Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Un posibil proiect secundar, o carte despre sanatate - Cer parerea

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Un posibil proiect secundar, o carte despre sanatate - Cer parerea

Nu e legat de SEO, de unde si postul in bar/lobby.

Cer parerea membrilor legat de o chestiune la care ma gandesc de ceva vreme, si nu m-am putut decide cum/daca sa o abordez. E destul de tricky.

Lucrez de ceva timp la o serie de carti, dintre care unele vor fi publicate in luna Aprilie, prin intermediul carora ma voi lansa in mod public ca si scriitor. Domeniile mele principale sunt antreprenoriatul (inclusiv marketingul) si dezvoltarea personala. Dar intrebarea nu este din aceste zone, in care nu am nelamuriri, ci despre o zona secundara pentru mine, si anume sanatate.

In trecut am avut diverse probleme de sanatate, ca multi altii (hipertensiune arteriala, diabet). M-am documentat mult in zona asta, din interes evident personal. Era o chestiune ce trebuia neaparat si definitiv rezolvata.

Am pus astfel la punct o metoda bazata pe nutritie (pur si simplu alimentatie sanatoasa, dar cu multe detalii foarte bine puse la punct) si alte cateva chestiuni sumare legate de lifestyle, care rezolva diabetul de tip 2. E important de retinut ca nu am testat inca metoda pe un esantion de 1000 subiecti. Functioneaza pentru mine, si sunt convins ca ar functiona si pentru altii, pentru ca multe din componente sunt recomandate si de medici in acest scop, si/sau nutritionisti, doar ca eu am lucrat putin mai in detaliu (de obicei sfaturile primite de la medici se rezuma la cateva chestii de baza). Prima data am aplicat metoda acum vreo 3-4 ani, cu mare succes. Mai recent, problemele mele au recidivat (din motive pe care le cunosc prea bine), si din nou am rezolvat problema, re-aplicand metoda respectiva. Concomitent se rezolva si problemele legate de tensiunea arteriala, atunci cand sunt generate in trio-ul hipertensiune/obezitate/diabet zaharat tip 2, sau stadiul incipient de toleranta redusa la glucoza.

Intrebarea este: Ar trebui sa fac publica aceasta metoda? Sau nu?

Intentia mea este doar de a impartasi mai departe ceva ce ar putea ajuta alti oameni. Mi se pare doar ca ar fi pacat sa zaca in computer, cand cineva ar putea beneficia de metoda. Nu intentionez insa sa devin o somitate in domeniu (ar fi si cam dificil). Nu ma intereseaza banii.

Am primit cereri online de la diverse persoane, sa le trimit metoda, si n-am mai ajuns sa termin cartea - desi scriu repede - pentru ca mi se pare extrem de delicat sa publici asa ceva fara sa fii recunoscut ca autoritate in acest domeniu. M-am blocat la chestiunea de principiu.

Ultima idee fugara, ar fi sa o public dar nu ca o metoda testata, ci doar ca pe un soi de jurnal care atesta concluziile si etapele pe care le-am parcurs, urmand sa atrag un grup de persoane care sunt interesate sa testeze metoda si sa publice rezultatele personale. M-am mai gandit si sa cooptez un nutritionist, si eventual sa public sub pseudonim. Un nutritionist va intelege usor caracterul si principiile metodei mele. Nu sunt insa convins nici de aceste variante.

In alta ordine de idei, exista riscuri intr-o astfel de actiune pentru cel care publica asa ceva. Pentru a-ti pastra reputatia de scriitor este bine sa nu iesi pe piata cu chestiuni cu caracter indoielnic, iar neavand calitatea de autoritate in domeniu, automat cam devine indoielnic. Si oricum o astfel de carte ar trebui sa inceapa cu un disclaimer in care sa se specifice clar ca nu e scrisa de un medic, prin urmare nu exista garantii s.a.m.d.

Multumesc in avans pentru orice parere in acest sens.

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    53
    Posturi
    622
    Putere Rep
    40

Implicit

HTA, diabetul zaharat de tip 2 si obezitatea sunt 'boli' pe baza carora industria medicamentelor produce multe miliarde.

Daca tu esti sigur ca metoda a functionat in cazul tau, si probabil ca si in cazul altor cunoscuti care au urmat aceasta metoda, atunci poti considera ca faci un bine oamenilor in general daca dezvalui aceasta metoda. Insa ar trebui sa te gandesti si la faptul ca ceea ce a functionat la 99 de persoane la a 100-a persoana poate sa nu functioneze, sau chiar sa interactioneze negativ cu organismul sau (de exemplu daca are si alte probleme, pe care aplicarea metodei le poate agrava) - de aceea in medicina se fac teste indelungate si pe un numar mare de subiecti inainte de a se lansa pe piata un medicament (e adevarat ca si in industria medicamentelor sunt unele testari facute 'pe genunchi' sau cu rezultatele statistice masluite ca sa 'dea bine' pentru a se lansa medicamentul care pana la urma este o afacere, insa asta e alta poveste).

