Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: Retururi: ii invitam sa returneze sau le ascundem drepturile?

NVR
    NVR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    16th February 2014
    Locaţie
    Romania / Germania
    Posturi
    57
    Putere Rep
    21

Implicit Retururi: ii invitam sa returneze sau le ascundem drepturile?

Salut!

Legea romaneasca spune ca un client care a cumparat un produs de pe un magazin online are dreptul sa il trimita inapoi in termen de 10 zile fara sa invoce vreun motiv. Banuiesc ca toti care detineti magazin online aveti astfel de politica afisata. Cam care e rata de retur la voi? Accepta careva dintre voi o perioada de retur mai lunga de 10 zile?

Ati incercat careva dintre voi sa testati diferite vizibilitati a linkului catre politica de retururi? Ma intereseaza daca a testat careva dintre voi ce rezultat are asupra vanzarilor sa scrii mare si gros in header despre politica de retururi vs. a scrie acolo mic si ascuns in footer..

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    30

Implicit

Salut,

Am avut initial 30 de zile termenul in care clientul imi putea returna produsele, procentul era undeva la 10 % in ce priveste returul. Insa doar 5% vroiau retur, restul vroiau alt produs. Acum am trecut la varianta legala de 10 %, returul in cazul meu nu trece de 5%.

Politica privind returul o am descrisa pe garantie, in trecut cand aveam 30 de zile termen de retur era si un banner vizibil care anunta acest lucru.

Produsele mele sunt mai de nisa, nu sunt extrem de vandabile pe online, nu stiu cat de relevanta ar fi comparatia pentru ceea ce ai tu.

NVR
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    16th February 2014
    Locaţie
    Romania / Germania
    Posturi
    57
    Putere Rep
    21

Implicit

Relevant sau nu, experienta fiecaruia din noi este valoroasa pentru a intelege fenomenul. Tu zici ca odata ce ai scurtat de la 30 la 10 zile s-a injumatatit rata de retur, ceea ce e foarte interesant. Poti sa imi spui, asa in mare, cam despre ce nisa e vorba?

La tine cine plateste transportul cand produsul este trimis inspre tine, respectiv transportul celui al 2lea produs pe care il trimiti?

Zici ca pe vremurile cu 30 zile aveai banner mare cu treaba asta. Crezi ca scaderea rateii de retur de la 10% la 5% se datoreaza si acestui lucru, sau in mare parte acestui lucru?

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    30

Implicit

Ti-am dat un PM,

Injumatatirea cantitati de retur tine de nisa, ai raspunsul in PM.
    Primul transport il platesc eu, al doilea clientul, daca e cazul.

In ce priveste bannerul, am renuntat deoarece concurenta a urcat la 60 de zile. Cel putin asta era campania, insa in realitate nu prea puteai renunta la produs fara sa pierzi o parte din bani. ...Era si este un artificiu un pic ,, murdar'' . Astfel am fost nevoit sa renunt la acest lucru pentru a nu fi confundat cu ceilalti.

NVR
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    16th February 2014
    Locaţie
    Romania / Germania
    Posturi
    57
    Putere Rep
    21

Implicit

In cazul tau, avand in vedere ca este nevoie de o perioada mai mare de 10 zile pentru testarea produsului, extinderea perioadei eligibile de retur evident ca va creste rata de retur. La mine, nu se aplica acest lucru in aceeasi masura.

Cred ca siguranta pe care i-o oferi clientului cand spui tare, mandru si raspicat in locul cel mai vizibil de pe site ca accepti retururi, si mai mult decat atat, dupa o perioada mai lunga decat spune legea, probabil ca este un element ce poate sa creasca substantial rata de conversie, motiv pentru care si deschiderea topicului de catre mine. Cred ca nu degeaba cei mari au perioade uriase de retururi: Zappos - 365 zile, Zalando - 100 zile, Amazon - 30 zile, unii din ei platind chiar ei transportul produsului returnat inapoi. Practic ei chiar te invita sa returnezi si asta in tari unde este si cultura returnurilor. La noi, slava Domnului, inca sunt reticenti oamenii sa returneze.

Sunt foarte curos de experientele altora vis-a-vis de retururi.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Aceasta lege se aplica la orice tip de magazin/comerciant in afara produselor perisabile/alimentare? Eu am fost placut surprins de cei de la emag. Prima data cand am cumparat de la ei a fost cand mi-am luat tableta. Intrucat nu m-am informat foarte bine inainte am fost nevoit sa o returnez, nefiindu-mi utila pentru ce aveam eu nevoie.

In magazin, la cumparare, mi s-a si specificat ca o pot returna in 30 zile. Am returnat-o fara nicio problema primindu-mi banii inapoi.

Din acel moment, de fiecare data cand vreau sa cumpar un produs it ma uit prima data pe oferta lor. De ce? Experienta anterioara m-a facut sa prind incredere in serviciile lor.

LensFlare este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Posturi
    1.114
    Putere Rep
    40

Implicit

Se aplica cumparaturilor online cu transport prin posta / curier, perioada in care poti returna este de 10 zile prin lege.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de LensFlare Vezi Post
    Se aplica cumparaturilor online cu transport prin posta / curier, perioada in care poti returna este de 10 zile prin lege.
    Suna bine in cazul unui blog de reviews pentru a nu fi nevoit sa cheltuiesti bani pe produse apoi sa le vinzi, asta in cazul in care nu esti mare pe piata si vanzatorii/producatorii au incredere sa iti dea produse pentru review.

LensFlare este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Posturi
    1.114
    Putere Rep
    40

Implicit

Eh, nici chiar asa, majoritatea magazinelor online iti accepta doar cateva retururi (ex. Altex accepta doar 3 / an).

NVR
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    16th February 2014
    Locaţie
    Romania / Germania
    Posturi
    57
    Putere Rep
    21

Implicit

Cred ca va inepartati de subiectul topicului. Acesta se referea la experiente personale ale detinatorilor de magazine online vis-a-vis de modul de afisare al politicii de retururi si impactul localizarii si vizibilitatii acestor linkuri/informatii asupra ratei de conversie.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand plugin wp cu toate drepturile de revanzare
    De flavius în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 2nd July 2013, 18:36
  2. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th May 2013, 02:17
  3. Toate drepturile de autor pentru youtube
    De soft în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th February 2012, 23:33
  4. Discutie privitoare la drepturile de autor
    De deadworldisee în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 11th December 2010, 17:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •