14th March 2013, 14:48
1 out of 1 members found this post helpful.
Am raspuns NU - nu as apela la un asemena servicu.
Motivul:
Ai spus ca se adreseaza firmelor mici si mijlocii.
Pentru aproape toate serviciile enumerate, exista firme specializate, cu multi ani de experienta in domeniul lor.
O firma care le face pe toate nu poate prezenta incredere (din punctul meu de vedere).
O analiza si optimizare a procesului de productie la o firma mica sau mijlocie, chiar daca pare "floare la ureche" cere o analiza profunda, cere invatarea si intelegerea sistemului tehnilogic. Practic inlocuieste managerul pe zona respectiva, pe care eu ar trebui sa il concediez pentru ca nu isi face treaba - n-a optimizat procesul - fix treaba lui.
La fel si trainingurile. Si ale tale si ale mele costa. Ar trebui sa imi penalizez managerul ca nu a ales sa faca acele traininguri pana acum? Pai care e treaba lui? Nu sa se ocupe de optimizarea costurilor, de adus profit, de instruit personalul?
Cum spuneam, pentru fiecare liniuta de-a ta exista firme specializate, cu experienta de zeci de ani in domeniu. Un manager trebuie sa STIE ce e nevoie in organizatia lui si sa apeleze la astfel de servicii.
Practic, tu vrei sa devii managerul firmei mele si sa vinzi firmei mele serviciile oferite tot de tine. Daca as face asa, rapid un calcul in bani a tot ce implica interventia ta, serviciile costa sa zicem 50.000 - 100.000 de euro - vorbesc de un nivel profesionist, nu ciuriburi. Bani pe care TU ii dai pe traininguri specializate, branding, tech, analize etc.
Daca tu investesti suma asta in mine, trebuie sa scoti si profit. Sa-ti platesti sediu, promovare etc. Deci profitul tau nu trebuie sa fie mic, asa ca practic ma indatorez la tine 100.000 sa zicem, bani cu care tu ar trebui sa imi "optimizezi" mie afacerea. De ce nu ma imprumuti direct cu banii astia, fara sa ma mai consideri incapabil sa conduc o afacere?
(sa nu interpretezi te rog ca pe un atac, e doar o opinie)
In plus, nu as apela la serviciile TALE (fac abstractie de serviciile firmei acum) pentru ca ai facut urmatoarea afirmatie:
din pura dorinta de a implementa conceptul, de a ajuta romanii, firmele romanesti - si ma refer aici la Romania, pentru ca ma doare in cot de strainezi.
Trust, but verify.