Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Localizarea serviciilor web si increderea in .ro

danielbuca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    47
    Posturi
    431
    Putere Rep
    38

Implicit Localizarea serviciilor web si increderea in .ro

Salutare,

De ceva timp ma tot framanta cateva intrebari si m-am gandit ca nu e bine sa fiu egoist si ar fi indicat sa transmit mai departe framantarea .

Subiectul 1: localizarea serviciilor web
    Cat de mare este oare beneficiul localizarii unui serviciu online deja existent.
    Exemple sunt multe (ultimul ar fi localizarea youtube prin aparitia unor site-uri speciale pt anumite tari, cu continut filtrat).
    Incerc sa imi dau seama daca efortul localizarii merita, daca cresterea investitiilor se reflecta in venituri chiar semnificativ.

Despre ce e vorba: cand faci o localizare de genul asta costurile sunt destul de mari (investitie initiala + costuri suplimentare lunare).
    Sa fie oare atat de importanta aceasta localizare incat sa justifice aceste costuri?

Subiectul 2: increderea in .ro
    Tot urmaresc de ceva timp ce se intampla pe piata din .ro. Incep sa se bage bani seriosi, sa apara proiecte din ce in ce mai interesante, etc.
    Intrebarea la care inca nu am gasit raspuns este: este oare piata romaneasca suficient de matura pt aceste proiecte si pt aceste investitii? Au romanii incredere in produsele online (fie ele portaluri, magazine, servicii online, etc) ? Nu ma refer aici la toata masa de useri ci la decision makers.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Citat Postat în original de danielbuca Vezi Post
    Incerc sa imi dau seama daca efortul localizarii merita, daca cresterea investitiilor se reflecta in venituri chiar semnificativ.
    Pai daca urmam un fir logic si ne uitam la mai marii jucatori (google, microsoft, etc) observam ca localozeaza serviciile foarte mult... Deci putem deduce ca merita.

cand faci o localizare de genul asta costurile sunt destul de mari (investitie initiala + costuri suplimentare lunare).
    Pai depinde de ce intelegi prin localizare... Poti face de exemplu doar variante de site in limba tintita, sau poti face birou/reprezentanta in tara/zona respectiva.. Diferenta de costuri intre cele doua cazuri este enorma... Pentru prima varianta, nu crec ca este asa mare efortul...

ce se intampla pe piata din .ro. Incep sa se bage bani seriosi, sa apara proiecte din ce in ce mai interesante, etc.
    Sincer, eu nu vad aceleasi lucruri.. Nu vad nici un proiect nou interesant, unic, util.. Chiar am adus subiectul asta si in alt post...

este oare piata romaneasca suficient de matura pt aceste proiecte si pt aceste investitii? Au romanii incredere in produsele online (fie ele portaluri, magazine, servicii online, etc) ? Nu ma refer aici la toata masa de useri ci la decision makers.
    Un singur lucru stiu... Romanii inca nu au incredere sa plateasca cu cardul online... Ma lovesc de problema asta in fiecare zi... Au tot ce le trebuie la indemana sa faca o comanda online, sa o platasca, etc ... Prefera sa sune, sa intrebe la telefon, si intrebarea numarul unu este: "trebuie neaparat sa fac comanda online? La telefon nu se poate?" wtf??? E mai usor online... de ce as face o comanda telefonica si as alege plata prin banca in defavoarea online-ului? Din lipsa de incredere... din prea multele tepe luate... Probabil sunt justificati.. nu stiu...

danielbuca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    47
    Posturi
    431
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de toto Vezi Post
    Pai depinde de ce intelegi prin localizare... Poti face de exemplu doar variante de site in limba tintita, sau poti face birou/reprezentanta in tara/zona respectiva.. Diferenta de costuri intre cele doua cazuri este enorma... Pentru prima varianta, nu crec ca este asa mare efortul...
    Cred ca mai bine as fi folosit termenul "localizarea unui business online" ca sa exprim mai bine la ce ma gandeam.
    Clar la varianta in care vii cu birouri, echipa noua, etc.

Sincer, eu nu vad aceleasi lucruri.. Nu vad nici un proiect nou interesant, unic, util.. Chiar am adus subiectul asta si in alt post...
    Sunt multe care sunt pe vine. Oricum, lucrurile se misca.

Referitor la incredere: de asta imi e si mie teama pt ca asta observ si eu.

Ioan Margineanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    39

Implicit

Un singur lucru stiu... Romanii inca nu au incredere sa plateasca cu cardul online... Ma lovesc de problema asta in fiecare zi... Au tot ce le trebuie la indemana sa faca o comanda online, sa o platasca, etc ... Prefera sa sune, sa intrebe la telefon, si intrebarea numarul unu este: "trebuie neaparat sa fac comanda online? La telefon nu se poate?" wtf??? E mai usor online... de ce as face o comanda telefonica si as alege plata prin banca in defavoarea online-ului? Din lipsa de incredere... din prea multele tepe luate... Probabil sunt justificati.. nu stiu...
    Mai degraba neinformati. Si inca nu stiu sa faca diferenta intre o varianta secure si una nesigura. Aici nu mai e vina noastra ci a celor care nu stiu sa-si promoveze payment gateway-urile.

Nici eu nu vad proiecte interesante in ro din pacate dar asta pentru ca
    1. piata nu e inca suficient de profitabila
    2. o parte din cei capabili sa o faca prefera un serviciu caldut (mentalitate ramasa de la parinti).

Daniel, cand te referi la localizare, poti da ceva mai multe detalii? Daca vorbim de piata romaneasca, deja am facut un pas inainte. Preluarea continutului unor site-uri doar dintr-un anumit domeniu nu mi se pare un avantaj pe termen lung. E probabil doar o problema de timp pana cand vor realiza si ei ca e profitabil si vor face singuri pasul.

edit: acum vad ca ai dat detalii dar m-ai pierdut definitiv. Ce birouri si personal pentru Romania? Nici G nu stiu cati angajati are la noi in tara dar cred ca destul de putini.
    Ultima modificare făcută de Ioan Margineanu; 22nd June 2007 la 00:36.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Citat Postat în original de miromulus Vezi Post
    piata nu e inca suficient de profitabila
    Cum miro nu e profitabila?? Cel putin in ultima vreme mereu aud/vad tranzactii din ce in ce mai mari pe piata .ro ... Uite exemplul e-jobs ... uite exemplul bestjobs-neogen, ca sunt doar doua din ultimile doua saptamani.. se vehiculeaza sume de milioane de EUR ... Spera cineva de la e-jobs ca vor incasa asa bani doar pe o parte din actiuni??

Observa si piata de e-commerce... La cat este evaluat emag-ul ??? La multe milioane EUR ...

Cati bani s-au tranzactionat online in 2005 si 2006 ? dar in prima jumatate a lui 2007 ? Foarte multi..

.ro-ul are bani, produce bani, multi, foarte multi.. Cred ca este de vina mai degrana foamea ceausista.. Care ii impinge pe unii care fac bani multi sa ii puna la ciorap, nu au balls sa ii bage in ceva nou, inedit, nu au curaj sa investeasca ... Pentru ca banii facuti pana acum, au fost facuti cu noroc, si cu taraita... incet incet...

ufff.. m-am agitat si m-am enervat.. ma duc sa incerc sa dorm ca...

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •