Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Cum protejam drepturile de autor al unei theme wordpress.

Prietenul este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    53
    Posturi
    81
    Putere Rep
    0

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit Cum protejam drepturile de autor al unei theme wordpress.

Salutare!
    Garantez ca multi dintre voi au intampinat macar o data aceasta situatie. Si anume.. downloadeti o thema free de pe net si considerati ca drepturile vi se cuvin si schimbati footerul , inclusiv drepturile de autor, link-ul catre autor etc si gasiti urmatorul mesaj in general : "This theme is released free for use under creative commons licence. All links in the footer should remain intact. These links are all family friendly and will not hurt your site in any way. This great theme is brought to you for free by these supporters." .
    Am afisat acest mesaj ca in general este universal(cel putin asa cred) . Buuunn.. insa sa zicem ca se inverseaza rolurile si ca voi sunteti autorul unei theme wordpress pe care doriti sa o da-ti gratis spre folosinta insa cu pretentia de a se pastra dreptul de autor si link-ul catre site-ul vostru. Cum rezolvam treaba asta? Logic... fisierul functions.php .. unde vom adauga urmatoarele linii :

Cod PHP:
    if (!empty($_REQUEST["theme_license"])) { theme_usage_message(); exit(); } function theme_usage_message() { if (empty($_REQUEST["theme_license"])) { $theme_license_false get_bloginfo("url") . "/index.php?theme_license=true"; echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;url=$theme_license_false\">"; exit(); } else { echo ("<p style=\"padding:10px; margin: 10px; text-align:center; border: 2px dashed Red; font-family:arial; font-weight:bold; background: #fff; color: #000;\">This theme is released free for use under creative commons licence. All links in the footer should remain intact. These links are all family friendly and will not hurt your site in any way. This great theme is brought to you for free by these supporters.</p>"); } }

<!-- 
    Aici comentez eu putin imediat dupa acest cod adaugati si : -->

function 
    check_theme_footer() { $uri strtolower($_SERVER["REQUEST_URI"]); if(is_admin() || substr_count($uri"wp-admin") > || substr_count($uri"wp-login") > ) { /* */ } else { $l '<div id="credits"><div id="credits">Design by <a href="http://www.site.ro" target="_blank">Firma Web design</a></div>'$f dirname(__file__) . "/footer.php"$fd fopen($f"r"); $c fread($fdfilesize($f)); fclose($fd); if (strpos($c$l) == 0) { theme_usage_message(); die; } } } check_theme_footer(); 
    Bun asta se va regasii in fisierul functions , eu v-am dat un exemplu simplu , divul credits se poate modifica in fel si in chip insa obligatoriu sa fie identic si in functions.php si in footer.php.
    Ca am adus in discutie si fisierul footer.php ca aceasta funcitie sa isi faca treaba si sa nu blocheze efectiv site-ul trebuie ca footerul sa contina obligatoriu :
    Cod HTML:
    <div id="credits"><div id="credits">Design by <a href="http://www.site.ro" target="_blank">Firma Web design</a></div></div>
    </div>
    Bun, functia este destul de veche si des folosita insa pentru cei care isi doresc sa dezvolte o thema wordpress de la zero consider ca este un tool destul de folositor daca tine la drepturile intelectuale

Toate bune!

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

Implicit

Nu vreau sa fiu rau dar singurul lucru pe care l-ai facut acum a fost sa inveti cum se scot link-urile alea.
    Spun asta deoarece cineva care stie sa codeze o tema de wordpress, chiar incepator sa fie tot stie cum se pune o functie

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    53
    Posturi
    81
    Putere Rep
    0

Implicit

Da ai dreptate, nu zic nu, o functie se adauga usor, dar ce faci daca nu o gasesti? Eu vreau sa ajut doua categorii de utilizatori, unii care stiu sa foloseasca o functie si considera ca acesta functie este utlia si o folosesc si pentru cei care nu se pricep la bine si invata cu aceasta ocazie cum sa perfectioneze o thema de wp.
    Toate bune

Cartis Dragos este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    28th May 2011
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    31
    Posturi
    547
    Putere Rep
    28

Implicit

Am gasit un plugin care probabil va ajuta mai mult.
    WordPress › WP-Copyright-Protection « WordPress Plugins
    Ai nevoie de un logo, layout, s.a.m.d?

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    53
    Posturi
    81
    Putere Rep
    0

Implicit

Am gasit un plugin care probabil va ajuta mai mult.
    WordPress › WP-Copyright-Protection « WordPress Plugins

Am testat pluginul si sunt foarte multumit !

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Free Wordpress theme: Table
    De Vali D în forumul WordPress
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 2nd August 2012, 08:58
  2. Toate drepturile de autor pentru youtube
    De soft în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th February 2012, 23:33
  3. Theme Wordpress Premium Gratis
    De zaho în forumul WordPress
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 11th November 2011, 10:39
  4. Discutie privitoare la drepturile de autor
    De deadworldisee în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 11th December 2010, 17:03
  5. Wordpress Theme V-Beta
    De steff în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 26th May 2008, 04:45

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •