Vezi Rezultate Sondaj: Ce parere aveti despre numele de domeniu de forma eKeyword.tld ?

Alegători
22. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • buna

12 54,55%
  • proasta

0 0%
  • nici buna nici proasta

10 45,45%
Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Ce parere aveti despre numele de domeniu de forma eKeyword.tld ?

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit Ce parere aveti despre numele de domeniu de forma eKeyword.tld ?

Ce parere aveti despre numele de domenii cu prefixul e ( de la electronic ) de forma eKeyword.tld ?
    Atasez si un chestionar cu acesta intrebare . In limba engleza acest tip de domenii a avut succes . Chestionarul vizeaza insa doar numele de domenii in limba romana , doar situatia in care keyword este substantiv comun la singular si care nu incepe cu e ( ca de exemplu eAsigurare.tld , eTurism.tld eVremea.tld si nu eAsigurari.tld eAndreea.tld etc ) . Am facut asta pentru simplifica chestionarul , altfel as fi creat o multitudine de optiuni .
    Opiniile si parerile despre acest tip de contructie a numelor de domenii sunt insa binevenite indiferent de faptul ca va referiti la alta limba si/sau la alta forma a keywordului .

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Mi se pare destul de ok alternativa, unii o sa echivaleze litera E cu internet, de la logoul explorarului, dar nu cred ca majoritatea, asa ca poate trebuie avut in vedere si potrivirea, cum suna?
    Dar dintre toate vocalele asta e cea mai buna alternativa cu siguranta.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Eradu Vezi Post
    Mi se pare destul de ok alternativa, unii o sa echivaleze litera E cu internet, de la logoul explorarului, dar nu cred ca majoritatea, asa ca poate trebuie avut in vedere si potrivirea, cum suna?
    Sunt de acord . e vine de la electronic , pentru mine e sugereaza online . eAsigurare.tld sugereaza Asigurare Online , prin urmare eAsigurare.tld este o alternativa la AsigurareOnline.tld
    Intrebarea mea , in continuarea intrebarii de la inceput , e care varianta este mai buna , eKeyword.tld sau KeywordOnline.tld ? Cu alte cuvinte , care ar fi prima voastra optiune , eKeyword.tld sau KeywordOnline.tld , eAsigurare.tld sau AsigurareOnline.tld , eRomania.tld sau RomaniaOnline.tld ?
    Citat Postat în original de Eradu Vezi Post
    Dar dintre toate vocalele asta e cea mai buna alternativa cu siguranta.
    Subsciu . A doua varianta ca valoare mi se pare i ( de la internet ) ca in cazul iAsigurari.tld iar restul nu mi se par demne de luat in seama .

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Am votat buna.

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Intrebarea mea , in continuarea intrebarii de la inceput , e care varianta este mai buna , eKeyword.tld sau KeywordOnline.tld ? Cu alte cuvinte , care ar fi prima voastra optiune , eKeyword.tld sau KeywordOnline.tld , eAsigurare.tld sau AsigurareOnline.tld , eRomania.tld sau RomaniaOnline.tld ?
    eKeyword.tld, insa daca acesta nu ar fi valabil iar keywordul ar fi unul relativ scurt as opta si pentru eKeywordOnline.tld, de ce nu?
    Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Subsciu . A doua varianta ca valoare mi se pare i ( de la internet ) ca in cazul iAsigurari.tld iar restul nu mi se par demne de luat in seama .
    Ar mai fi si alte litere, de exemplu xAsigurare.tld etc, insa parca pe .com ar suna mai bine.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

ekeyword.tld e un compromis fata de keyword.tld ... dar dintre toate compromisurile pe care le poti face asta e unul dintre cele mai mici ....

un alt compromis mai mic decat e in fata keywordului ( din punctul meu de vedere ) ar fi ca daca keyword.ro e luat sa incerci keyword.com,.net,.org,.info,.biz
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Am votat nici buna nici proasta.
    Este o idee buna pentru a avea keyworduri in denumirea domeniului ( atunci cand domeniile bune sunt luate ).
    Cred ca mai merita luat in calcul si nisa siteului.
    Spre exemplu pentru felicitari online "efelicitari" mi se pare ok chiar daca nu arata prea grozav ( se poate concepe sigla in asa fel incat "e" sa aiba o culoare si "felicitari" cealalta culoare principala ).
    La cealalta extrema sa zicem ca avem un site pentru vanzari de masini. Nu cred ca ar fi ok "emasini" sau "emasina"... etc.

