar ), taxele le platesti la ce facturezi si asta ustura.