Am discutat cu vreo 2-3 militari romani (vecini cu mine) care au stat 6 luni intr-o baza militara din Irak, cu militari americani. Prima mea intrebare:
-"cum sunt amercianii? tot asa de gasca, cum suntem noi?"
-bai, sunt cam saraci cu dhul, modesti intelectual, dar foarte corecti si disponibili si te ajuta daca ai nevoie de ceva (americanii puteau cumpara f ieftin produse it si-i mai ajutau si pe romani). Cu o singura conditie: sa fii tu la randul tau corect.
O ultima intrebare:
-ei navigheaza pe net? se uit ala tv? la ce se uita?
-astia n-au treaba cu netul, si la tv se uita la sporturile lor traditionale, fotbal american , baseball. (evident, era vorba de militari amerciani, deci cei care nu au de ales alta cariera, si nu putem generaliza la nivelul unei intregi natii)
Acu eu nu stiu nimic despre america, decat din auzite. Si nici nu sunt de acord ca au ceva cu o anume natie, ei fac misto de dragul mistoului si al audientei tv:asta am constatat la Jay Leno Show (sa vezi acolo mistouri (despre Bush), nu ca la noi, pe antena 2)Hai ca rimeaza un pic!
PS Si ca sa facem o mica comparatie intre cele 2 natii: vedeti ce programe de protectie a animalelor au americanii si ce realitati exista in sistemul de sanatate din romania (am un exemplu chiar din familie, maica-mea era sa moara cu zile, de 2 ori in 6 luni, anul trecut).
Dar cum romanul s-a nascut mistocar, hai sa facem si noi misto un pic de ei, ca tot o duc mai bine ca noi, si parca ne irita subiectele astea legate de bunastare, bani, etc. Asa ca, pe ei fratilor!
PPS Si un link despre romanii nascuti poeti, sau povestitori (eu cel putin m-am prapadit de ras):
YouTube - Capra cu trei iezi in tiganeste

Hai ca rimeaza un pic!
Răspunde cu citat