Citat Postat în original de Tom Vezi Post
Iti dau eu un raspuns.

In dec anul trecut au inceput proprielile lunare pe conturi, pt tva si taxe, care se aplica cam "automat".

De ex la o firma noua, pe model 3% venit, cei 3% sunt opriti automat din cont. Stiu, pare uimitor, dar am proprire instant, pt o firma de 4 luni vechime. Pe o firma veche, a aparut o proprire in decembrie care pur si simplu mi-a blocat firma. La fel la mai multi prieteni.

Acele propriri, afecteaza direct fluxul de cash, si implicit platile. Daca pana acum amanam platile, pentru ca urmau "sa-mi intre" anumite plati, acum nu mai poti.

Iar asta duce la intrarea in "turtle mod", fapt ce se va extinde rapid in toata Romania.

Stiam cu totii ca 2013 o sa fie cel mai greu an, dar sunt premize catre unul dezastruos, pentru foarte multe firme mici si mijlocii. Iar cei mai cu singuranta activeaza "turtle mod", se simte deja din ultimele discutii pe care eu le am cu clienti sau prieteni.

Ce e mai deranjant este ca nu exista "luminita de la capatul tunelului". Asa ca "adapt or die'
Ai perfecta dreptate, insa de ar fi asta singura problema... Sunt zeci de lucruri in aceeasi tonalitate. Toate deodata.

Si intr-adevar, nu exista "luminita". Ma asteptam la o scadere, dar in niciun caz asa ceva.