Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Daca e sa te iei dupa "manual":
1) In primul rand opresti dispozitivul care foloseste harddiskul (laptopul). Cu cat e folosit un timp mai indelungat cu atat cresc sansele sa se suprascrie datele importante.
2) Se face o clona sector cu sector a hard diskului pe alt hard disk.
3) Se incearca recuperarea datelor de pe clona cu diverse softuri mentionate de colegi. Datele cel mai usor de recuperat sunt in fisierele cu header usor de recunoscut, (imagini, documente word, pdf, etc).
Partea cu clona s-ar putea sa fie putin mai mult decat iti doresti, dar oricine se ocupa profesionist de recuperarea de date nu prea lucreaza pe original.
Caut cu jingle.ro.
Sunt mai multe posibilitati, de fapt doua, depinde cum a fost facuta instalarea. Cred ca nu va fi nevoie de recuperarea datelor, pentru ca sunt acolo...
Cel mai frecvent se intampla ca instalarea sa se faca "peste" vechiul sistem considerandu-se ca datele vor ramane acolo, pe discul C. Si raman, doar ca nu sunt accesibile. Desktop-ul si My Documents sunt foldere private, se afla in folderul utilizatorului si nu vor fi accesibile...
Trebuie sa verifice C:\Users la Win 7 sau C:\Documents and Settings la Win XP sa vada ce foldere de utilizatori exista. Chiar daca nu apare utilizator inregistrat, folderul vechiului utilizator va exista pe discul C.
Nu am mai avut de mult astfel de probleme dar pe vremuri bootam sistemul de pe un CD cu Linux si aveam acces fara probleme sa copiez datele care ma interesau.
Daca instalarea a fost facuta "pe curat", cu formatare, este valabil ceea ce au spus colegii. Nu se poate recupera absolut nimic de pe sectoarele de disc suprascrise. Formatarea mai nou se face quick, ceea ce inseamna ca nu vor fi probleme la recuperarea datelor.
Am avut si eu succes cu Recuva. Am reusit sa recuperez niste date pierdute la vreo 2 luni dupa ce le-am pierdut.
Dar daca hardul a fost rescris, devine imposibil derecuperat.
Am si eu o problema asemanatoare, am avut pe desktop un TEXT Document, din gresala l-am sters, am folosit Recuva dar nu il gaseste. Imi puteti recomanda si alt program?
Va multumesc !
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)