Si cam ce sa-i explici? Femeia si-a anuntat intentia de a inapoia produsul inainte de cele 10 zile prevazute de lege. Faptul ca produsul a ajuns inapoi la magazin dupa 26 de zile, nu inseamna ca acel client s-a si folosit de el in toata acea perioada.
Acum sa fim seriosi, suntem oameni, avem probleme mult mai importante decat expedierea unui rahat de produs, avem concediii, plecari in delegatii, in strainatate, etc.
Din punct de vedere legal clientul e acoperit. O fi ok sau nu ce a facut, nu stiu, dar mai mult de o "mustrare" nu prea ai ce sa-i faci, legea e de partea lui.
Mai trebuie luat in considerare si faptul ca trebuie cantarite mult astfel de dispute. De multe ori poti pierde infinit mai mult decat valoarea produsului respectiv daca nemultumesti un client. In acelasi timp, daca lasi de la tine il vei avea client pe viata, pe el si multi altii pe langa el. Pe termen lung vei avea numai de castigat. Este o vorba, foarte reala dealtfel, dar care la noi este luata la misto "Clientul nostru, stapanul nostru."
A incerca sa interpretezi legile astfel incat tu sa iesi in castig in defavoarea clientului mi se pare o tactica tipic romaneasca. Mai iesiti fratilor si in tari straine, sa vedeti cum se face comert la ei. La noi si la garantie esti fentat cat se poate...
Inca o chestie, cei cu magazine online, v-ati asumat vreodata responsabilitatea pentru descrierile eronate/incomplete ale produselor si pentru comentariile mincinoase postate de dvs? Ce faceti daca un client pica in plasa, si dupa catea zile cere returnarea produsului pt ca nu e conform cu ceea ce a comandat? Incercati sa-l fentati pe cat se poate, sau plecati capul si-i dati omului banii inapoi?
Trebuie sa invatam sa vindem, oameni buni, sa ne respectam clientii, numai asa putem urca mai sus. Sa iesim din mentalitatea asta romaneasca. Ne place sa dam exemple de altii, sa facem comparatii, dar nu facem nimic pentru a ajunge ca ei.
Singura modalitate de a descuraja astfel de practici este inapoierea banilor cu ceva delay (30-60 de zile). Astfel scapam de cei ce returneaza produsul pentru a lua altul, unul dupa altul.
PS: NU, nu sunt eu clientul care doreste returnarea produsului![]()

Răspunde cu citat