Vezi Rezultate Sondaj: Care vizitatori au rata de conversie cea mai mare ?

Alegători
16. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Cei veniti din motoarele de cautare

15 93,75%
  • Din Social Media

0 0%
  • De pe alte site-uri

0 0%
  • Vizitatori directi

1 6,25%
Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Care tip de vizitatori au rata de conversie cea mai mare ?

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    31
    Posturi
    458
    Putere Rep
    28

Implicit Care tip de vizitatori au rata de conversie cea mai mare ?

Ok, poate titlul suna cam urat, dar explic aici ce vreau sa spun.

Sa consideram 4 tipuri de vizitatori:
    1. Din motoare de cautare
    2. Din social media
    3. De pe alte site-uri ajunsi pe site-ul tau prin reclame, bannere, linkuri (orice fel) etc
    4. Vizitatori directi (cei care stiu deja despre site si il citesc din cand in cand, de ex).

Acum, din experienta voastra, care tip de vizitatori, dintre cei postati mai sus, va aduc cei mai multi bani ? Aici ma refer in special AdSense si afiliate. Sper sa iasa o discutie interesanta si sa va aflu opiniile.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Conversia a ce? Care este actiunea urmarita? Sa dea click pe banere? Sa cumpere? sa citeasca blog si sa devina cititor frecvent?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    31
    Posturi
    458
    Putere Rep
    28

Implicit

In bani. Vorbind de PPC, in clickuri, vorbind de afiliate, in cumparari, referali s.a.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Depinde fiecare sursa cat de bine este targhetata, din oricare sursa poti avea rata de conversie 0 daca nu este targhetata pentru vizitatorii ce ajung de pe acel canal, sau foarte bine sa ai roata de conversie foarte buna, daca aduci oameni targhetati si interesati, iar pagina este relevanta pentru necesitatile lor.
    Daca vizitatorii directi, vin din nou pe site sa cumpere pentru ca au mai cumparat de la tine este posibil ca acestia sa aiba rata de conversie cea mai mare, dar si acestia prima oara trebuia sa ii aduci pe una din celelalte cai pe site.
    Totul tine de targhetare si relevanta paginii de sosire, nu de sursa vizitei

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Totul tine de targhetare si relevanta paginii de sosire, nu de sursa vizitei
    Evident conteaza sursa, conteaza in special daca vizitatorul dorea sa ajunga pe acel site. In functie de modul cum aduci traficul (prin surse), vizitatorii ajung sa converteasca sau nu..

Pe .com sint deja rapoarte privind sursele de trafic bune ptr conversii, Search engine vs. Social Media. Cauta si citeste MarketingSherpa 2011 Search Marketing Benchmark Report.

Adsensul era mai bine platit daca sursa de trafic era Google, stiu asta de acum 3-4 ani cand veniturile veneau din Adsense. Traficul venit din SM nu era platit bine, in schimb cel din Google aducea click-uri mari. Nisa era bine platita la acea vreme.

De ecommerce nu mai vorbesc, momentan, Google aduce cele mai multe conversii. Indiferent ca e PPC sau Search, Google aduce cele mai multe conversii.

Multi nu fac diferenta inca intre conversiile ce genereaza ROI sau cele ce cred notorietatea, awareness-ul si alte prostii de tip CPM. Un Like sau un RT nu inseamna conversie de tip ROI, ci doar awareness care de cele mai multe ori e facut prost.

Conteaza mult cum definesti conversia.

lovelife, daca nu gresesc, in 2009 aveai alta parere. Vezi comentariul.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Conteaza mult cum definesti conversia.
    lovelife, daca nu gresesc, in 2009 aveai alta parere. Vezi comentariul
    Ideea de atunci este cam aceeasi de acum, a mai evoluat putin viziunea mea, si atunci am folosit alte cuvinte.

Si daca aduci vizitatori din search conteaza sa fie targhetati pentru a aduce conversie, de exemplu am keyword la care am o rata de conversie 5% iar la altele 0,5%, sau chiar 0% si asta pentru acelasi produs si aceeeasi pagina de sosire.

Daca vizitatorul vine din banere publicate pe alte site-uri, sau afiliati, conteaza daca aceste site-uri sunt relevante, daca acele site-uri au un profil demografic compatibil pentru a iti aduce conversii, pe scurt in functie de cat sunt de targhetati cei care vizualizeaza banerele si dau click pe ele.
    Pagina de sosire este de asemenea foarte importanta, ea trebuie sa conduca vizitatorul spre a face conversia

Nu am cum sa analizeze conversia in click-uri adsense, pentru ca la mine nu functioneaza bine integrarea datelor adsense in analytics, si nu mai sunt preocupat asa de mult de adsesne.
    Si din experienta in adsense in functie de targhetare valoarea click-ului poate fi mai mica sau mai mare, de exemplu un baner a unui magazin ce vinde componente it, poate aduce 1 cent pe un site de jocuri, 4 centi pe un site de calitate dar cu subiecte generaliste si 7 centi pe un site cu articole despre componente it si tehnologie. (cifrele sunt informative nu reale)

De asemenea eu nu am trafic din SM decat nesemnificativ (0,3%) ca sa pot face o analiza corecta.
    Ultima modificare făcută de lovelife; 30th December 2010 la 13:39.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Cred ca e o diferenta in a cunoaste audienta si a genera trafic de pe anumite surse... totusi ele e bine sa fie in legatura. Si da, landing page-ul e important..

As aprecia mult daca ati "formata" textele pe care le postati astfel incat sa poata fi citite usor. Cate un Enter din cand in cand nu strica. Valabil si ptr altii.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Depinde de ce tip de conversie vorbim. Cred ca vizitatorii directi convertesc cel mai bine la affiliate sau ecommerce, iar cei din SE la PPC.

Am observat ca vizitatorii directi ( in special cei care revin ) au un CTR mai mic pe reclame, pentru ca s-au obisnuit cu siteul si stiu care sunt reclamele. Totusi ii prefer pe acestia, fiind vizitatori fideli si astfel nu ma bazez pe nimeni altcineva sa mi-i trimita.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Stumbleupon rata de conversie
    De cos_raq în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 11th March 2009, 14:46
  2. Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 27th September 2008, 02:18
  3. Vand banner mare peste 5.000 vizitatori / zi
    De charlieking în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 5th June 2008, 17:05
  4. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 11th August 2007, 10:06
  5. Rata Optima De Obtinere De Link-uri Pe Zi
    De Iskander în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th February 2006, 04:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •