Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Control fiscal magazin online, facturare clienti, & etc

machete este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Cool Control fiscal magazin online, facturare clienti, & etc

Salut tutoror,

Am tot citit majoritatea subiectelor importate din categoria comert electronic. Am si eu un nou magazin online, m-am infiintat ca si intreprindere individuala. Am cateva nelamuriri legate de eventualitatea unui control fiscal, despre facturarea clientilor pentru a imi face o idee generala si pentru a stii cum actionez pe viitor.

1. Cum se emite pana la urma factura unui client online? Am inteles ca cel mai bine este de a emite initial o factura proforma pentru client, insa daca se opereaza ramburs, emit factura normala dupa ce achita coletul nu? Asta inseamna ca o trimit iar clientului mai apoi ? Voi cum procedati ?

2. In cazul unui control fiscal, ce se verifica? Controlul fiscal iti verifica si comenzile de pe site,panoul de control? Am inteles ca incasarea unei comenzi o justifici prin curierul cu care lucrezi sau posta dar daca spre exemplu eu am un contract cu o firma de curierat care imi ramburseaza banii pe colete in cont colector, insa printr-o alta firma fara contract trimit comenzi (nefacturate sa zicem) exista vreo sansa sa te verifice in acest sens garda?

3. Se poate cumva emite o factura pentru toate comenzile trimise la sfarsitul lunii astfel incat sa nu fii nevoit sa emiti la fiecare comanda factura ?

Astept raspunsuri de la cei cu magazine online care s-au izbit de aceste probleme. Accept si raspunsuri pe private daca sunt mai neortodoxe.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Bine ai venit Machete, ca sa spun asa. Trebuia sa incepi si tu frumos in Prezentare forumisti
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

diasomie este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Salut , detin mai multe magazine cu livrare in tara, infiintate tot pe I.I.
    Partea buna este ca nu prea sunt controale la nivelul nostru. Insa sunt corect nu fac DELOC magarii. E prea mare riscul.
    Partea "rea" este ca recomand ca pentru app 200 ron sa ai un contabil . Te ajuta cum nici nu iti inchipui.. Am lasat ( in trecut ) 2 ani sa activez fara contabil si m-am trezit cu greseli zdravene pe care nici nu le gandeam
    1) mie siteul imi emite o proforma la plasarea unei comenzi. Spun clar in ea ca nu are valoare contabila , mai ales ca pot fi produse lipsa din stoc (rar) sau pot surveni modificari. Sincer am putini client pentru ca asa este domeniul si prin urmare imi cam verific telefonic comenzile.
    2) emit factura si o atasez in colet cu tot cu chitanta, in caz de plata ramburs.
    Firma "mea" de curierat aduce rambursul in plic.
    3) nu am casa de marcat pentru bonuri asa incat emit facturi doar la persoane juridice..dealtfel toti clientii mei sunt PJ, SRL. Asa e specificul.
    4) daca e plata in cont ( ca asa vrea clientul) pun in colet doar factura. Dovada de varsamant o are de la banca.
    de la cine ai inteles ca : "Am inteles ca incasarea unei comenzi o justifici prin curierul cu care lucrezi sau posta "?
    Nu stiu sa verifice numeni Cpanelul siteului tau sa vada corespondenta cu ce ai incasat si comenzile din contabilitate. In final Cred ca 50 % dintre clienti pun mana pe telefon si imi lanseaza comanda telefonic. Daca am vorbi de anumite reguli, pasi etc, am ajunge la standarde ISO.
    Contabil, trebuie sa ai factura de intrare marfa , factura de iesire ,situatia stocurilor si caiet cu mijloace fixe. Evident si acte pentru cheltuieli curente sau ocazionale de functionare.

referitor la factura finala globala, CRED ca poti, dar nu chiar pe o luna..
    Insa depinde intr-adevar sa te intelegi cu clientul si apoi chiar sa nu conteze pentru garda corelarea intre Cpanelul siteului si comenzile reale. ( ceea ce eu nu cred ca ,,, conteaza)

Spor , si nu uita de contabil..isi merita banii
    Ultima modificare făcută de diasomie; 5th October 2010 la 14:16. Motiv: corectare greseli
    vand ace acupunctura SuJok si ace acupunctura argint, in Bucuresti si in tara

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de diasomie Vezi Post
    Salut , detin mai multe magazine cu livrare in tara, infiintate tot pe I.I.
    de la cine ai inteles ca : "Am inteles ca incasarea unei comenzi o justifici prin curierul cu care lucrezi sau posta "?
    Este corect ce spune, tu nu ai voie sa eliberezi chitanta persoanelor fizice,
    In contabilitate banii de la persoane fizice pot intra prin bon fiscal, depunere in contr, transfer bancar, sau prin incasare de la curier sau posta.
    Chitanta de incasare emisa de oficiul postal sau curier tine loc de boin fiscal sau chitanta
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Tocmai de asta m-a sfatuit contabila sa nu emit chitanta persoanelor FIZICE. Oricum la mine sunt 99% juridice.

katalin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th February 2008
    Posturi
    86
    Putere Rep
    0

Implicit

Mie mi-a zis contabila ca trebuie emisa factura+chitanta indiferent ca e persoana fizica sau juridica, trebuie sa justifici ca ai incasat banii iar clientul trebuie sa justifice ca a efectuat plata, si poate face asta doar prin chitanta. Va rog sa ma corectati daca gresesc.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Trebui sa emiti chitanta si factura pentru orice produs vandut. INSA la persoanele fizice trebuie s ale mai tai si bon fiscal. INTREBARE: ai casa de marcat? Daca nu ai atunci nu ai voie sa le vinzi doar cu chitanta si factura..

katalin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th February 2008
    Posturi
    86
    Putere Rep
    0

Implicit

Chitanta e inlocuitor pentru bon fiscal, nu este obligatorie casa de marcat, cel putin din cate stiu eu.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Asa e, adica daca tai bon nu trebuie chitanta. Oricum, daca ii faci bon iti trebuie CASA de MARCAT si iar ajungi la postul meu anterior. Eu nu mi-am luat casa de marcat pt ca lucrez app 100% cu firme.
    Sincer EU nu stiu nimic, pe mine ma indruma contabila. Are firma de expertiza, audit si nici nu mai stau sa verific pe net ce zice ea. O cred si asta e. Mai multe nu stiu ce sa spun. Poate cea mai buna solutie ar fi chiar sa iei consultanta de la un contabil bun sau chiar sa angajezi unul. la volume mici d emunca, fara angajati, iti poate lua undeva intre 150-200 lei pe luna. Mult ..putin..da merita sa ii pasezi orice responsabilitate. eu m-am relaxat si nu mai stau flexat de cand platesc banii astia..Lucrez si in 4 valute si macar diferentele de curs valutar la intrari iesiri mi-au scos par alb, plus alte maruntisuri.

eamc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    10th April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    250
    Putere Rep
    33

Implicit

Casa de marcat este obligatorie daca clientul persoana fizica ridica produsul de la sediu!
    Nu ai voie sa emiti factura + chitanta persoanelor fizice.
    Exista cazuri exceptionale pentru persoane care fac livrari. De exemplu eu vand online produsul ''x'' care are transport gratuit. clientul produsul ''x'' este persoana fizica, tu poti sa-i livrezi produsul alaturi de factura si chitanta pe persoana fizica, la delegat fiind trecuta persoana care face livrarea.

Cat despre partea cu cpanel si verificare garda... sunt comenzi care sunt refuzate, sunt comenzi telefonice, comenzi pe mail, pe messenger....

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Chat online pe un magazin online - impact?
    De kevinro în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 10th May 2014, 09:03
  2. Script Magazin Online
    De wrc în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2011, 11:26
  3. Magazin online licente
    De SeerKan în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 24th January 2008, 10:24
  4. magazin online