Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 27

Subiect: Proprietarilor de magazine virtuale!

papucei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st September 2006
    Vârstă
    39
    Posturi
    59
    Putere Rep
    36

Implicit Proprietarilor de magazine virtuale!

Deschid acest thread nu ca sa imi dea cineva vreo explicatie sau vreun sfat ci doar sa-mi exprim profundul dezgust cu privire la cei care comanda pe net solicitand plata prin ramburs, confirma comanda, dupa care nu mai acorda nici un interes produsului, lasandu-l sa putrezeasca intr-o unitate postala 10 zile si sa intoarca retur, eu trebuind sa platesc pentru transportul initial, pentru inmagazinare si pentru transportul retur.
    Curierii rapizi sunt scumpi, posta romana contribuie si ea la abundenta de retururi deoarece domnii postasi uita sau omit sa lase avize la sosirea unui colet.
    In ceea ce priveste alte modalitati de plata, nu prea vad eu pe nimeni sa bata drumuri la banca ca sa-ti trimita banii inainte si putini sunt cei care platesc cu cardul (tot respectul pt ei), asa ca modalitatea de plata cea mai uzuala ramane rambursul postal.
    Inainte sa se schimbe ceva in mentalitatea clientilor care pur si simplu tzepuiesc magazinele virtuale cu comenzi false, nu prea cred eu ca se poate face ceva.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Te poti acoperi destul de usor. Marius sau altii care detin magazine te pot lamuri.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    369
    Putere Rep
    39

Implicit

Papucei, in orice business exista un risc de pierderi, adica niste pierderi pe care trebuie sa ti le asumi. De exemplu, in businessul meu - servicii web - exista riscul sa am de-a face cu fel de fel de dobitoci care te agaseaza pe email, sau cu telefoane, sau cu intalniri (= timp pierdut) ca sa-ti ceara o oferta si dupa aia aleg sa nu lucreze cu tine. Dar tu ti-ai pierdut vremea venind la intalnire, sau organizand intalnirea, dupa cum ti-ai pierdut vremea scriind oferta sau incercand sa intelegi cerintele lor. Chestia e ca daca nu trimiti 9 oferte, nu o castigi niciodata pe a 10-a, deci cele 9 sunt pierderi asumate pentru a castiga al 10-lea proiect. Daca nu bagi undita in apa, n-ai cum sa prinzi pestele cel mare. Gandeste-te ca un Carrefour sau o Cora n-ar putea avea vanzari de zeci de milioane de euro daca nu si-ar asuma pierderi la raft de cateva zeci de milioane de lei zilnic (prin furt sau accidentale). Asa ca vezi partea pozitiva a lucrurilor, se fac comenzi de pe magazinul tau, si incearca sa perfectionezi modul de selectare a clientilor, in asa fel incat pierderile asumate sa fie cat mai mici in raport cu castigurile.
    Lucian

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de papucei Vezi Post
    Deschid acest thread nu ca sa imi dea cineva vreo explicatie sau vreun sfat ci doar sa-mi exprim profundul dezgust cu privire la cei care comanda pe net solicitand plata prin ramburs, confirma comanda, dupa care nu mai acorda nici un interes produsului, lasandu-l sa putrezeasca intr-o unitate postala 10 zile si sa intoarca retur, eu trebuind sa platesc pentru transportul initial, pentru inmagazinare si pentru transportul retur.
    Curierii rapizi sunt scumpi, posta romana contribuie si ea la abundenta de retururi deoarece domnii postasi uita sau omit sa lase avize la sosirea unui colet.
    In ceea ce priveste alte modalitati de plata, nu prea vad eu pe nimeni sa bata drumuri la banca ca sa-ti trimita banii inainte si putini sunt cei care platesc cu cardul (tot respectul pt ei), asa ca modalitatea de plata cea mai uzuala ramane rambursul postal.
    Inainte sa se schimbe ceva in mentalitatea clientilor care pur si simplu tzepuiesc magazinele virtuale cu comenzi false, nu prea cred eu ca se poate face ceva.
    Tin sa`ti spun ca rubrica "conditii de returnare" pana acum cateva zile nu era completata deloc. Poate fi si asta un motiv, poate cei care cumpara se gandesc ca daca il cumpara si nu li se potriveste ce au cumparat nu o sa`si mai poata lua banii inapoi. Trebuia sa scrii mai demult ce conditii de returnare sunt. Si mai sunt si altele de care trebuie sa tii cont.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st September 2006
    Vârstă
    39
    Posturi
    59
    Putere Rep
    36

Implicit

pgabriel- Sunt constient ca am pus cam tarziu conditiile de returnare pe site, dar acestea erau explicate in fiecare mail de confirmare pe care il trimiteam clientului dupa ce efectua comanda, conditii la care erau de acord.
    kevinro-Nu prea poti sa-ti selectezi clientii ca nu esti gardian la discoteca ci doar webmasterul unui site . Pot doar sa insist cu telefoane si e-mailuri, dar uneori tot degeaba.

miller este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    2nd February 2006
    Posturi
    65
    Putere Rep
    37

Implicit

Eventual proprietarii de magazine virtuale sa-si faca un blacklist. Orange si Vodafone au, bancile au. Voi de ce n-ati avea?

Un neproprietar de magazine virtuale.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    38

Implicit

Ce zicea kevinro despre selectarea clientilor zicea bine. Incearca sa vezi cine ce a comandat si ce valoare are comanda respectiva. Daca e mare... suna`l si vb cu el, sa`ti confirme, daca e valoare mica trimite coletul (sunt anumite riscuri pe care trebuie sa ti le asumi). In cazul in care vei lua teapa, nu mai trimite colete catre acea adresa. Nu e usor sa`ti selectezi clientii. Cei care au cumparat de la tine, suna`i, intreaba`i de viata.... Le`a placut nu le`a placut? Improvizeaza. Dar trebuie sa mergi pe principiul lui Kotler: "clientul nostru stapanul nostru", fara clienti nu ai comenzi si implicit vei lua drumul falimentului. Important este ca ai vanzari si trebuie sa tii cont de asta, tine`ti aproape clientii care au cumparat de la tine ca daca le`a convenit marfa vor mai cumpara de la tine, indiferent de pretul pe care`l ai. Aici intervine increderea. Incearca sa ignori pe cei care fac comenzi si le lasa in oficiile postale. Cat pierzi? Nu cred ca pierzi o avere daca 20 cumparatori iti lasa produsele in oficiile postale, tu castigi de pe urma celora care fac plata. Incearca sa folosesti curierul pentru clientii care au mai cumparat si cei care au platit cu cardul.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st September 2006
    Vârstă
    39
    Posturi
    59
    Putere Rep
    36

Implicit

Am o blacklist, dar nu cred ca i-ar fi greu cuiva care a neonorat comanda sa faca una noua pe numele unui prieten.
    Pgabriel merci pt sfaturi. Eu deja procedez cum ai spus tu si sunt si constient ca fidelizarea e foarte importanta. Curierul il folosesc la cererea clientilor sau atunci cand intarzie productia.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    38

Implicit

Sa analizam situatia. Spuneam mai sus 20 de cumparatori care nu au onorat comanda intr`o luna. 20 de adrese le bagi in backlist, din care sa zicem 16 renunta de tot. Iar 4 trimit comenzi pe numele prietenilor. Care e rata de pierdere?
    Ultima modificare făcută de Gabriel Puscuta; 15th November 2006 la 15:17. Motiv: greseala de tipar :)

Marius Ciocan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    6th September 2005
    Locaţie
    Melbourne
    Vârstă
    50
    Posturi
    408
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de papucei Vezi Post
    ...profundul dezgust cu privire la cei care comanda pe net solicitand plata prin ramburs, confirma comanda, dupa care nu mai acorda nici un interes produsului, lasandu-l sa putrezeasca intr-o unitate postala 10 zile si sa intoarca retur, eu trebuind sa platesc pentru transportul initial, pentru inmagazinare si pentru transportul retur......
    Bine ai venit in lumea celebrului comert online romanesc.
    Rezolvarea: NU MAI FOLOSI SERVICIILE POSTEI.
    Interesat in linkuri quality din siteuri in engleza cat si in acces in PBN.uri non publice. Please PM.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Realizez site-uri, aplicatii web si magazine virtuale.
    De gloobal în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th November 2010, 04:04
  2. Link exchange turism, constructii, magazine virtuale
    De martynesku în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 11th October 2009, 19:59
  3. Colaborare magazine virtuale
    De adson în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 6th August 2008, 10:11
  4. Realizez site-uri si aplicatii web si magazine virtuale