Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 19 din 19

Subiect: conditii de returnare

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Hmm... aici e ciudat. Adica mie mi se pare un fel de abuz. In lege cred ca s-a dat 10 zile pentru a face anuntul, in ideea ca timpii de "transport" sa nu influenteze (de ex. vine la posta si tu nu mergi sa-l ridici pana cand ar trece cele 10 zile). Dar nici nu mi se pare normal faci anuntul la timp, dar sa te decizi sa returnezi cand ii avea chef (ca sa mai folosesti un pic jucaria...)
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    643
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de papucei Vezi Post
    what to do?
    Explica-i de ce nu se poate.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    54

Implicit

Si cam ce sa-i explici? Femeia si-a anuntat intentia de a inapoia produsul inainte de cele 10 zile prevazute de lege. Faptul ca produsul a ajuns inapoi la magazin dupa 26 de zile, nu inseamna ca acel client s-a si folosit de el in toata acea perioada.

Acum sa fim seriosi, suntem oameni, avem probleme mult mai importante decat expedierea unui rahat de produs, avem concediii, plecari in delegatii, in strainatate, etc.
    Din punct de vedere legal clientul e acoperit. O fi ok sau nu ce a facut, nu stiu, dar mai mult de o "mustrare" nu prea ai ce sa-i faci, legea e de partea lui.
    Mai trebuie luat in considerare si faptul ca trebuie cantarite mult astfel de dispute. De multe ori poti pierde infinit mai mult decat valoarea produsului respectiv daca nemultumesti un client. In acelasi timp, daca lasi de la tine il vei avea client pe viata, pe el si multi altii pe langa el. Pe termen lung vei avea numai de castigat. Este o vorba, foarte reala dealtfel, dar care la noi este luata la misto "Clientul nostru, stapanul nostru."

A incerca sa interpretezi legile astfel incat tu sa iesi in castig in defavoarea clientului mi se pare o tactica tipic romaneasca. Mai iesiti fratilor si in tari straine, sa vedeti cum se face comert la ei. La noi si la garantie esti fentat cat se poate...

Inca o chestie, cei cu magazine online, v-ati asumat vreodata responsabilitatea pentru descrierile eronate/incomplete ale produselor si pentru comentariile mincinoase postate de dvs? Ce faceti daca un client pica in plasa, si dupa catea zile cere returnarea produsului pt ca nu e conform cu ceea ce a comandat? Incercati sa-l fentati pe cat se poate, sau plecati capul si-i dati omului banii inapoi?

Trebuie sa invatam sa vindem, oameni buni, sa ne respectam clientii, numai asa putem urca mai sus. Sa iesim din mentalitatea asta romaneasca. Ne place sa dam exemple de altii, sa facem comparatii, dar nu facem nimic pentru a ajunge ca ei.

Singura modalitate de a descuraja astfel de practici este inapoierea banilor cu ceva delay (30-60 de zile). Astfel scapam de cei ce returneaza produsul pentru a lua altul, unul dupa altul.

PS: NU, nu sunt eu clientul care doreste returnarea produsului
    Ultima modificare făcută de -Rares-; 6th May 2010 la 10:28.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    44
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu recomand returnarea banilor in cazul unui retur dupa o perioada egala cu perioada cat produsul a stat la client cu conditiile:
    10 zile notificare
    produs intact

Depinde de politica fiecarui magazin online. Un magazin daca nu vrea sa iti dea banii inapoi nu tii da. Zice ca a fost deteriorat sau ca face obictul garantiei. Zice ca nu ai trimis produsul care trebuie daca vrea. Eu zic ca orice afacere are un factor de risc care trebuie calculat si acceptat. Intr-un magazin offline sa zicem ca 0,8 % produse sunt furate si 1% distruse pe raft. Ce faci? Faci politie stricta in magazin? Calculezi lucrurile luand in considerare acesti coeficienti.

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    643
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de -Rares- Vezi Post
    Si cam ce sa-i explici? Femeia si-a anuntat intentia de a inapoia produsul inainte de cele 10 zile prevazute de lege. Faptul ca produsul a ajuns inapoi la magazin dupa 26 de zile, nu inseamna ca acel client s-a si folosit de el in toata acea perioada.
    Sunt sigur ca exista o modalitate de a se verifica data la care a fost trimis coletul.

papucei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    21st September 2006
    Vârstă
    39
    Posturi
    59
    Putere Rep
    37

Implicit

ideea e ca in perioada cat a stat produsul la clienta eu as fi putut sa-l vand altcuiva care l-a solicitat

-Rares-

cele mai multe magazine online care le cunosc sunt serioase si isi respecta clientii; mediul in care activam permite o propagare foarte rapida a informatiilor (ma refer la reclamatii) si nu cred ca risca cineva sa nu fie onest cu clientii

am vorbit mai de mult cu un inspector de la protectia consumatorului si mi-a spus ca peste 90 din 100 de relcamatii sunt nefondate; asta inseamna ca sunt foarte mult consumatori care vor sa traga foloase abuzand de anumite legi pe timpul si banii magazinelor si a institutiilor statului care controleaza buna desfasurare a activitatii de comert;

in concluzie, vom ajunge sa ne comparam cu cei din strainatate doar daca vor face un efort comun de bun simt atat cei care vand cat si cei care cumpara

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    54

Implicit

Ok, ai dreptate, e nevoie de schimbare atat din partea vanzatorilor cat si a cumparatorilor. Ideea e ca cineva trebuie sa faca primul pas.

Eu unul am aflat pe pielea mea ce inseamna sa fii inselat si tratat la misto de unii vanzatori, dar am fost si placut suprins de modul cum a tratat un anumit vanzator de la noi o anumita problema. Deci se poate.
    Pe scurt, ca sa nu va plictisesc prea mult, am comandat acum vreo 2 ani o hota de bucatarie care dupa ce am despachetat-o acasa am observat ca o fasie de sticla lata cam de 5 cm era sparta. Am sunat la magazin, au inteles oamenii problema si ghici ce? In doua zile mi-au mai trimis o hota, eu ramanand la urma cu doua hote .

Legat de profesionalismul celor de la OPC, am aflat pe pielea mea cat de dezinteresati, slabi pregatiti si corupti sunt unii dintre ei. Da, pot fi mitutiti cu o cafeluta buna.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    84

Implicit

OG 130/2000 nu prevede un termen de returnare a produsului, insa din practica acest termen este stabilit de comerciant.
    Raspuns dat de eccromania.ro

SeerKan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th August 2006
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    746
    Putere Rep
    41

Implicit

Eu zic sa pui clar in termeni si conditii sa anunte returul si sa faca livrarea in cele 10 zile (sa plece de la client in limita acelor 10 zile, nu conteaza atat de mult cand ajunge inapoi pentru ca oricum mai mult de 5 zile nu dureaza nici un fel de livrare).
    In cazul de fata, daca produsul a ajuns in conditii ok inapoi cel mai bine e sa faceti o exceptie si sa ii returnati banii (bineinteles in termen de 30 zile pentru a nu incuraja astfel de practici).
    Administrare linux, hosting, domenii si SSL. Orice pachet de gazduire la 1 euro /3 luni ! Comanda pe http://www.hosthash.com prin cuponul "SEOPEDIA1"

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Termeni si conditii pt Newsletter
    De Prometeu în forumul Legislatie internet
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 17th June 2010, 11:53
  2. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 15:28
  3. Cei 322 pun conditii !!!
    De Seo_clean în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 29