Te gandesti la o carte tiparita (care sa iti aduca bani), sau iti este suficient sa stii ca ai ajutat niste oameni cu un sfat, fiind vorba de o carte gratuita? In acest al doilea caz o carte in format PDF promovata online ar putea fi o solutie. Cred ca o carte publicata sub pseudonim, cu disclaimer, scrisa sub forma de jurnal / relatarea unei experiente personale, ar trebui sa minimizeze impactul negativ asupra ta, de la cei pe care ii concurezi (la producatorii de medicamente ma refer).

Va disparea si acest topic ca si cel al lui Mihai despre cancer de acum cateva zile?

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Fa-ti un blog. Scrie acolo. Daca ideea are ceva valoare se va gasi cineva mai competent in domeniu sa o preia.
    Caut cu jingle.ro.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de c_n_m Vezi Post
    Va disparea si acest topic ca si cel al lui Mihai despre cancer de acum cateva zile?
    Daca ai fi moderator/administrator ce ai face? Ai transforma seopedia in forum de caritate/discutii despre cancer? Ce le-ai spune celor care dau report pe motiv ca topicul n-are legatura cu nimic?
    O tema de actualitate sau ceva macar tangential cu SEO/IT isi poate gasi locul, altfel va trebui sa cauti AICI topicurile.
    Eu inteleg ca din entuziasm sau din cine stie ce motive, unii incearca sa foloseasca orice canal disponibil pentru a-si etala problemele, din pacate seopedia are o tema destul de clara.

@emm
    ma voi lansa in mod public ca si scriitor
    Este esential, din punctul meu de vedere, sa dai cartea unui copyrighter sa o verifice. Eu daca vad asa ceva intr-o carte, o inchid repede.
    Trust, but verify.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@Dan,

Evident, ai dreptate. In general prefer sa postez on-topic. Poti inchide acest thread, daca consideri, poate asa ar fi mai bine. Iar eu sunt multumit, intr-un fel am primit deja raspunsul.

Referitor la copywriter - multumesc de atentionare. Evident ca inteleg foarte bine la ce te referi. Totusi scrisul unei postari pentru forum la ora 1 noaptea, in mare viteza, nu are legatura cu un produs finit (carte). Nu public asa cum scriu pe forum. Putini autori genereaza un manuscris impecabil din start, si chiar ma intreb daca exista vreunul. Unii din cei mai importanti doar le dicteaza, si asa voi proceda si eu pe viitor.

Editarea dureaza, si costa o gramada, dar e parte din proces. Valoarea produselor mele sta in informatia transmisa, totusi nu doresc sa fac rabat la calitate. Si sunt perfect constient ca editorul e la fel de important ca si autorul in povestea asta. Pe de alta parte, este extrem de greu sa gasesti un editor bun la ora actuala. Nu vreau sa lungesc raspunsul insa, ar fi multe de spus.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Un copyrighter bun nu face doar sa corecteze erorile de gramatica si exprimare, ci modifica textul astfel incat sa fie mai usor de digerat, mai frumos, mai "comercial".
    Stiu ca scrii mai bine decat 90% (poate mai mult) din cei de pe forum, dar asta nu inseamna ca scrii suficient de bine incat sa publici o carte de unul singur. Nu stiu de fapt daca e cineva pe seopedia care s-o poata face, eu n-am vazut.

Raspunsul celalalt ii era dedicat lui c_n_m, pentru ca m-a tras de urechi ca am mutat topicul cu cancerul.
    Trust, but verify.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@Dan, mersi de precizari.

Bineinteles ca s-a facut ceea ce spui, chestiuni legate de stil, claritate in exprimare, organizare, completari ... (si aici urmeaza o lista lunga).

Te rog sa-mi spui daca iti pot raspunde prin PM. Nu as vrea sa continuam discutia aici, ca sa nu dam in off-topic. Multumesc.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Un singur pacient (tu) cu rezultate pozitive nu garanteaza faptul ca metoda va functiona si pentru altii. Scrie despre ceea ce te pricepi, nu despre metode testate pe un singur pacient.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    53
    Posturi
    622
    Putere Rep
    40

Implicit

@Dan:

Multumesc pentru informatie, nu stiam ca exista acel folder de junk, am crezut ca topicul respectiv a fost sters pur si simplu, asta in conditiile in care la bar/lobby ar fi permise orice subiecte.

Observ acum ca subtitlul de la bar/lobby este 'Discutii diverse legate de internet/pc...', deci exista o limitare.

In cazul asta intr-adevar subiectele nu s-ar incadra.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@Nichita, asta e concluzia la care am ajuns si eu intre timp. Sunt perfect de acord cu tine. De asta i-am si sugerat lui Dan ca poate sa inchida thread-ul, pentru ca mi-am primit raspunsul.

Iti trimit acum si un PM.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. O carte despre SEO
    De Duca Adrian în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 8th December 2013, 17:00
  2. posibil primul meu proiect
    De N. Iulia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 30th March 2012, 15:07
  3. Părerea voastră despre octocat.org
    De kelt în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4