Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Problema css

  1. #1
    Avatarul lui dsa
    dsa
    dsa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    14th March 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    33
    Putere Rep
    36


    Implicit Problema css

    Am facut site-ul:
    http://www.demo.ideea.net/servicii-publicitate2.htm

    Si am 2 probleme la el.

    1. submeniul- nu reusesc sa-l centrez vertical pe linia albastra
    in FF e centrat jos, in IE e centrat sus

    2. cum fac textul de la servicii mai condensat
    momentan e foarte spatiat si nu i-mi place asa


    Stie cineva cum pot sa rezolv problemela astea?

  2. #2
    Avatarul lui geosoft
    geosoft este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th October 2004
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    266
    Putere Rep
    36


    Implicit

    pai nu stiu ce ai folosit... margin... padding ca sa asezi... la ora asta imi e cam lene sa ma uit in sursa
    chestia e ca nu merge in nici un browser vertical-align.... merge doar daca specifici line-height... poate ma insel... deja am cateva beri la bord

  3. #3
    Avatarul lui Bruzli
    Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    45
    Posturi
    980
    Putere Rep
    40


    Implicit

    Pune un padding atat pentru top cat si pentru bottom, iar pentru text scrie cu litere mici, doar prima litera mare.

  4. #4
    Avatarul lui Cristian Mezei
    Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    62


    Implicit

    1. Cauta acest cod :

    Cod:
    <div class="text"><h1><a name="productie-publicitara"></a>Productie publicitara</h1>
    In loc de clasa css "text" creeaza o clasa "submeniu" si pune-o acolo. Sau mai pune un div, care sa cuprinda tot ceea ce vrei sa centrezi.

    Pune in acea clasa :

    {
    vertical-align: middle;
    }

    Retine. In netscape 4.0 aceasta proprietate functioneaza doar pt obiecte de tip imagine.

    2. Ceea ce vreau sa spun este ca ai facut abuz de H-uri. Si in meniuri si in text etc. Te rog scoate aceste abuzuri. Noi nu incurajam astfel de practici. Plus ca iti va face rau tie.

    Daca vrei text-ul mai condensat, pune un

    Cod:
    margin: 0px
    ,

    la fiecare H.

    Orice H, are margine, in functie de dimensiune (H1, H3, etc)

    Sau creeaza o clasa si pune codul de mai sus, si aplic-o la fiecare H.

    Repet: Nu mai abuza de H.

    Succes.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

  5. #5
    Avatarul lui dsa
    dsa
    dsa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    14th March 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    33
    Putere Rep
    36


    Implicit

    Am incercat si padding top si bottom si vertical align dar nu rezolva nimic.
    Daca pun line-height apare bine in IE dar in FF il muta prea jos

    Submeniul nu apare acolo unde ai scris tu ci in
    Cod:
    <div id="sub-menu">
    
    <p>|
    
    <a href="servicii-publicitate.htm#productie-publicitara" title="Productie publicitara">PRODUCTIE PUBLICITARA</a> | <a href="servicii-publicitate.htm#servicii-publicitare" title="Servicii publicitare">SERVICII PUBLICITARE</a> | <a href="servicii-publicitate.htm#servicii-web-multimedia" title="Servicii web si multimedia">SERVICII WEB SI MULTIMEDIA</a> |</p>
    
    </div>
    Ce legatura are scrisul cu litere mari sau mici cu pozitionarea?

    Iar H1,H2,H3 le-am folosit pentru aranjarea ierarhica a informatiei nu am incercat sa fac nici un fel de abuz nici un cuvant nu apare mai mult de o data in H-uri. Am incercat sa structurez cat mai bine o oferta destul de incarcata. In celelalte pagini nu va mai aparea la fel de incarcat dar pe acesta pagina am avut nevoie de ele. As fi putut sa fac clase care sa faca acelasi lucru pentru aranjare vizuala dar mi se pare mult mai corect sa folosesc H-urile. Si parerea mea ca si cu CSS dezactivat se vede foarte bine structurarea informatiei

    Credeti ca ar fi mai bine daca as crea trei subpagini cu mai putina informatie?

    Problema 2 s-a rezolvat (margin: 0px) multumesc expertu

  6. #6
    Avatarul lui dsa
    dsa
    dsa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    14th March 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    33
    Putere Rep
    36


    Implicit

    Am rezolvat problema
    Codul este:
    Cod:
    #sub-menu{
    
    	float: left;
    
    	width: 515px;
    
    	text-align: center;
    
    	font: bold 11px "Trebuchet MS", Verdana, Arial, serif;
    
    }
    
    #sub-menu p{
    
    	line-height: 28px;
    
    	margin: 0px
    
    }

  7. #7
    Avatarul lui Cristian Mezei
    Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    62


    Implicit

    Abuz de H-uri, in meniuri in continut, peste tot.

    Vad ca ai pus margin: 0px.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

  8. #8
    Avatarul lui dsa
    dsa
    dsa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    14th March 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    33
    Putere Rep
    36


    Implicit

    In meniuri nu apare nici un H nu stiu de ce zici asta.
    Am explicat de ce am folosit H-urile.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. am si eu o problema! Help!
    De paulpadurariu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th February 2009, 18:54
  2. Problema CSS
    De Federals în forumul Client side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 18th February 2009, 23:47
  3. problema. help!
    De catalindeva în forumul Server side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 26th February 2008, 07:03
  4. Am si eu o problema...
    De zbrexter în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 4th September 2007, 02:28
  5. Problema
    De miealex în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 27th April 2007, 19:27

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •