Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Pareri software-uri pentru firma

I. Laurentiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    692
    Putere Rep
    34

Implicit Pareri software-uri pentru firma

Salutare,

Vreau si eu parerea voastra vis-a-vis de cateva aspecte:

1. Sistem de operare

Ce recomandati pentru 5-10 calculatoare? Ezit sa ma orientez catre Linux din considerente practice, asa ca vreau pareri despre posibilitatea utilizarii unor sisteme de operare Windows.

2. Antivirus

Din ce am cautat, best buy ar fi Bitdefender GravityZone Business Security - Foloseste cineva? Am facut un cont de test si m-am jucat putin cu platforma GravityZone, pare a fi foarte interesanta si cu multe functionalitati destul de utile vis-a-vis de monitorizarea calculatoarelor din retea.

3. Suita Office

Si aici sunt in dubii. Licenta pentru Office 2016 sau Office 365 cu abonament lunar per user?

Sfaturile voastre mi-ar fi de mare ajutor, drept pentru care va multumesc in avans pentru orice raspuns!
    Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare -> vezi oferta
    Ai nevoie de un site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Daca te gandesti in primul rand la costuri, as merge pe licente OEM de windows (parca asa le zice, nu stiu insa daca sunt ok pentru firme, trebuie sa te interesezi) + open office care e free si face aceeasi treaba cu pachetul office 2016. Ca antivirus, nu stiu ce sa iti recomand, eu folosesc eset, dar e chestie de obisnuinta.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Calculatoarele le detii deja sau intentionezi sa le achizitionezi ?

I. Laurentiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    692
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    Daca te gandesti in primul rand la costuri, as merge pe licente OEM de windows (parca asa le zice, nu stiu insa daca sunt ok pentru firme, trebuie sa te interesezi) + open office care e free si face aceeasi treaba cu pachetul office 2016. Ca antivirus, nu stiu ce sa iti recomand, eu folosesc eset, dar e chestie de obisnuinta.
    Din ce am analizat pana acum, e o diferenta mica intre OEM si Retail la pret. In plus, Retail-ul il pot pune si pe alt PC in caz ca schimb arhitectura hardware, lucru pe care OEM(din ce am citit) nu prea il permite.

Cred ca raman la licente retail in privinta OS-ului, aparent sunt oferte bune pe piata in acest moment pentru Win 10/8.

Pentru Office sunt in mare dubii...licentele lifetime de Office 2016 de tip Business sunt destul de scumpe, in timp ce Office 365 te cam rupe la abonamente(undeva la 600 de lei pe an de utilizator). Posibil sa imi incerc norocul cu Open Office pentru majoritatea pc-urilor, nu cred ca nevoile mele vor depasi platforma iar ca alternativa la Outlook exista Thunderbird sau poate chiar softul de email de la Win 10 (nu am apucat sa ma joc cu el dar aparent este ok).

La antivirusi am 3 optiuni cu plata: Kaspersky, Bitdefender si Eset. Comparand preturile, Bitdefender pare cel mai accesibil. L-am luat in varianta de demo si o sa il testez cateva zile.

Citat Postat în original de IulianC Vezi Post
    Calculatoarele le detii deja sau intentionezi sa le achizitionezi ?
    O parte sunt deja luate. Probabil ca te gandesti la solutii cu OEM oferit de comerciant. In cazul meu nu prea se poate, le fac pe piese pentru ca majoritatea unitatilor deja configurate vin cu minusuri in anumite compartimente dar si cu niste costuri cam mari pentru ce ofera.
    Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare -> vezi oferta
    Ai nevoie de un site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!

gmc
    gmc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    4th December 2013
    Posturi
    148
    Putere Rep
    23

Implicit

...o sugestie de licente ieftine win aici si daca ai si un cardavantaj le iei in 12 rate (10pc x 159lei ar veni cam 140lei/luna timp de 12 luni pt toate pc)
    Succesul este ca si sarcina. Toata lumea te felicita, dar nimeni nu stie de cate ori ai fost f....

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de I. Laurentiu Vezi Post
    In cazul meu nu prea se poate, le fac pe piese pentru ca majoritatea unitatilor deja configurate vin cu minusuri in anumite compartimente dar si cu niste costuri cam mari pentru ce ofera.
    Exista calculatoare refurbished cu licente MAR (Microsoft Authorized Refurbisher) de o calitate foarte buna si ieftine! Calculatoare (workstation) cu dual procesor pe placa de baza Intel Xeon quad sau hexa core, care satisfac si cele mai exigente cerinte! Deci nu te grabi in alegeri! Daca vrei mai multe amanunte, da-mi un semn!

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    38

Implicit

Update:

Vezi ca exista si licente pentru firme, studiaza putin si vezi avantaje si dezavantaje:

Open License Business
    (Licentiere de volum) – se adreseaza companiilor cu mai mult de 5 PC-uri in dotare si ofera posibilitatea platii integrale a licentelor la momentul achitarii. Avantajul acestui program este faptul ca pot fi obtinute discount-uri in functie de marimea achizitiei initiale. Achizitia minima trebuie sa fie insa de 5 licente.

Open Value Subscription – se adreseaza companiilor cu cel putin 5 PC-uri care doresc sa evite achizitionarea de licente prin intermediul unei plati efectuate integral. Acestea pot cumpara aplicatiile dorite printr-un sistem de rate sau pur si simplu le pot inchiria fiind necesara efectuarea unei plati anuale. Contractele de acest fel se semneaza pe o durata de 3 ani.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu stiu daca te ajuta dar exista si varianta WPS Office (KingSoft Office) care poate fi achizitionat la pret foarte mic. La vremea cand l-am incercat era o copie fidela a produsului Microsoft dar avea ceva probleme in Spreadsheets cand se lucra cu documente foarte mari. Au trecut ani de atunci, poate acum situatia e alta. Poate fi descarcat gratuit, deci il poti testa inainte de achizitie.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Iti sugerez sa te uiti peste Comodo care este firewall si antivirus intr-un singur produs gratuit si pe care il folosesc cu succes pe mai multe calculatoare de cativa ani buni. Idea cu refurbished, data de Pami este aur.

gabid este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th February 2014
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de I. Laurentiu Vezi Post

2. Antivirus

Din ce am cautat, best buy ar fi Bitdefender GravityZone Business Security - Foloseste cineva? Am facut un cont de test si m-am jucat putin cu platforma GravityZone, pare a fi foarte interesanta si cu multe functionalitati destul de utile vis-a-vis de monitorizarea calculatoarelor din retea.
    Noi folosim acest tip de licenta si o recomand. Poti gestiona dintr-o singura platforma toate calculatoarele din firma. Poti pune restrictii de utilizare pe fiecare endpoint (pe site-uri web, hard extern, usb, telefoane etc ). Pentru mine personal mi-a usurat putin treaba in cadrul firmei.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Content writer pentru un software [en, fr, de, es, it]
    De Vali D în forumul Continut web
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd February 2014, 02:56
  2. Pareri despre o firma gazduire
    De soltare în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 27th June 2013, 02:29
  3. idei pentru software director web
    De Daniel în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 20