Fiindca nu am deloc experienta in ceea ce inseamna furnizori, contracte si comisioane, vreau sa va rog pe voi cei cu experienta in a intretine un magazin online anumite detalii.
Am optat pentru platforma mea de eCommerce pentru osCommerce si situatia si prezinta astfel: vreau ca in magazinul meu online sa vand produsele altora (cel mai probabil de la cei care gestioneaza deja o afacere online/offline in domeniu) - nu detaliez motivele
Magazinul va fi exact ca unul obisnuit cu produse (posibil de la mai multi parteneri), deci nu va fi nici o diferenta. Insa am nevoie sa stiu urmatoarele:
-care sa fie comisionul meu (cat la %) pentru fiecare produs vandut prin site-ul meu . Ma intereseaza care credeti voi (din experienta) ca este procentul 'corect' pe care sa il cer. Nu vreau ca atunci cand contactez pe cineva sa ii fac o oferta la care sa inceapa sa rada, nici una la care el sa fie singurul cu castig. Tot aici din experienta voastra, la ce sume in vanzari comisionul poate creste, spre exemplu, daca fac vanzari de peste 1000 RON, sa imi urce comisionul meu la x %.
-apoi, transportul.. Cu ce firma de curierat lucrati/ care o recomandati si la fel, contractual, daca sa zicem valoarea curieratului pe o luna depaseste o anumita suma, eu sa am parte de o reducere din partea lor, sa nu platesc ca un curierat normal.
-iar despre clauze contractuale, poate imi mai puteti spune ceva tot din experienta.
Sper sa nu va fi deranjat cu ceea ce va cer in post, insa pentru un incepator, toate sunt un pas in + spre a face lucrurile mai bine.
Multumesc anticipat.