-
Problema css
Am facut site-ul:
http://www.demo.ideea.net/servicii-publicitate2.htm
Si am 2 probleme la el.
1. submeniul- nu reusesc sa-l centrez vertical pe linia albastra
in FF e centrat jos, in IE e centrat sus
2. cum fac textul de la servicii mai condensat
momentan e foarte spatiat si nu i-mi place asa
Stie cineva cum pot sa rezolv problemela astea?
-
pai nu stiu ce ai folosit... margin... padding ca sa asezi... la ora asta imi e cam lene sa ma uit in sursa
chestia e ca nu merge in nici un browser vertical-align.... merge doar daca specifici line-height... poate ma insel... deja am cateva beri la bord :)
-
Pune un padding atat pentru top cat si pentru bottom, iar pentru text scrie cu litere mici, doar prima litera mare.
-
1. Cauta acest cod :
Cod:
<div class="text"><h1><a name="productie-publicitara"></a>Productie publicitara</h1>
In loc de clasa css "text" creeaza o clasa "submeniu" si pune-o acolo. Sau mai pune un div, care sa cuprinda tot ceea ce vrei sa centrezi.
Pune in acea clasa :
{
vertical-align: middle;
}
Retine. In netscape 4.0 aceasta proprietate functioneaza doar pt obiecte de tip imagine.
2. Ceea ce vreau sa spun este ca ai facut abuz de H-uri. Si in meniuri si in text etc. Te rog scoate aceste abuzuri. Noi nu incurajam astfel de practici. Plus ca iti va face rau tie.
Daca vrei text-ul mai condensat, pune un
,
la fiecare H.
Orice H, are margine, in functie de dimensiune (H1, H3, etc)
Sau creeaza o clasa si pune codul de mai sus, si aplic-o la fiecare H.
Repet: Nu mai abuza de H.
Succes.
-
Am incercat si padding top si bottom si vertical align dar nu rezolva nimic.
Daca pun line-height apare bine in IE dar in FF il muta prea jos
Submeniul nu apare acolo unde ai scris tu ci in
Cod:
<div id="sub-menu">
<p>|
<a href="servicii-publicitate.htm#productie-publicitara" title="Productie publicitara">PRODUCTIE PUBLICITARA</a> | <a href="servicii-publicitate.htm#servicii-publicitare" title="Servicii publicitare">SERVICII PUBLICITARE</a> | <a href="servicii-publicitate.htm#servicii-web-multimedia" title="Servicii web si multimedia">SERVICII WEB SI MULTIMEDIA</a> |</p>
</div>
Ce legatura are scrisul cu litere mari sau mici cu pozitionarea?
Iar H1,H2,H3 le-am folosit pentru aranjarea ierarhica a informatiei nu am incercat sa fac nici un fel de abuz nici un cuvant nu apare mai mult de o data in H-uri. Am incercat sa structurez cat mai bine o oferta destul de incarcata. In celelalte pagini nu va mai aparea la fel de incarcat dar pe acesta pagina am avut nevoie de ele. As fi putut sa fac clase care sa faca acelasi lucru pentru aranjare vizuala dar mi se pare mult mai corect sa folosesc H-urile. Si parerea mea ca si cu CSS dezactivat se vede foarte bine structurarea informatiei
Credeti ca ar fi mai bine daca as crea trei subpagini cu mai putina informatie?
Problema 2 s-a rezolvat (margin: 0px) multumesc expertu
-
Am rezolvat problema
Codul este:
Cod:
#sub-menu{
float: left;
width: 515px;
text-align: center;
font: bold 11px "Trebuchet MS", Verdana, Arial, serif;
}
#sub-menu p{
line-height: 28px;
margin: 0px
}
-
Abuz de H-uri, in meniuri in continut, peste tot.
Vad ca ai pus margin: 0px.
-
In meniuri nu apare nici un H nu stiu de ce zici asta.
Am explicat de ce am folosit H-urile.