( PS: pe .ro am vazut ceva inspaimantator: e-keyword.ro . Cum se transmite verbal siteul acesta cuiva? Cum nu se face confuzie intre domeniul cu "e-" si cel fara? Am facut PS-ul asta in speranta ca nu o sa mai vad asa ceva... )
    Ultima modificare făcută de Andrei S; 4th January 2011 la 18:09.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Andrei S , intr-adevar eKeyword.tld e o idee buna pentru a asigura prezenta keywordului in numele de domeniu . Din punct de vedere SEO e astfel un castig . De la caz la caz sunt forme care suna mai mult sau mai putin bine . Mie imi plac acele domenii care pe langa faptul ca sugereaza o activitate online au si o alta conotatie respectiv cea in care e reprezinta este , ca in exemplul eVremea.tld care sugereaza atat Vremea Online cat si este timpul pentru . Forma de plural ,ca in eFotbalisti sau eMasini.tld , nu mi se pare potrivita . De asemenea nepotrivita este si forma eExamen.tld . De aceea am si facut specificatiile pentru chestionar . Intre eMasini.tld si eMasina.tld prefer a doua varianta deoarece are si semnificatia de este masina anului/prezentata etc In acest caz nu merge cu extensia eu , functioneaza bine cu extensia net .
    Starnet , asa cum spui , ekeyword.tld e un compromis si de cele mai multe ori e de preferat numele de domeniu fara e ( numai keywordul ) chiar daca pe o extensie inferioara . Sunt si situatii in care n-as merge asa jos cu extensia , in care as prefera eGames.com lui games.biz ( mai ales pentru un site de jocuri online ) . Stiu ca vor fi multi care nu vor fi de acord cu mine dar chiar si un eGames.net l-as prefera lui Games.biz . Desigur as prefera business.biz unui ebusiness.com ( oricum amandoua sunt valoroase ) .
    Bukum, e si i sunt variante de luat in seama din doua motive :
    1) sunt constructii consacrate ale numelor de domenii ( la nivel international )
    2) ambele vocale sugereaza online ( e electronic si i internet )
    Desi pe ici pe colo am mai vazut pe net xKeyword.tld nu are nici valoare la nivel de mesaj si nici nu este o constructie consacrata si acceptata . Din aceste motive xKeyword.tld nu este decat o varianta disperata de a asigura prezenta keywordurilor puternice in numele de domeniu .

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Mie nu-mi place foarte mult, dar nici nu sunt impotriva. Personal as incerca sa gasesc altceva

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Iata un top al celor mai bine vandute 20 nume de domenii construite pe structura eKeyword.tld sau e-keyword.tld

Nume domeniu Pret (mii $ ) Data vanzarii ( an )
    1. eFlowers.com 2000 (mii $ ) ( 2003)
    2. eGifts.com 250 (mii $ ) (2003)
    3. eCruise.com 100 (mii $ ) (2004)
    4. eRomance.com 100 (mii $ ) ( 2008 )
    5. eHelp.com 42 (mii $ ) (2009)
    6. eTang.com 35 (mii $ ) (2009)
    7. eStudents.com 33 (mii $ ) (2008)
    8. eClass.com 31 (mii $ ) (2007)
    9. ePark.com 30 (mii $ ) (2011)
    10. eBaby.co.uk 29 (mii $ ) (2007)
    11. eFlower.com 26 (mii $ ) (2008 )
    12. e-friends.pl 25 (mii $ ) (2011)
    13. e-money.com 23 (mii $ ) (2011)
    14. eBio.com 22 (mii $ ) (2008)
    15. eTech.com 21 (mii $ ) (2009)
    16. eQuotes.com 20 (mii $ ) (2008)
    17. ePages.com 18 (mii $ ) (2008)
    18. eSavings.com 17 (mii $ ) (2008)
    19. ePaymants.com 16 (mii $ ) (2010)
    20. e-business.de 16 (mii $ ) ( 2009)

Acest top ne da o imagine a popularitatii acestui tip de constructie ( a numelor de domeniu ) in limba engleza .
    Se poate observa ca aceasta constructie a avut succes si cu multi ani in urma dar mai ales acum . Desi 2011 a inceput de putin timp ,avem deja 3 vanzari in acest top .
    Este o intamplare ? Nu . Numai din vanzarile pe 2011 sunt 16 domenii peste 1000 $ .
    Sunt de mentionat ePets.co.uk eTelephone.com e-energy.org eBaby.se eSex.de eDreams.co.uk etc
    e-commerce ,e-tailer samd sunt cuvinte care au intrat deja in vocabular ...
    Din pacate nu am la indemana si un studiu privind popularitatea in randul romanilor a acestei constructii . De aceea am si initiat acest chestionar ...
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 9th January 2011 la 20:27.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce parere aveti despre epromovare-web.ro
    De imation256mb în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th April 2009, 22:46
  2. ce parere aveti despre Internetics-ul din acest an?
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 8th November 2008, 13:55
  3. Ce parere aveti despre asta?
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 7th October 2008, 19:28
  4. Ce parere aveti despre www.helpero.com
    De mo0nrider în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 12th September 2006, 03:26

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •