Salutare,
De ceva timp ma tot framanta cateva intrebari si m-am gandit ca nu e bine sa fiu egoist si ar fi indicat sa transmit mai departe framantarea.
Subiectul 1: localizarea serviciilor web
Cat de mare este oare beneficiul localizarii unui serviciu online deja existent.
Exemple sunt multe (ultimul ar fi localizarea youtube prin aparitia unor site-uri speciale pt anumite tari, cu continut filtrat).
Incerc sa imi dau seama daca efortul localizarii merita, daca cresterea investitiilor se reflecta in venituri chiar semnificativ.
Despre ce e vorba: cand faci o localizare de genul asta costurile sunt destul de mari (investitie initiala + costuri suplimentare lunare).
Sa fie oare atat de importanta aceasta localizare incat sa justifice aceste costuri?
Subiectul 2: increderea in .ro
Tot urmaresc de ceva timp ce se intampla pe piata din .ro. Incep sa se bage bani seriosi, sa apara proiecte din ce in ce mai interesante, etc.
Intrebarea la care inca nu am gasit raspuns este: este oare piata romaneasca suficient de matura pt aceste proiecte si pt aceste investitii? Au romanii incredere in produsele online (fie ele portaluri, magazine, servicii online, etc) ? Nu ma refer aici la toata masa de useri ci la decision makers.