Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 33

Subiect: Ce program (soft) folositi pentru contabilitate?

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    24

Implicit

Saga - daca ai contabil inhouse. usor de folosit si nu costa nici mult
    WinMENTOR - foarte bun in gestionarea stocurilor (daca si vinzi produse)
    CIEL - (probabil) cel mai bun program de conta, face orice fel de declaratie, stocuri, nir-uri etc, este mai scump, de obicei se cumpara daca "vinzi" mai departe servicii de conta

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Magazinul genereaza un XML / comanda cu un status ales de client, XML care "pleaca" pe pc-ul contabilei/adminsitratorului.
    contabila incarca manual fisierul? sau aveti automatizare si pt asta?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    contabila incarca manual fisierul? sau aveti automatizare si pt asta?
    Saga face import din folder, nu cred ca pot automatiza asta, fiind din saga. Nu mi-a cerut nimeni, deci nu stiu exact daca are sens. Toti au cerut sa le duc in folderul de saga, iar saga sa le importe.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

intrebam asta pt ca analizez posibilitatea de a face sincronizarea asta dinspre drupal inspre saga.

intrebare suplimentara: calculatorul destinatie e acelasi cu cel din care se face operarea comenzilor?
    daca nu.. cum rezolvi tehnic transferul (avand in vedere ca saga e pe windows si nu e mereu online)?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    intrebam asta pt ca analizez posibilitatea de a face sincronizarea asta dinspre drupal inspre saga.

intrebare suplimentara: calculatorul destinatie e acelasi cu cel din care se face operarea comenzilor?
    daca nu.. cum rezolvi tehnic transferul (avand in vedere ca saga e pe windows si nu e mereu online)?
    Iti explic cum am gandit noi si tu incerci sa replici la tine, nu conteaza ca e cs-cart sau drupal.

Pe status comanda X, (comanda ok, verificata, gata de livrare...) se exporta automat xml pe format saga, intr-un folder pe server.

- "Mapezi" folderul de pe server in windows (si ii pui o litera).
    - Folosesti un soft de sync (folder server-folder pc)

Importi in saga din folderul respectiv. Din cate stiu saga stie import multiplu, adica incarca tot (verific luni daca vrei). In functie de tipul de business si lucrul cu conta, faci import cand vrei: zilnic/saptamanal/lunar.

Nu mai are sens sa faci export-import saptamanal, adica xml-ul ala haotic (cu numele format din toate facturile), daca la fiecare comanda ok, se trimite factura in saga.

Asta e tot.

---

Daca sunt 2-10 pc-uri, fiecare trebuie sa aibe folderul din saga "mapat" pe pc, astfel incat sa ia aceleasi facturi. Cat timp nu apar facturi extra (in cazul magazinelor DOAR online nu e cazul), atunci saga de la admin, are aceleasi facturi cu saga de la conta.

Adica daca tu procesezi comenzi de la birou si emiti factura din saga, ai acelasi facturi importate in saga ca si conta. Tu le procesezi zilnic, conta o data pe luna, toate fiind import din acelasi folder/ server.

Daca ai si facturi extra shop, atunci poti incerca varianta cu saga in cloud Eu am sarit peste solutia asta, care se pare ca e cea mai simpla varianta, pentru ca "o contabila este o contabila".

---

Trebuie sa-ti organizezi si sku sa se "pupe" cu saga, daca folosesti nir si alte functionalitati.

- importi din shop in saga la inceput si pastrezi produsele cu acelasi cod;
    - sau modifici sku din shop pe id de saga;
    - sau adaugi un field extra cu id saga, pentru export comanda cu product id de saga.

Dar daca ai drupal, banuiesc ca nu e vorba de shop, asa ca poate explic degeaba
    Ultima modificare făcută de Tom; 5th September 2015 la 19:17.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Nu stiu cum de mi-a scapat subiectul.
    Pe Mehedinti:
    1. ecobal+ecoges - aplicatii gen fox pro pentru dos, nu ma intreba ce face fiecare, te pot pune in legatura cu tipul care le actualizeaza de cel putin 10 ani.
    2. SAGA
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Dar daca ai drupal, banuiesc ca nu e vorba de shop, asa ca poate explic degeaba
    e vb de shop pe drupal commerce si iti multumesc pentru explicatie.
    am mai facut integrari cu soft offline, insa pe baza de comunicare directa (webservices).
    cu saga am prea multe puncte in care fluxul poate ceda din motive de interventii umane si de asta incercam sa mai clarific situatia.
    daca poti verifica posibilitatea importului multiplu in saga.. mi-ar fi de folos.

pentru facturi extra shop nu merge sa le generez cu o serie diferita? (sa nu se incurce numerele)

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

interesantă discuţia, mă bucur să mai văd pe cineva care s-a "luptat" cu SAGA.
    acum câţiva ani le-am propus să ajute firmele ce au software in-house prin realizarea unui webservice care să facilliteze inserarea de comenzi/facturi şi au refuzat (şi nu chiar politicos, din câte îmi amintesc).

aşa că am dezvoltat după ceva timp un sistem care funcţionează cam aşa:
    - comanda intră de pe site (eMAG Marketplace, de exemplu) în sistemul intern
    - sistemul intern rezervă automat stocul şi printează automat foaia de comandă către depozit
    - din depozit marfa este adusă la logistică pe baza respectivei foi de comandă, ce conţine un cod de bare scanabil
    - la scanarea codului de bare operatorul îi sunt afişate datele comenzii, are o căsuţă unde introduce seriile produselor unde este cazul
    - la introducerea tuturor seriilor datele clientului sunt introduse automat în SAGA, apoi se generează automat factura în SAGA (şi avizul, unde este cazul) care sunt trimise (tot automat) către imprimantă
    - încă un click şi se generează şi printează AWB-ul (da, tot automat)

sistemul este funcţional de 2 ani şi nu au fost probleme, deci se poate folosi SAGA şi în acest fel, dar nu e muncă uşoară.
    uneori sunt procesate zeci, alteori sute de comenzi zilnic.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Daniel Vezi Post
    - la introducerea tuturor seriilor datele clientului sunt introduse automat în SAGA, apoi se generează automat factura în SAGA (şi avizul, unde este cazul) care sunt trimise (tot automat) către imprimantă
    procedura asta automata presupune interventia directa in baza de date saga? (caz in care apare problema suportului pt updateuri, diferentele dintre saga local = baza fox parca si saga client server = baza firebird, etc)

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

da, informaţiile sunt "scrise" automat direct în baza de date SAGA prin intermediul unui API dedicat (dezvoltat in-house, fără ajutor de la SAGA)
    nu au fost probleme în cei 2 ani de când sistemul e funcţional, iar actualizările SAGA sunt la zi (nici nu se poate altfel).

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. ce soft de autofill sau autocomplete folositi?
    De Cipiot în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 9th February 2012, 18:03
  2. Program de afiliere pentru magento?
    De pgpaul în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th March 2011, 09:00
  3. ce soft folositi pt BACKUP fisiere server si mysql db?
    De diasomie în forumul Server side
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th November 2010, 20:28
  4. cum obtin drept de autor pentru un program
    De daniweb în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th September 2009, 12:23
  5. E-contabilitate.ro/
    De Ice în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 24th April 2006, 00:10

Permisiuni postare